In ce lenjerii zenartdeco pentru pat puteti dormi cel mai bine?

Un somn bun este important pentru sanatate si bunastare, deoarece doar cei care dorm bine sunt pregatiti in mod adecvat pentru ziua urmatoare. In functie de anotimp si de preferintele personale, patul fiecaruia dintre noi ar trebui sa fie proiectat pentru a ne oferi confort si un somn cat mai linistit. Lenjeria de pat confortabila este esentiala in acest aspect si pentru a ne oferi relaxare totala. Insa, nu orice material este ideal pentru lenjeriile de pat. Da, exista o mare varietate de textile din care se confectioneaza lenjeriile de pat, insa nu toate sunt de calitate. In plus, cum spuneam, preferintele personale dicteaza, de asemenea, tipul de lenjerie de pat ales. Un om care doarme bine intr-o lenjerie de bumbac, poate nu reuseste sa se odihneasca intr-o lenjerie de satin sau de matase si viceversa.

Pentru a putea gasi lenjeria de pat perfecta, trebuie sa vedem ce caracteristici au diverse materiale de pe piata. In plus, trebuie sa mentionam faptul ca puteti gasi lenjerii zenartdeco de calitate superioara, realizate din multe dintre materialele ce vor fi descrise mai jos, gata pentru a fi incercate de fiecare dintre noi.

Pentru a “judeca” calitatea unei tesaturi, trebuie sa stim ca se cauta intotdeauna numarul de fire sau densitatea lor. Numarul de fire (TC) sau densitatea firului indica cate fire sunt procesate pe inch. Aceasta priveste, pe de o parte, firele de urzeala care ruleaza vertical si, pe de alta parte, firele de batatura care ruleaza orizontal. Un inch are 2,54 cm, deci este numarul de fire pe 2,54 cm². Cu cat densitatea firului este mai mare, cu atat tesatura este mai densa si firul este mai fin. Acest lucru face ca tesatura sa fie supla, stralucitoare si mai rezistenta.

Inul

Daca in general va incalziti rapid noaptea sau daca doriti o lenjerie de pat respirabila si racoritoare pentru lunile calde, va recomandam sa folositi lenjeria de pat croita din in. Materialul natural al inului este permeabil la aer, poate absorbi bine umezeala si se usuca rapid. Mai ales vara, multora le place sa foloseasca inul pentru lenjeria de pat, deoarece este racoros si usor la atingere. Structura neregulata a inului este creata de diferitele grosimi ale firului, ceea ce confera materialului farmecul sau caracteristic.

Doar inul european este folosit pentru lenjeriile de pat. Acesta este extrem de rezistent si durabil. Tesatura de in este neteda, prietenoasa cu pielea si nu lasa scame. In plus, inul folosit in lenjeriile de pat este antistatic, respinge acarienii si nu atrage praful. Aceasta inseamna ca inul folosit pentru lenjerie este, de asemenea, ideal pentru persoanele care sufera de alergii.

Satinul

Daca va place senzatia unei tesaturi netede, curgatoare si fine pe piele, ar trebui sa alegeti lenjeria de pat din satin. Tesatura, numita tesatura din satin, creeaza o suprafata stralucitoare, in timp ce partea inferioara ramane mata. Pentru a realiza satinul, bumbacul cu fibre lungi este tesut intr-un material usor lucios, matasos, neted si respirabil, potrivit pentru toate anotimpurile. Numarul de fire de cel putin 220 TC este caracteristic satinului. In general, lenjeriile de pat din satin de lux au un numar de fire de cel putin 280 TC.

Percale

Lenjeria de pat percale este fabricata din bumbac 100% si se caracterizeaza prin proprietatile sale respirabile si de reglare a umezelii. In comparatie cu bumbacul, materialul percale este mult mai fin si are un numar de fire, de cel putin 200 TC. Este moale, ferm si neted, dar nu straluceste ca lenjeria de pat din satin. Lenjeria de pat Percale este potrivita si pentru anotimpul cald si impresioneaza prin faptul ca este rezistenta si usor de ingrijit.

Jerseu

Majoritatea oamenilor cunosc jerseul din productia de tricouri. Lenjeria de pat din jerseu este la fel de confortabila ca si tricoul preferat. Materialul din bumbac difera de materialele mentionate mai sus in ceea ce priveste productia: cele mai fine ochiuri fac ca tesatura tricotata sa fie deosebit de usoara si elastica. Datorita moliciunii si elasticitatii, jerseul este, de asemenea, deosebit de potrivit ca material pentru cearsafurile montate. Un plus: materialul este usor de intretinut si nu trebuie calcat.

Flanela

Lenjeria de pat din flanela, cunoscuta si sub numele de lenjerie de pat cocolino, este ideala pentru iarna, deoarece suprafata tesaturii de bumbac este catifelata, moale si calda. Flanela este aspra in timpul productiei, ceea ce inseamna ca spatiile dintre fibre stocheaza mult aer si pastreaza extrem de bine caldura corpului. Pe langa proprietatile sale termice excelente, flanela este, de asemenea, respirabila si usor de intretinut. Datorita nivelului scazut de pliuri, se poate renunta la calcat dupa spalare. Este perfecta pentru persoanele grabite!

Bumbac creponat

Tesatura inconfundabila, bumbacul creponat, este fabricata din bumbac pur si modelul sau caracteristic, in relief, este obtinut din firele de urzeala care sunt tensionate la diferite grade in timpul procesului de tesut. Datorita suprafetei sale creponate, materialul nu se afla niciodata complet asezat pe piele, ceea ce asigura o circulatie optima a aerului. Acest lucru face ca lenjeria de pat din tesatura creponata sa fie potrivita atat pentru vara, cat si pentru iarna, si va ofera un mediu de dormit armonios pe tot parcursul anului. Lenjeria de pat din bumbac creponat este deosebit de usor de intretinut, iar structura creponata face calcarea superflua – perfecta pentru toti cei carora le place sa doarma putin mai mult.

Acum, ca ati vazut care sunt cele mai populare tipuri de materiale pentru lenjeriile de pat, intrati pe zenaretdeco.com si alegeti lenjeriile care credeti ca va vor oferi acel somn odihnitor pe care vi-l doriti.

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...