Interviul Săptămânii la Miercurea Creativă – CrisFeather

CrisFeather

Bună seara, iubitori de artă… astăzi la Miercurea Creativă o vom cunoaște pe Cristina Pană, creator de frumos la CrisFeather. Vom parcurge pași mici în atelierul ei și ne vom răsfăța privirile cu bijuterii handmade ce le putem accesoriza la orice ținută…

Draga mea, bine ai venit și mulțumim că ai acceptat să răspunzi pozitiv la acest interviu. Spune-mi te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele atelierului CrisFeather… care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul?

Ziua bună 😊 – Brandul CrisFeather a pornit dintr-o pură pasiune în anul 2013, de pe băncile facultăţii, atunci când eu, Cristina Până am simţit o înclinaţie spre accesoriile lucrate manual, iubire pe care am întâlnit-o încă din timpul liceului, studiind la specializarea de Designeri Vestimentari.

Primele creaţii în atelierul CrisFeather au fost de braţări din mărgele, perle şi braţări din pietre semipreţioase dar, din dorinţa de a evolua am descoperit şi alte materiale noi, adăugând în catalogul de produse braţări din piele şi din paracord.

CrisFeather
Ținând cont de faptul că ești artist handmade și probabil ai o viață socială intensă … unde și cum îți găsești inspirația? Cum decurge o zi în atelierul magic „CrisFeather”?

Mă las inspirată în primul rând de clienţii mei, fie că vorbim de cei din mediul online fie de cei pe care îi întâlnesc fizic. În fiecare sezon încerc să adaug modele noi în shop-ul www.CrisFeather.com, bijuterii lucrate manual în totalitate pe care le gândesc pentru clienţi ca şi accesorii custom dar pe care mă decid mai apoi să le adaug în site şi pentru publicul larg. O zi în atelierul CrisFeather este mereu plină de creaţii, începe cu miros de cafea şi se termină în note pozitive datorită atmosferei de poveste.

I love making handmade gifts. – Vanna White

CrisFeather
Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului”?

Încep cu ce îmi place pentru că lucrurile pozitive cântăresc mai mult decât cele negative când vorbim despre acest domeniu. Ador să aduc zâmbete pe chipurile oamenilor, ca urmare a alegerii lor de a purta creatile mele. Este un sentiment unic ce îl simt de fiecare dată când un client împărtăşeşte fericirea pe care a găsit-o în accesoriile CrisFeather. Este minunat ca în acest domeniu nu te poţi plictisi niciodată pentru că mereu înveţi lucruri noi şi te focusezi în a crea cât mai mult şi cât mai des.

Apreciez la clienţii pe care îi am că înţeleg ce înseamnă handmade şi au răbdarea să îmi acorde timpul necesar pentru a lucra şi finisa perfect comenzile. Îmi displace că nu mă pot clona 😊 astfel aş avea timp pentru mult mai multe şi aş bucura un număr mai mare de clienţi.

CrisFeather

Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Aprecierile pe care le primesc sunt de neegalat şi ele sunt cele care mă mobilizează şi mă ajuta să fiu atât de perseverenţă. Am cunoscut foarte multă lume şi am legat prietenii cu oameni minunaţi, m-am dezvoltat personal şi emoţional, am învăţat să înţeleg dorinţele clienţilor şi să fiu atentă la ele..

Greu este faptul că nu găsesc mereu aceeaşi materie primă şi automat nu mai pot reproduce anumite produse care trec printr-un proces destul de lung şi costisitor până ajung să fie urcate în shop.

Handmade presents are scary because they reveal that you have too much free time. – Douglas Coupland

Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului? Ai un sfat pentru cei la început de drum ?

În 2013 a pornit ca şi hobby part-time mai mult ca o joacă, creăm accesorii pentru mine şi prietenele mele şi cam atât…😊 până într-o zi…

Pe scurt: După o perioadă în care am profesat într-un alt domeniu, în 2018 am revenit la pasiunea mea şi am pus bazele propriei afaceri, astfel luând naştere CrisFeather, marca de accesorii handmade. Cu un plan de afaceri bine definit, am reuşit să transform marea mea iubire pentru accesoriile lucrate manual, într-un business în toată regula.

Am reuşit să accesez Fonduri Europene şi astfel visul meu a devenit realitate😊
Retata succesului ca în orice alt domeniu este perseverenţă şi acesta este sfatul meu pentru oricine mi l-ar cere. Îţi doreşti ceva? Fă-ţi un plan şi acţionează ! Fii perseverent şi niciodată nu da înapoi!

CrisFeather

Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții?

Mi-am promovat produsele prin reclama plătită dar şi prin barter-uri cu diferite persoane publice însă, pot spune că, cu siguranţă prefer să particip la un târg în cadrul căruia să îmi cunosc clienţii iar ei să-mi afle povestea din spatele accesoriilor.

CrisFeather are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Aştept cu nerăbdare să încep un curs de specializare pentru Bijutieri, am colaborări cu câteva businessuri şi sunt mereu deschisă către idei noi.

Definește CrisFeather în trei cuvinte!

Pură pasiune autentică!

CrisFeather

Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posibilitatea?

Ei bine… aici este o diferenţă enormă! Desigur că arta handmade este apreciată şi la noi în România însă, nu la fel de mult ca în alte ţări. Mi-aş dori să se înţeleagă că atunci când cineva alege să achiziţioneze un accesoriu lucrat manual, acesta nu cumpăra doar o bijuterie, ci timp şi o parte din sufletul persoanei care a creat-o.

I want to make things of quality. I’m a big believer in handmade, tactile, crafted pieces. I want to keep that tradition alive. – Zac Posen

Ai și alte pasiuni înafară de ceea ce știm că faci? Cum faci faţă… presupun că este un consum mare de energie şi concentrare?

Sunt o persoană foarte energica dar chiar şi aşa nu am timp mereu pentru toate. De multe ori îmi dau de-o parte dorinţele mele personale însă satisfacţia de care am parte pe plan profesional mă întregeşte.

CrisFeather

Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală?

O spun cu entuziasm şi pentru prima oară cu voce tare…😊 După ce voi susţine cursul de Bijutier mă voi focusa să adaug în catalogul CrisFeather şi produse din Seaglass.

Pregătești ceva special în această vară?

O nouă colecţie este pe cale să apară. Vă spuneam mai sus că lucrez mereu la colecţii noi. Pentru vara aceasta am pregătit câteva produse din scoici şi accesorii tip lanţ pentru ochelari din Cipsuri de pietra naturală.

Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările.

Mă bucur enorm de mult că mi-am împărtăşit povestea cu voi! Vă mulţumesc că aţi ales să rămâneţi până la final, eu vă încurajez să purtaţi doar ce vă reprezintă şi să fiţi autentici prin propria persoană. Dress to leave a print of who you are!

Ţinem legătura cea mai strânsă pe social:

www.crisfeather.com
Ig @WearCrisFeather
Fb CrisFeather Accesorii
Tiktok CrisFeather

One Comment

  1. Foarte frumos ! Felicitări ei și pentru minunățiile pe care le face ,în tot timpul dacă îți dorești ceva cu adevărat ,lupți și reușești ! Un om minunat .

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...