Vitamix.ro – Sănătate din natură

De când am descoperit beneficiile uleiului de cocos, nu mă mai satur să îl folosesc. În bucătărie sau ca uz cosmetic, indiferent de alegerea pe care o faci, uleiul de cocos poate fi o adevărată minune pentru sănătatea ta. Eu folosesc ulei de cocos de pe Vitamix.ro din gama Springmark și l-am ales pentru că prețul vs cantitate și calitate sunt extrem de bune.

Uleiul de cocos este bogat în potasiu, fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc şi vitaminele A şi E. Hidratează pielea în profunzime, tonifica, previne apariţia ridurilor şi regenerează părul. Uleiul de cocos ajută cu succes și la îndepărtarea celulitei. În combinaţie cu câteva picături din ulei esenţial de grapefruit putem obţine un amestec care se foloseşte pe zonele afectate. Amestecul obținut se întinde pe zonele cu celulită și se masează de două ori pe zi cu mișcări circulare până se absoarbe în piele. Nu uita de asemenea să fii atentă la ceea ce mănânci și să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi și bineînțeles, hidratează-te cu minim doi litri de apă.

În locul unui produs din comerț plin cu chimicale poți folosi cu succes o masca de față cu ulei de cocos și cafea, preparată foarte rapid de tine. Încălzește jumătate de cană de ulei de cocos și amestec-o cu jumătate de cană de cafea proaspăt măcinată. Masează tenul ușor cu mișcări circulare, mai apoi lasă mască să-și facă efectul 5-10 minute. Această mască te va scăpa de punctele negre și de impuritățile de pe piele.

Același procedeu îl poți urma cu o mască cu ulei de cocos și bicarbonat. Ai nevoie de o ceașcă de bicarbonat și o alta de ulei de cocos (ambele de același gramaj). Încălzești ușor uleiul de cocos, apoi îl amesteci cu bicarbonatul de sodiu, până când se formează o pasta. Masează tenul cu mișcări ușoare în sensul acelor de ceas, fără să apeși. Clătești fața cu apă călduță din abundență. Rezultatele nu vor întârzia să apară, iar pentru ca tenul tău să fie răsfățat 100% poți folosi masca de 2-3 ori pe săptămână. Tenul tău va fi curățat de impurități, va fi mai luminos și foarte hidratat.

Uleiul de cocos poate fi folosit pentru gătit fără probleme:

  • poate înlocui untul și uleiul folosit în mod normal la gătit
  • îl poți adăuga în salate, ceai sau lapte pentru o aroma deosebită
  • îl poţi folosi pentru a prepara batoane nutritive

Un alt produs plin de sănătate pe care îl folosesc de pe Vitamix.ro este pudra ecologică de matcha. Este un produs minune ce îl ador și are numeroase proprietăți: crește metabolismul și arde caloriile, scade nivelul colesterolului şi al zahărului din sânge, calmează mintea, relaxează corpul și este un detoxifiant natural. Că tot am vorbit de frumusețea tenului, ca surpriză vă las o rețetă minune celor ce au un ten mixt sau dacă aveți probleme cu punctele negre.

Tot ce aveți nevoie este de o lingură mare cu argilă cosmetică și o linguriță de pudră de matcha. Amesteci ușor cele două ingrediente adăugând câte un pic de apă până se obține o pastă de consistența dorită. Pasta obținută se aplică pe tenul curat și un pic umed, apoi lasă-o să acționeze timp de maxim zece minute. Clătește fața cu apă călduță din abundență, apoi aplică o cremă hidratantă.

Sunt curioasă să știu dacă voi cunoașteți rețete cosmetice cu ulei de cocos sau pudra de matcha și ce secrete puteți dezvălui din experiența voastră… abia aștept să citesc comentariile voastre!

7 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...