Cunoașteți beneficiile unui dresaj canin?

Cu toții avem câte un animal de companie pe care îl adorăm și majoritatea, au avut sau au în viața lor un câine. Îl răsfățăm, îl considerăm uneori un copil pe care îl răsfățăm… dar v-ați gândit că pentru integrarea socială a lui în familie, dar și în relația cu alți oameni sau animale este nevoie de un dresaj canin? Dresajul canin trebuie făcut de când este puiuț pentru că capacitatea lui de învățare și de a acumula comenzi este mult mai mare și asimilează mult mai ușor. Trebuie să înțelegeți că educarea și dresarea cățelului sunt importante pentru dezvoltare neuro-motorie a acestuia și în același timp se stabilește clar un sistem de comunicare între stăpân și patruped.

Este bine de știut, dacă preferați să dresați câinele acasă să nu confundați lucrurile… câinele este un animal și nu o ființă umană. Procesul de dresaj urmărește educarea sau după unele cazuri, reeducarea comportamentului neadecvat, anticipează acțiunile acestuia și urmărește ca rezultatul final să fie unul benefic și educativ. Pentru a avea rezultate pozitive în orice dresaj canin trebuie să țineți cont de patru reguli: repetarea, ritmicitatea, continuitatea și progresivitatea. Bineînțeles, în funcție de nivelul de concentrare al câinelui, pentru rezultate cât mai optime sunt recomandate 4 ședințe de dresaj canin pe săptămână.

Avem trei beneficii importante ale unui dresaj canin:

1. Siguranță pentru câinele tău

În calitate de proprietar al acestuia, dresajul canin este responsabilitatea dumneavoastră. Este important să rețineți că, cu ajutorul dresajului canin vă asigurați că animalul dvs de companie vă ascultă comenzile și în acest fel puteți preveni situațiile neplăcute. Cu un câine dresat puteți preveni cu succes un conflict cu alți câini sau alte animale întâlnite pe stradă în timpul unei plimbări de exemplu.

2. Siguranță pentru casa ta

Este cunoscut faptul că un câine dresat poate fi de mare ajutor mai ales dacă stați la casă. Trebuie să vă asigurați și că acesta vă respectă locuința, fiind capabil să recunoască diferența între ce i se acceptă să facă și ce nu.

3. Relație de lungă durată

Prin dresaj canin se va stabili o legătură fundamentală între dumneavoastră și câinele dvs. Timpul petrecut împreună va ajuta să dezvoltați simțul încrederii al câinelui și în același timp, prin potențialul și capacitățile lor fenomenale veți învăța că respectul reciproc este deosebit de important.

Un câine bine dresat va fi, de asemenea, mult mai educat în ceea ce privește bunurile tale proprii. El nu vă va distruge mobilierul și nici nu vă va ronțăi pantofii preferați. Dresajul corect al câinelui dvs. este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru el. Deasemenea, țineți cont că dresarea cățelului trebuie să se facă treptat, iar recompensarea acestuia este absolut necesară pentru a întregi acest proces de educare.

Aplicând acasă ceea ce a învățat de la antrenor, îl veți ajuta să devină un bun „cetățean” canin într-o lume umană. Și încă un lucru, transmiteți încredere, fiți consecvenți și foarte răbdători! Amintiți-vă că orice proces de învățare cere timp și multă răbdare, nimic nu se învață peste noapte.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...