Urban by Raluca Polea – Romantism în veșminte…

Intrăm pe un tărâm ce deseori îl consider de poveste. Unde mintea creatorului se aruncă în cromatica unor veșminte ce oferă emoții. Întotdeauna am fost curioasă ce se ascunde în mintea unui creator de modă. De unde se inspiră și ce așteptări are. Urban by Raluca Polea mi-a atras atenția prin expresivitatea colecțiilor ce le crează cu drag. Se simte emoția, romantismul și îndrăzneala. Se simte femeia rebelă, puternică și în același timp ambițioasă. Cine ești Raluca și de unde a pornit totul?

urban by Raluca Polea

De când mă ştiu mi se spune că sunt în stare să creez ţinute care ies în evidenţă! Îmi amintesc cum în liceu, o simplă ieşire în oraş trebuia pregătită cu câteva ore bune înainte în aşa fel încât să mă asigur că voi atrage atenţia! Business-ul meu este o prelungire a căutărilor mele estetice. Sunt absolvent de Arte şi încă din timpul facultăţii eram preocupată de vestimentație şi podoabe. Hainele pe care le creez sunt îndrăznețe şi câteodată romantice. Propun ţinute în care o femeie activă să se simtă confortabil în cursul zilei, dar îmi place să folosesc şi materiale preţioase în ţinute deosebite.

Dantela sau transparențele materialelor preţioase vin în a accentua ţinute de ocazie sau de boudoir. Îmi place să creez personaje. Shooting-urile sunt o provocare pentru că le văd că pe o pânză pregătită de pictat! Îmbina studiul temeinic făcut pentru ţinute dar şi pentru tematica shootingul cu momente neaşteptate create de modele sau de descoperiri în spaţiul ales. Îmi găsesc inspiraţia atât în viaţa de zi cu zi cât şi în arhitectură, film sau romane.

Cum ți-ai descrie în trei cuvinte stilul fashion pe care îl creezi și ce greșeli observi la parte feminină în ceea ce privește stilul vestimentar?

Feminin, romantic, cameleonic. Sunt multe persoane care fac rabat de la hainele care le-ar pune în evidenţă conformaţia pentru trenduri, iar asta duce la un rezultat invers decât cel scontat. Nu multă lume consideră importat alegerea bijuteriilor în concordanță cu momentul zilei şi ţinuta. Cel mai des poartă aceleaşi piese indiferent de moment. Dar exista o ruptură evidentă între tineri şi cei de peste 50. Se vede că anii de educaţie estetică făcută prin intermediul revistelor, a show-urilor televizate, începe să educe!

Care este semnătura/amprenta ta, caracteristica majorităţii ţinutelor? Ce schimbări a suferit stilul vestimentar de la început? Ești încă în căutarea unui anumit tipar în ceea ce privește stilul vestimentar pe care îl creezi?

Acum sunt într-o fază de tranziţie. Am început cu haine casual, comode, dar cu un design aparte, iar acum mă îndrept către zona elegantă a ţinutelor de seară. Materiale s-au schimbat şi ele! Prima colecţie propune jerseul de bumbac, iar în cea de-a treia am ales mătase, brocart şi tafta. În ultima periodă mă inspir din legende, tradiţii şi de ce nu din povești. Am în minte imaginea femeii diafane, zeiţa, care poartă veşminte de dantelă sau brocart, foarte elaborate.

Cum lucrează Raluca Polea la realizarea unei colecții și care sunt pașii efectuați?

Colecţia porneşte cu multă documentare. Trebuie să ţii cont de trenduri, să îţi creezi un mood-board, să stabileşti câte piese vei face şi cum. Şi după asta… lucru efectiv.

Cum ți se pare că se îmbracă româncele, comparativ cu femeile din alte ţări?

Noi ne asemănăm cu Spania ca şi vestimentaţie de zi cu zi, dar tindem să exagerăm cu bijuteriile şiş a le purtam indiferent de ocazie.

În viziunea ta, ce nu ar trebui să-i lipsească unei femei din garderobă?

Hainele care o avantajează! Încerc să spun că deseori tindem să luăm un lucru chiar dacă nu ne avantajează, iar asta pe termen lung creează doar frustrări.

Vorbește-mi despre celelalte pasiuni ale tale dacă ai. Planurile de viitor?

Cititul ar fi o altă pasiune de-a mea. Ador ca la sfârşitul zilei, dacă mai am timp să mă afund în canapea, cu o cană de ceai şi o carte bună.

Un motto după care te ghidezi?

Îmi vine în minte un citat al lui Oscar Wilde: “You can never be overdressed or overeducated” pe care eu îl traduc prin grija pe care o acorzi hainelor şi alegerii vestimentaţiei sau a felului de a te comporta. Da! Nu cred că poţi fi prea grijuliu cu aceste două aspecte ale vieţii.

O vorbă bună pentru cititori?

Un alt citat al lui Oscar Wilde: “Be yourself; everyone else is already taken.” …

Credit foto: 

Radu Stan Grădinaru – Snapyourmoment

Ionuț Rădulescu 

Rafael Stoica

Federico Artioli 

17 Comments

  1. Mă bucur că ai împărtășit cu noi Urban by Raluca Polea. Sunt o fană a brandurilor autohtone și mă bucur de fiecare dată când descopăr un designer. Văd mult potențial în această tânără!

  2. Ce draguta este prima tinuta! Mi-a captat privirea instant! Frumos interviul!

  3. Interviul este ok, ținutele, în general chiar sunt sic, dar săculețul acela pe fata de pe deal parca e o cârpă pe o sperietoare de ciori, mai ales în prima poză a articolului, zău așa! 😀

  4. Stilul vestimentar propus de Raluca este diferit si interesant. Mi-as dori sa port creatiile ei si chiar am vazut pe site niste haine foarte fistichii care te ajuta sa iesi in evidenta.
    Imi place si stilul tau vestimentar, dar si faptul ca-l denumesti cameleonic

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...