Mopul cu aburi, un prieten de nadejde

Nu de putine ori am renuntat la o petrecere gandindu-ma la dezordinea ce va ramane in urma. In afara mormanului de vase, ma gandeam cu groaza la podeaua din bucatarie, din hol si din baie care cu siguranta va „purta” urme de mancare si de bautura.

Din fericire aceste lucruri au ramas de domeniul trecutului odata cu aparitia noilor mopuri cu aburi, ce ma ajuta sa curat podeaua repede si bine. De fapt, de indata ce am achizitionat un mop cu aburi mi-am dat seama ca acesta a revolutionat practic curatenia in casa.

Prietenul de nadejde la nevoie se cunoaste

Acesta nu numai ca va curata repede mizeria (de orice fel) ramasa in casa, dar va igieniza in acelasi timp suprafetele curatate datorita unor vapori de apa la o temperatura ridicata (intre 90 si 100 grade Celsius) ce sunt emisi prin capul de curatare.

Mai mult decat atat, acesta poate fi folosit la fel de bine pentru parchet, linoleum, gresie, faianta dar si pentru materiale textile sau draperii, iar acest lucru inseamna ca nu mai trebuie sa imi fac griji nici pentru canapea.

Principiul de functionare este foarte simplu: mopul cu aburi este realizat dintr-un maner foarte lung, ce se termina cu un cap de curatare prin care sunt eliberati vaporii de apa, iar in partea superioara are incorporat un mic boiler.

Presiunea de lucru este sigura (in jur de 5 bari), iar vaporii de apa fierbinte ne vor ajuta sa curatam la fel de bine si murdaria uscata, ceea ce este un lucru bun pentru gospodine.

Accesoriile sunt inca un element important pentru un mop cu aburi. Aceste este insotit de catre o multitudine de accesorii, chiar si in echiparea de baza: mai multe capete de curatare, lavete din fibre sau din alte materiale, triunghiuri de prindere a acestora de capul de curatare, etc.

Mopul cu aburi ne protejeaza sanatatea

Ce mi-a placut cel mai mult (in afara curateniei pe care o face) este faptul ca podeaua se usuca foarte repede, iar copii mei se pot juca in siguranta.

Singura „problema” pe care am avut-o a fost alegerea celui mai bun mop cu aburi, dar si aici am multumit tehnologiei, deoarece exista anumite ghiduri de cumparaturi ce ne pot ajuta cu sfaturi pertinente pentru alegerea acestuia (spre exemplu eu m-am documentat de la https://www.ieftinesibune.ro/electrocasnice/cum-sa-alegem-cel-mai-bun-mop-cu-aburi-pentru-acasa/ )

In plus, mopul cu aburi este unul dintre cei mai buni prieteni ai sanatatii noastre deoarece nu este necesar sa folosim produse chimice pentru curatare, pentru ca vaporii de aburi emanati sunt mai mult decat suficienti pentru curatenie.

Asadar, adio substante chimice ce ne pot irita pielea sau ochii, iar acest lucru permite manevrarea mopului si de catre persoane alergice. Mirosul care va ramane in camerele proaspat curatate este unul natural, iar bratele si picioarele noastre nu vor avea de suferit ca in cazul utilizarii unui mop clasic, deoarece miscarile pentru utilizarea acestuia sunt line si cursive.

Zgomotul redus este inca un factor care m-a facut sa aleg un mop cu aburi. Fierberea apei in boilerul mopului emite un zgomot cu o intensitate si o frecventa redusa, lucru ce protejeaza somnul celor dragi. Si in final inca un sfat: nu uitati sa alegeti un mop cu aburi cu un fir de alimentare cat mai lung, pentru a va permite deplasari lungi in camere.

3 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...