Curs de broderie în 4 pași – Constanța (Eveniment marca WAHM)

Asociația Work at Home Moms (http://wahm.ro/) invită mamele din Constanța pe 20 mai la un nou eveniment util din cel mai potrivit mix de teorie şi workshopuri practice, conceput special pentru cele ce gândesc intuitiv, învaţă eficient si respiră creativitate. Este vorba despre un curs de creație handmade, ce abordează tehnici diferite de broderie, in final obținându-se o bijuterie textilă în stil boho chic. Primul workshop-ul de broderie în relief în 4 pași, alături de Andreea Bâscă de la Wonderland obiecte cu design de poveste, se va desfășura între orele 10:00 – 12:00, la sediul Helen Doron English Constanța Sud, str. Ștefan cel Mare nr. 128A.

Tematica primului atelier este – Broderie în relief – noduri și tehnici (materiale necesare: pânză uni de mărime A4, gherghef, ață de gherghef de diferite culori, ac).
Participantele vor învăța să realizeze noduri de broderie în relief și vor concepe “planul” pentru bijuteria textilă, alegând culorile și combinațiile dintre acestea.
Data și intervalul orar pentru următoarele sesiuni vor fi agreate ulterior de trainer și cursante.

Tematicile următoarelor ateliere sunt:

Atelier 2: Broderie cu panglici (materiale necesare: pânza uni, gherghef, panglică satinată subțire, panglică satinată lată, ac gros).
La acest atelier se vor realiza diverse noduri înlocuind ața cu panglici satinate care vor compune flori.

Atelier 3: Stump work (materiale necesare: pânză uni, gherghef, ață de goblen de diferite culori, ac, foarfecă, sârmă modelatoare).
Broderia devine tot mai complexă și participantele vor realiza elemente în relief pentru broderie, cum ar fi aripile insectelor sau frunze si petale.

Atelier 4: Îmbinare tehnici pentru produs finit (materiale necesare: toate piesele brodate anterior, bucăți și resturi de dantelă și materiale textile deosebite, material textil mai gros culoare uni, ac, ață de goblen, paiete, mărgele, elemente decorative metalice care reprezinta frunze, flori sau insecte)
*La acest atelier toate elementele realizate la atelierele anterioare se vor decupa de pe pânza uni și se vor coase împreună, adăugând elemente decorative.
Costul fiecărui atelier este de 50 de lei (kit-ul de lucru nu este inclus în preț iar în descrierea fiecărui atelier sunt trecute materialele necesare pe care cursantele trebuie sa le aibă pregătite).
Locurile sunt limitate.

Despre Andreea:
Este mamă de patru ani și patru luni, a urmat cursurile Facultății de Arhitectură de interior, Secția Mobilier și Decorațiuni, din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” și a lucrat câțiva ani ca și consultant în design la o firma de mobilă la comandă. Pasiunile sale sunt designul interior, recondiționarea și reconversia mobilierului, pictura, dar și cusutul și brodatul.

Work at Home Moms este o inițiativă socială menită să susțină mamele cu idei și energie de lucru de acasă și pornește pe premisa că este extrem de important să modifice percepția pe care societatea o are despre femeile ce aleg să își petreacă cea mai mare parte a vieții în mijlocul familiei, acordându-le șansa de a înflori biologic, profesional și intelectual făcând uitată eticheta de ”femeie casnică”.
Despre proiectele derulate de asociație puteți afla mai multe pe www.wahm.ro iar pentru parteneriate media și informații despre evenimente puteți scrie la anca.spiridon@wahm.ro.

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...