Cand e momentul cel mai potrivit pentru a planifica vacanta de vara?

La intrebarea din titlu, raspunsul este mai mult decat simplu. Trebuie sa iti planifici din timp vacanta, mai ales in conditiile in care vrei sa economisesti si niste bani. Ca sa ai parte de un concediu cu adevarat relaxant, trebuie sa te orientezi dupa modalitatea cea mai eficienta de transport catre destinatia asupra careia te hotarasti, precum si dupa un loc de cazare cat mai potrivit, in functie de bugetul de care dispui.

Asadar, daca inca nu stii ce o sa faci in aceasta vara, este bine sa te pui pe treaba si sa te interesezi in legatura cu diversele optiuni pe care le ai. Daca vrei sa ai parte de un sejur memorabil, atunci sigur este necesar sa te informezi in privinta acestuia cu ceva timp inainte de vacanta pe care o planifici, mai ales daca destinatia este in afara tarii.

Cand trebuie sa incepi pregatirile si ce anume trebuie sa ai in vedere?

Inainte de toate, trebuie sa te gandesti asupra unui pret pe care esti dispus sa il investesti per total in vacanta pe care o planifici. In acelasi timp trebuie sa iei in vedere o serie de factori precum numarul celor cu care vei calatori, locatia, modalitatea de transport, cazarea, mancarea, etc. Cu alte cuvinte, trebuie sa te gandesti serios la fiecare amanunt pe care il implica o vacanta.

Trebuie sa iei in calcul intreaga familie atunci cand faci asta si modul in care acel concediu iti va afecta situatia financiara. Spre exemplu, cum vei alege firma de transport si cat de mult conteaza cat te vor costa respectivele bilete autocar? Da, este esential sa te gandesti la acest aspect si sa gasesti o solutie pe cat se poate de accesibila si convenabila. Sfatul meu este sa te orientezi dupa o firma care are o reputatie buna, atat din punct de vedere al preturilor, cat si al confortului pe care il asigura.

O dată pe an, du-te undeva unde nu ai mai fost înainte – Dalai Lama.

Dupa ce ai stabilit acest aspect, urmeaza sa treci la restul detaliilor care, desi pentru unii par lipsite de importanta, atunci cand sunt neglijate au repercursiuni asupra calitatii concediului de care ai parte. Este bine sa ai intotdeauna stabilit un plan de economie pentru vacanta. In acest mod nu te vei trezi la mijlocul concediului ca nu iti mai permiti sa vizitezi nimic sau nici sa mananci in oras. Legat de acest detaliu, cum planuiesti sa te organizezi cu mancarea? Te vei orienta dupa un hotel cu mesele principale incluse? Vei manca in oras sau vei cauta sa inchiriezi un apartament in bucataria caruia vei putea gati dupa bunul plac? Si aceasta este o alegere pe care trebuie sa o faci, luand in calcul si cheltuiala aferenta.

Ca sa fii sigur ca ajungi sa te descurci cu banii de care dispui pana la finalul concediului, incearca sa iti stabilesti de fiecare data cand pleci undeva. Ce anume iti permiti sa cumperi si ce nu, dar si care sunt lucrurile de care chiar ai avea nevoie. Este inutil sa te incarci cu lucruri materiale intr-un numar prea mare, cand poti folosi banii pentru a te imbogati cultural. Spre exemplu, daca ai o pasiune pentru bucate, alege restaurantele care ofera preparate specifice locului pentru a incerca ceva nou. Acelasi lucru este valabil si cand vine vorba despre celealalte aspecte. Ideal este sa iti aduni cat mai multe amintiri intr-un mod placut. Sa te bucuri cu adevarat de fiecare moment pe care il petreci in locurile deosebite, care parca iti iau rasuflarea cu frumusetea lor.

Ca sa poti face toate acestea trebuie sa iti faci un plan de la bun inceput. Sa cumperi cele mai convenabile bilete autocar, sa gasesti cea mai potrivita cazare si apoi sa ai in vedere “regulile” pe care le-ai stabilit inca de acasa.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...