Nova Pet – 3 lucruri care fac un câine fericit

Nova Pet

Nova Pet m-a provocat zilele trecute și cu gândul la băloșenia mea Reyna mi-am tot propus să vă spun ce și cum îl poți face pe cățelul tău fericit. Întotdeauna am avut câini masivi în curte… primul a fost Max – un lup autentic cu mici probleme de comportament, apoi a urmat Carla- o zăpăcită de pitbull, maronie ca o ciocolată și tare jucăușă. Feblețea mea a fost Duffy – un amstaff de toată frumusețea, albă ca zăpada, ascultătoare. Ultima achiziție, băloșenia pământului… Reyna, un cane corso tare zăpăcit, obsedată de atenție și tare jucăușă. Aceasta din urmă are trei ani și o am la mine de vreo doi.

Faptul că Nova Pet Food m-a provocat să scriu despre acest subiect, m-a făcut să mă gândesc la ce îi face pe patrupezii noștri fericiți… alimentația sau timpul petrecut împreună? Atunci când patrupedul tău este puiuț, trebuie să fii foarte atent ce mancare pentru caine îi dai. Nu exagera cu mâncarea, pentru că un câine obez este un câine nefericit!

Nova Pet

The world would be a nicer place if everyone had the ability to love as unconditionally as a dog.” – M.K. Clinton

Dacă tot vorbim de fericirea câinelui tău, ține cont de următoarele lucruri:

  • Joacă-te cu el – chiar dacă este adult, câinele tău are nevoie joacă! Nu este suficient că îl hrănești. Stimulează-i pofta de joacă cu jucăria preferata sau scoate-l afară să interacționeze cu alți câini.
  • Hrănește-l corespunzător nevoilor lui – un câine de curte față de unul de apartament are nevoi alimentare diferite. Stabilește ore fixe pentru hrănire, astfel previi ca animăluțul să devină mofturos. Oferindu-i hrana la ore fixe, câinele tău va învăța treptat să mănânce când îi pui mâncarea în față și nu atunci când vrea el.
  • Un câine dresat este un câine fericit – dresajul câinelui este prioritar încă de la vârste fragede. Sănătatea mintală și stimularea cățelului este benefică atunci când dresajul este făcut corespunzător. Dacă ai de la început un program bine stabilit, cățelul tău va învăța rapid comenzile tale. Prin mult exercițiu și răbdare, câinele tău va deveni un elev ascultător.

Nova Pet

Ținând cont de aceste lucruri, patrupedul tău va fi fericit! Vreau totuși să atrag atenția atunci când vă ocupați personal de alimentația câinelui. În general alimentația lor depinde, într-o oarecare măsură, și de vârsta animalului, de mărimea acestuia, de starea lui de sănătate. Este foarte important ca patrupedul să aibă parte de o dietă echilibrată, sănătoasă și diversificată. Niciodată să nu îi oferiți ceea ce mâncați voi în farfurie și mai ales, nu îi dați ciocolată cum am mai văzut pe la cunoscuți.

Nova Pet

Pe lângă dresaj și o alimentație corespunzătoare, atenția stăpânului contează foarte mult pentru dezvoltarea lui. Plimbă-l prin parc și lasă-l să socializeze cu celelalte animale de companie, cu copilașii și chiar cu ceilalți adulți. Își va consuma energia în mod benefic, va deveni mai relaxat și recompensează-l cu mâncarea favorită atunci când este ascultător. Acum că ai aflat câteva lucruri care îți fac cățelul mai fericit, nu ezita să aplici sfaturile! Nu uita că în momentele tale cele mai grele, poți fi sigur că măcar el îți va fi alături și te va alina.

5 Comments

  1. Mulțumim pentru sfaturi ,al meu este în curte și așa este trebuie să avem grijă și de ei ,să le dăm mâncare specifică pentru ei ,să-i plimbăm și să ne și jucăm !

  2. Tare frumoasă mai e!Avem și noi curtea plină de căței, mai nou ne-am înmulțit cu 8🤭 doar ca nu sunt de rasă

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...