Tehnovest – Ce este un regulator de presiune si cum functioneaza?

Un regulator de presiune inchide automat fluxul unui gaz sau lichid cand acestea ajung la o anumita presiune. Instrumentele care functioneaza pe baza de aer comprimat si sunt conectate la un compresor ce are o capacitate ridicata de furnizare a aerului, au nevoie de un astfel de regulator. Acesta aduce utilizatorului un mai mare grad de siguranta, iar daca sunt mai multe instrumente utilizate, fiecare primeste presiunea care ii este necesara operatorului.

 

Astfel de instalatii de aer comprimat se utilizeaza in diverse domenii precum in vulcanizare, in activitati de productie industriala, in hale de productie, in ateliere sau service-uri auto, in constructii si multe altele. Mai jos afli exact cum functioneaza regulatorul de aer comprimat, ce avantaje ofera, iar daca ai nevoie de acesta, Tehnovest este locul unde il gasesti pe cel ideal pentru instalatia ta.

 

Cum functioneaza regulatorul de aer comprimat

 

Un astfel de regulator aer comprimat impiedica eliberarea aerului odata ce presiunea creste. Scopul lor este de a controla presiunea aerului pana ajunge la niveluri normale, astfel incat acesta sa nu fie irosit. Regulatorul detine niste supape ce mentine o presiune de iesire constanta atunci cand au loc presiuni de intrare si fluxuri de iesire diferite. 

 

La sistemul de aer comprimat trebuie instalat un regulator adecvat, fiindca, daca este prea mare consumul de aer, va creste si se va pierde energie. Marimea precum si reglarea corecta a regulatorului de aer duc la un consum eficient de aer comprimat.

 

Avantaje ale instalarii unui regulator de aer comprimat:

 

  • se utilizeaza doar cu gaze compatibile cu sistemul si furnizeaza aer comprimat la presiune constanta.
  • contribuie la economisirea cantitatii de aer sub presiune.
  • ofera operatorului siguranta la locul de munca.
  • contribuie la extinderea duratei de viata a echipamentelor ce functioneaza la presiuni mai mari decat cele care sunt recomandate.
  • cand este necesar presiunea aerului poate fi ajustata. De asemenea, poate fi controlata, prin afisajul de tip ceas, pentru a verifica in orice moment presiunea aerului exercitat de sistem.
  • ajuta la o mai buna functionare a sistemului de aer comprimat.

 

Pentru un astfel de sistem sunt necesare mai multe componente, iar regulatorul de aer comprimat nu trebuie sa lipseasca. Poti regasi la Tehnovest o varietate de astfel de regulatoare, furtune si alte accesorii necesare. Pentru a vizualiza catalogul acceseaza tehnovest.ro. Regasesti aici calitate superioara si un stoc impresionant de peste 120.000 de produse.

 

Contact:

 

0736335487

0738422245

0727724831

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...