Miercurea creativă – Accessories by Ioana Fodor

Mi-ar fi părut tare rău ca mini proiectul meu „Miercurea Creativă” să se piardă, așa că am fost deosebit de încântată să găsesc oameni creativi și deosebit de frumoși. Astăzi vom petrece câteva momente în atelierul „Accessories by Ioana Fodor”. Sper să vă placă interviul și mai ales, surpriza de la finalul articolului.

Eu: Bună seara, Ioana! Mulțumesc că ai acceptat invitația de a-mi răspunde la câteva întrebări.

Ioana: Bună seara! Mulţumesc şi eu pentru invitaţie şi pentru interesul faţă de accesoriile mele.

Eu: Spune-mi te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele „Accessories by Ioana Fodor”… care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul?

Ioana: Accessories by Ioana Fodor a prins viaţă în lună martie 2017. Din dorinţa să-mi petrec mai mult timp alături de copii şi în acelaşi timp să fac ceea ce-mi place foarte mult, accesorii pentru întreaga familie. De când eram mică îmi plăcea domeniul creaţiei. Mama lucrând în domeniu am avut şansa să mai ”fur meserie de la ea” şi să îndrăgesc acest domeniu. Pasiunea pentru handmade a fost şi va fi întotdeauna o parte din mine. Am încercat mai multe, până ce mi-am dat seama că accesoriile iubesc cel mai mult să fac.
Nu îmi amintesc exact care a fost prima mea lucrare, dar pot spune că toate accesoriile le realizez cu drag şi multă luare aminte la detalii. Am creat o gamă diversificată de accesorii pentru întreaga familie: papioane, cravate, batiste, broşe, agrafe de păr, cercei. Toate sunt perfecte dacă îţi doreşti să dai o notă de eleganţă şi rafinament oricărei ţinute.

Eu: Ținând cont de faptul că ești artist handmade și probabil ai o viață socială intensă … unde și cum îți găsești inspirația?

Ioana: Într-adevăr, de când am lansat proiectul meu de suflet, am început să interacţionez cu mai mulţi oameni, atât în mediul online cât şi offline. Inspiraţia îmi vine din materiale, privesc materialul şi mă gândesc, care ar fi cel mai potrivit accesoriu din materialul respectiv. Deoarece eu merg foarte mult pe ideea de seturi family, o parte din accesorii sunt realizate împreună cu clientul, astfel încât să reflecte cât mai mult personalitatea frumoasă a clientului.

Eu: Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului”?

Ioana: În lumea handmade-ului cel mai mult îmi place că pot da frâu imaginaţiei şi pot creea accesorii pe gustul şi placul clienţilor. Este o lume în care tot timpul te reinventezi. Nu pot să spun că este ceva anume care îmi displace. Ca în orice domeniu sunt şi bune şi rele, important este să luăm partea bună a lucrurilor.

Eu: Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Ioana: Greutăţi tot timpul vor fi, dar din punctul meu de vedere, orice dificultate întâmpini este un pas înainte.Consider că este foarte important să ofer calitate 100% şi să aduc mereu ceva în plus businessului, prin care să mă diferenţiez. Am învăţat să ascult cerinţele clientiilor şi să le transpun în accesoriile care le realizez, astfel încât să reflecteze cât mai frumos personalitatea lor.


Eu: Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului?

Ioana: Orice pasiune la început este hobby, dar pentru că iubeam creaţia şi mi-am dorit să învăţ mai multe în acest domeniu, am decis să fac Design vestimentar. Proiectul meu, îl consider o afacere de familie, care vreau să înflorească şi să crească, să fiu cunoscută atât în România cât şi în afara ţării. Nu pot să spun că am o reţetă a succesului, însă sunt foarte mulţumită de realizările mele până la momentul de fată. Consider că pe lângă talent, trebuie să investești şi în dezvoltarea personală, să mergi la cursuri, să testezi modele noi şi să accepţi provocările cliențiilor.

Eu: Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții?

Ioana: La târguri încă nu am participat, în mai voi participa la un târg în Cluj-Napoca. Promovarea o fac online,dar cea mai bună promovare este clientul fericit şi mulţumit; dacă clientul este mulţumit, la rândul lui, vă răspândi printre prieteni mulţumirea lui şi în felul acesta vin noi clienţi.

Eu: „Accessories by Ioana Fodor” are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Ioana: Am proiecte de viitor care sunt în stadiu de dezvoltare, însă prefer să nu dezvălui încă nimic, până nu sunt concrete. Nu colaborez încă cu nimeni, deşi este pe lista mea şi viitoare colaborări.

Eu: Există concurență în lumea handmade? În opinia ta care sunt cele mai mari greșeli pe care le face cineva atunci când este la început de drum?

Ioana: Sigur că există concurenta, însă consider că este foarte important să ofer calitate 100% şi să aduc mereu ceva în plus businessului, prin care să mă diferenţiez. Foarte multe persoane din lumea handmade-ului nu-şi apreciază munca la adevărata ei valoare, sfatul meu personal este să-şi aprecieze munca la adevărata valoare, să gândească măreţ şi de viitor, dacă doresc un proiect pe durată lungă.

Eu: Cum decurg lucrurile atunci când vine vorba de obiecte personalizate? Ții cont de dorințele clientului sau încerci să-i convingi asupra tematicii obiectului personalizat în funcție de anumite criterii?

Ioana: Tot timpul ţin cont de părerea clientului şi încerc să realizez accesoriile pe placul clientului. Cea mai mare satifactie a mea este să fie mulţumit clientul. Singurul lucru care nu-l accept şi nu-l voi accepta niciodată, este să fac un produs identic ca şi al concurenţei. Nu mi se pare etic şi profesional, îmi respect colegii şi munca lor.

Eu: Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posibilitatea?

Ioana: Din păcate la noi în ţara handmade-ul nu este apreciat la adevărata lui valoare. În afara ţării handmade-ul este mult mai apreciat şi mai preţuit. Dacă aş putea să schimb ceva, aş schimba mentalitatea de a cumpăra mult şi de calitate mai puţin bună. Eu sunt pe principiu mai bine dau un ban în plus dar calitatea primează.


Eu: Definește „Accessories by Ioana Fodor” în trei cuvinte!

Ioana: Realizez accesorii personalizate.

Eu: Ai și alte pasiuni înafară de ceea ce știm că faci?

Ioana: Pe lângă pasiunea mea pe care o ştiţi, îmi place sportul. Îmi place să călătoresc şi să interacţionez cu oamenii.

Eu: Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală?

Ioana: Am planuri de viitor, însă prefer să fie surpriză.

Eu: Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările.

Ioana: Mulţumesc şi eu pentru interesul acordat proiectului meu de suflet, mulţumesc şi cititorilor. Vă invit cu drag pe Accessories by Ioana Fodor să descoperiţi o mulţime de accesorii special create pentru a da o notă de eleganţă şi rafinament oricărei ţinute. Toţi clienţii care comanda în urma vizualizării acestui articol, beneficiază de discount 10% la orice produs Accessories by Ioana Fodor folosind codul #Aguritza

https://business.facebook.com/AccessoriesByIoanaFodor/
accessoriesbyioana@gmail.com

6 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...