AIA Proiect – Concept cu personalitate

Şi totuşi, aici, în acest spaţiu, mă simţeam liber. Acasă e acolo unde îţi recunoşti propria fiinţă. – N. Cornescian

Prin natura ei, viața este o călătorie. O călătorie în care pe parcursul ei învățăm să ne adaptăm. Să aflăm cine suntem noi cu adevărat în spatele măștilor afișate zilnic și bineînțeles, vom afla care ne este menirea în această călătorie. Pașii grăbiți ne poartă prin cele mai neobișnuite locuri, dar toate adunate la final de zi ne aduce spășiți și obosiți… acasă. Acasă unde ești tu cu adevărat și unde simți că niciodată nu vei avea motive ca să pleci. Acasă este locul unde simți iubire și înțelegere. Locul unde poți să urli și să plângi fără ca cineva să te judece. Acasă  înseamnă liniște, relaxare și  inocența amintirilor adunate-n timp.

Acasă este casa unde îți proiectezi în fiecare colț personalitatea unică și dai viață viselor. Acasă este casa visurilor tale, nu? Cu toții avem acest vis și încă de mici de imaginăm cum ar fi ea sau cum ți-ai dori să arate. Ajunși la maturitate, dorințele prind viață și ca orice om vrei să ai locul tău special… casa ta. Ce faci atunci? De unde începi? În primul rând ai nevoie de proiectul unei case. Tratată uneori superficial, proiectul unei case nu este responsabilitatea totală a unui proiectant, ci și a ta.

Arhitectura este jocul savant, corect și magnific al formelor reunite sub lumină. – Le Corbusier

Pentru început încearcă să te organizezi și ține cont de anumite lucruri atunci când te apuci să-ți construiești casa visurilor tale. Organizează-ți ideile și scrie într-o agendă tot ce ți-ai dori să conțină proiectul tău. Nu trebuie să îți fie rușine să apelezi la internet. Doar cu un singur click poți găsi ceea ce cauți și ce este potrivit nevoilor tale. Poți să-ți ușurezi căutările folosind sintagma proiecte case, iar de aici totul pare mult mai ușor. AIA Proiect transformă ideile în realitate. Faptul că au respect față de mediul înconjurător și indiferent de dimensiunile unui proiect de casă, clientul este mereu pe primul loc.

Cu AIA Proiect am făcut o echipă pe cinste. În viață mereu ne vom lovi de obstacole. Chiar dacă uneori din egoism ne prefacem că le știm pe toate, mai bine lăsăm specialiștii să ne îndrume pe drumul cel bun. Casa în care vom locui este asemeni unei haine pe care o vom îmbrăca. Ca orice haină, ea trebuie să spună ceva despre personalitatea noastră și bineînțeles să fie croită exact pe măsura noastră.

Pentru a nu face compromisuri mai târziu, am stabilit de la început bugetul acestui proiect de casă. Următorul pas a fost să stabilesc o întâlnire cu un arhitect de la AIA Proiect. De ce un arhitect? Pentru că el este piesa importantă în proiectul unei case și pentru că nu este un simplu „desenator”, ci un specialist care se va ocupa de estetica și funcționalitatea construcției. Rolul lui este de a găsi soluții optime în beneficiul tău.

 După discuția cu arhitectul AIA Proiect mi-am dat seama că am făcut cea mai bună alegere. Prin felul cum a discutat, cum a înțeles exact ceea ce vreau, mi-a transmis siguranța că visul meu se află pe mâini bune. Cele mai importante lucruri care s-au dezbătut au fost: bugetul, lista cu materiale ce vor fi folosite, proiectul de instalații. A urmat schița definitivată de domnul arhitect, apoi am stabilit care va fi structura proiectului.

Dialogul dintre client şi arhitect este o conversaţie cât se poate de intimă, întrucât atunci când vorbeşti despre construirea unei case, vorbeşti despre vise. – Robert A. M. Stern

Proiectul casei presupune și obținerea unor documente pentru a se putea demara lucrările de construcție:

  • obținerea certificatului de urbanism – sunt anumite caracteristici pe care construcția trebuie să le îndeplinească
  • proiectul tehnic – schița casei exact după preferințe
  • avize de amplasament  de la rețelele de utilități
  • studiu geotehnic – dacă este cazul pentru amplasarea corectă a fundației
  • autorizație de construcție – ultimul pas către îndeplinirea visului

Cum arată casa visurilor mele? Concept cu personalitate! Cu linii simple dar ferme, cu o cromatică ce spune o poveste celor ce o privesc. Casa visurilor mele îmi spune povestea și redă cu exactitate felul meu de a fi, cine sunt cu adevărat și care sunt obiectivele mele în viață. Va fi eficientă din punct de vedere funcțional și absolut fiecare colț al casei va reda perfect stilul tradițional, dar modern în același timp. Fiecare spațiu amenajat va oferi bucurie, căldură și energie pozitivă.

Va avea bucătărie cu dining, birou luminos – locul unde-mi voi lăsa creativitatea să zboare, living cu șemineu cu deschidere către terasa imensă din spatele casei, dormitor pentru oaspeți cu baie proprie și la mansardă va fi dormitorul matrimonial și dormitoarele copiilor. Mobila, pereții și decorul îmi vor purta amprenta. Tot ceea ce mă va  înconjura trebuie să-mi de confort și  senzația de bine. Specialiștii AIA Proiect mi-au oferit un proiect casă cu concept unic și bine definit. AIA Proiect mi-au simplificat viata, m-au ajutat să economisesc foarte mulți bani și să dau viață unui vis. O casă unde mă voi simți cu adevărat semnificația cuvântului „acasă”.

Orice mare arhitect este -în mod necesar – un mare poet. El trebuie să fie un măreț și original interpret al timpului său, zilelor sale, vârstei sale. – Frank Lloyd Wright

Încă lucrăm la ea. Lucrăm cu simț de răspundere! Curajul lor de a face echipă cu  amestecul de „nebunie” al ideilor mele m-a făcut să îi apreciez și mai mult. De la arhitectură cu personalitate și originalitate la arhitectură de concept sau pur și simplu arhitectură clasică, AIA Proiect dă viață chiar și unui vis mai pretențios. Respectul față de client, sinceritatea, onestitatea, integritatea și curajul îi caracterizează ca profesioniști și le definesc și mai mult valorile în care ei cred.

 Acasă este locul în care o mână de oameni cu principii au îndrăznit să viseze odată cu mine. Acasă este locul unde lași undeva în urmă, pe preșul de la intrare, toate temerile, nesiguranța și te deconectezi de la realitate. Casa AIA e acasă… locul în care voi aduna amintiri și voi scrie povești. Povești pentru voi, pentru cei care ne vor urma și vor avea răbdarea să asculte și să învețe din călătoria vieții.

Acest articol a fost scris pentru proba nr 11 din cadrul competiției Spring SuperBlog 2017!

4 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...