Imortalizarea unei emoții călătoare…

Fotografia este o imagine cu caracter magic de instantaneu. – E. Degas

Probabil muntele-i prieten,
Și marea surioară.
Probabil mă amestec ușor în oxigen,
Iar pașii călători prin aer zboară.
Înfrunt ninsori, ploi și furtuni
Căutând emoțiile acestei lumi.
Viața e o ciudată călătorie,
Cunoști speranță și iubire.
Citești în suflete dintr-o privire
Și-apoi te întorci acasă… scăldat în euforie.
Lumea e plină de culoare,
Nu e perfectă, dar e convingătoare
Atunci când tu imortalizezi momente,
Timid, impresionat, răpus de sentimente.
Călătorește, suflete… distruge bariera,
Călătorește liber, învață a spera.

Călătorim pentru a ne cunoaște pe noi. Călătorim pentru că ideea te provoacă și niciodată nu vei cunoaște de la început ce experiențe vei trăi sau ce oameni vei cunoaște. Călătorim pentru a ne schimba modul de gândire despre viață și oameni. Suntem o singură lume, miliarde de suflete și totuși… nu ne ajunge o viață să descoperim tot. Afli stupefiat că viața nu înseamnă doar competiție și de cele mai multe ori, călătoria te ajută să-ți modelezi personalitatea. Te îndeamnă să visezi și să descoperi într-un mod agreabil că ești diferit și totuși, compatibilitatea cu ceilalți să fie atât de mare.

Cu o oarecare dependență față de amintiri,  momondo.ro mă provoacă nostalgic să-mi prezint fotografia mea preferată dintr-o călătorie. Cine sunt ei? O mână de oameni creativi ce te vor ajuta cu idei pentru vacanța perfectă și cu cele mai bune tarife pentru zboruri și hoteluri din întreaga lume. Te îndeamnă să descoperi povești autentice, oameni, noi viziuni și să-i încurajezi pe ceilalți să vadă prin ochii tăi, frumusețea unică a lumii.

aguritza.ro

 Fotografia este arta de a fura timpului o firimitură de clipă. – Andreea Trifu

Am scormonit timid, printre amintiri căutându-mă pe mine. Pe mine… dincolo de aparențe, măști sociale și dincolo de haosul cotidian. Mi-am căutat sufletul amorțit de vise și privirea ce cerșea un pic din melancolia mării. Povestea vieții mele mă leagă ispita marină. De furia valurilor înalte și de pașii mărunți,  rătăcind pe malurile mării în așteptarea unui apus epic. Îmi cunoaște secretele, vocea și în fiecare călătorie din viața mea mi-a fost partener de nădejde. Aproape de ea mă simt liniștită, iar atunci când în capul meu sunt un amalgam de gânduri… mă transformă. Mă transformă într-o ființă docilă, optimistă și mă încarcă cu o energie pozitivă ireală. Puterea mării nu are limite, dragii mei.

Mirosul ei mă inspiră, mintea îmi este golită de gânduri rele și chimia dintre noi, transformă totul într-o poveste de iubire. O poveste de călătorie prin viață, prin interiorul sufletului. Îmi plac bucuriile simple din viață și apreciez fiecare moment ca unul cu adevărat special. Am imortalizat emoția călătoare fiind convinsă că niciodată nu va mai fi atât de autentică. Probabil o va depăși ca intensitate, dar fiecare amintire are ceva unic și uneori, în lipsa unui aparat de fotografiat… rămân tatuate în minte.

Cu fiecare strop de apă pe care il bei, cu fiecare suflare a ta, te conectezi cu marea. Nu contează unde anume ești pe pământ. – Sylvia Earle

Fotografia rămâne un instrument al comunicării vizuale și dacă aceasta transmite un mesaj puternic, atunci să fii convins că ai reușit să împărtășești întregii lumi o mică parte din viziunea ta. O parte din ceea ce ești cu adevărat și care-i scopul tău în viață. Experiențele din călătorii ne deschid mintea și sufletul, iar dacă ție îți place să descoperi noi provocări… de ce nu rupi bariera limitelor? DNA Journey te provoacă să pui la îndoială ceea ce știi despre tine și pentru a sărbători diversitatea din lumea în care trăim, te invită să îți faci un test ADN în care să îți descoperi moștenirea genetică. Pe baza rezultatelor acestui test ADN vei descoperi cât de multe ai în comun cu restul lumii și în plus poți câștiga o călătorie de €1500 în țările din care provii. Mulți dintre noi nu își cunosc originile în totalitate, iar călătoriile construiesc poduri între oameni, țări și culturi. Ce ar fi să călătorești acolo unde ești legat genetic?

momondo a fost fondat plecând de la convingerea că toți oamenii ar trebui să poată călători, să poată cunoaște alți oameni, să descopere culturi și religii noi…

Emoționant și destul de provocator, nu? Dacă vrei să descoperi câtă diversitate există în tine și cât de mult ești conectat cu restul lumii, acceptă provocarea DNA Journey și află ce ai în comun cu oamenii din alte țări.

Acest articol a fost scris pentru proba nr 16 din cadrul competiției Spring SuperBlog 2017!

6 Comments

    • Mulțumesc din suflet, Cami! Te îmbrățisez cu drag și te invit să participi la DNA Journey… cine știe de unde sare norocul!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...