Miercurea Creativă cu PiciSofilici…

Bună seara, dragii mei! În această seară o vom cunoaște pe Valentina Claudia Andrei, creator de frumos la PiciSofilici. Deși la început de drum în misterul handmade, eu zic că are talent și prevăd un viitor strălucit cu creațiile ei deosebit de delicate. Curioși?

Eu: Bună seara, Valentina! Mulțumesc că ai acceptat invitația de a-mi răspunde la câteva întrebări.

Valentina: Bună seara, plăcerea este de partea mea să stăm la o mică șuetă.

Eu: Spune-mi te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele „PiciSofilici”… care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul?

Valentina: Pasiunea mea, este să cos manual, să „migălesc „asa cum îmi spun prietenele. PiciSofilici a început pentru relaxarea mea și a ieșit o lenjerie de copii! Chiar dacă mie îmi place să migălesc, acea lenjerie a fost startul poveștii mele.

Eu: Ținând cont de faptul că ești artist handmade și probabil ai o viață socială intensă… unde și cum îți găsești inspirația?

Valentina: Inspirația nu o caut în ceva anume. Mi se întâmplă să gândesc ceva şi să-mi iasă altceva, la care nici nu mă gândisem inițial. Mai am lucrușoare începute și abandonate pentru că m-am blocat pe drum. Așa că nu este de glumit cu INSPIRAȚIA în domeniul ăsta. EA ne călăuzește.

Eu: Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului”?

Valentina: Nu aș putea spune că-mi displace ceva anume, în schimb îmi place că sunt liberă să dau frâu imaginației mele! Aici sunt Eu!

Eu: Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Valentina: În lumea handmade întâmpini greutăți când vezi că lumea nu apreciază acest gen de muncă.
Am întâmpinat o astfel de situație și am fost un pic dezamăgită deoarece lumea nu știe câtă muncă este în spatele produsului tău. Mi-am dat seama că poate sunt eu prea visătoare, în lumea asta a mea… dar nu renunț!

 

Eu: Handmade-ul românesc, hobby sau business? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului?

Valentina: În timp am tot cochetat cu mici accesorii, dar mai serios am pus mână pe lucru din octombrie de când stau acasă cu cei doi copii, Sofia 2 anișori și Alexandru 3 ani și 7 luni! Asa am descoperit un grup minunat în Constanța: WORK AT HOME MOMS CONSTANȚA din care fac parte și le mulțumesc pe această cale pentru încrederea acordată mămicilor cu pasiuni! Personal am început din pasiune, dar când totuși vezi că din pasiunea ta ies lucruri frumoase și unora le plac…de ce nu și business! Despre succes nu pot vorbi deocamdată însă am încredere în mine că pot să fac ceva!

Eu: Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții?

Valentina: Deocamdată doar online, dar de abia aștept să gust și din freamătul care este la târguri. Sper sa am curaj să fac și pasul ăsta.

 

Eu: „PiciSofilici” are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Valentina: Da, PiciSofilici are proiecte de viitor. Este normal să nu îmi doresc să mă opresc. Aş vrea să pot convinge doamnele și domnișoarele că dantela se poate purta și altfel.

Eu: Există concurență în lumea handmade? În opinia ta care sunt cele mai mari greșeli pe care le face cineva atunci când este la început de drum?

Valentina: Consider că este loc pentru toată lumea şi greşeala la început de drum este că nu avem foarte multă încredere în forţele noastre.

Eu: Cum decurg lucrurile atunci când vine vorba de obiecte personalizate? Ții cont de dorințele clientului sau încerci să-i convingi asupra tematicii obiectului personalizat în funcție de anumite criterii?

Valentina: În ceea ce fac eu personalizarea constă în alegerea culorii, dar mi-ar plăcea ca clienţii să mă lase să-mi pun amprenta. Cred eu că o să iasă ceva unicat în acest mod…

Eu: Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posobilitatea?

Valentina: Comparativ cu piața din afară consider că suntem la început, iar lumea încă nu este obişnuită cu acest „curent”. Nu ştiu dacă suntem în măsură să schimbăm ceva, dar aș ruga doamnele și domnișoarele să facem un mic efort și să ne accesorizăm ţinutele de zi cu zi!

Eu: Definește ” PiciSofilici ” în trei cuvinte!

Valentina: PASIUNE. DANTELĂ. STRĂLUCIRE!

Eu: Ai și alte pasiuni înafară de ceea ce știm că faci?

Valentina: Îmi place să lucrez afară…. gen plantat flori, legume. Nu mă dau înapoi de la munca fizică. Pentru mine este un alt mod de relaxare.

Eu: Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală?

Valentina: Să am curaj să merg cu fetele din grupul WORK AT HOME MOMS-CONSTANȚA la târguri.

Eu: Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările.

Valentina: Mulțumesc de asemenea! Un gând bun… ar fi mai degrabă un sfat. Nu renunțați la pasiuni, ele ne hrănesc sufletul. Pe Andrei Valentina Claudia o puteți găsi pe facebook și nu în ultimul rând, pe pagina mea PiciSofilici! Vă aștept cu drag să redescoperiți DANTELA sub altă formă!

2 Comments

  1. Cata munca, cata pasiune iti trebuie sa faci niste lucruri atat de frumoase!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...