FAVI.ro – Cum să îți amenajezi o grădină în stil british…

FAVI.ro

FAVI.ro este motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni și astăzi vă invit să ne folosim imaginația în crearea unui spațiu de relaxare.  Cu peste 200 magazine online și fizice într-un singur loc, redecorarea unui spațiu devine o joacă. Provocarea mea de astăzi este să-mi redecorez grădina, iar pentru acest lucru trebuie să mă hotărăsc ce stil voi adopta. Întotdeauna am adorat lemnul în orice combinație și eleganța fierului forjat, așa că grădina mea va căpăta un stil british ca să-i zic așa. Dacă aveți o grădină destul de încăpătoare, ai posibilitatea să te joci cu anumite elemente de grădină. Nu trebuie să lipsească micile decorațiuni de grădină, canepele încăpătoare sau pavilioane ce te vor apăra de arșița verii.

O mică fântână arteziană și potecile din piatră va ajuta grădina să arate ca o extensie unificată a casei. Răsfoind FAVI.ro mi-a atras atenția o superbă cișmea Cora Cube bronz-auriu confecționată din aluminiu turnat. Este foarte chic și cred că va atrage toate privirile. Pentru zona de relaxare și pentru completarea stilului british, mobilierul de grădină/terasă trebuie să fie din fier forjat, lemn sau rachită. Puteți opta pentru o masă cu scaune din lemn sau o canapea extra large cu o sumedenie de perne moi.

 

Eu aleg de pe FAVI.ro un set mobilier de grădină din 6 piese. Acesta conține 1 canapea de colț, 2 canapele de mijloc, 2 taburete, 1 taburet în formă de evantai, 6 perne de șezut și 4 perne de spătar. Acest set de mobilier din ratan combină stilul minimalist cu funcționalitatea și va deveni punctul de atracție al grădinii. Setul vidaXL  a fost proiectat pentru a fi folosit afară pe tot parcursul anului.

Gardening adds years to your life and life to your years. – Unknown

Zona de cafea mi-o doresc mai rustică. Va fi locul unde mă voi încărca cu energie și voi găsi inspirația de care am nevoie în fiecare zi. Un scaun balansoar din lemn de molid cu aspect vintage nu va trece neobservat.  Ca element surpriză și o structură aparte, spațiul va fi înconjurat de gard viu și multă culoare în ghivecele cu flori.

Pentru a păstra totuși aspectul british, florile din grădină trebuie să fie plantate în straturi. Florile mai înalte ar trebui să fie în fundal, cele medii în mijloc, iar cele  mai scurte în apropierea aleii de acces. Tot acest aspect din punct de vedere estetic,  redau prin fascinație un pic din farmecul salbatic al naturii. Voi planta margarete, garofițe, lavandă, bujori, nalbă de grădină și bineînțeles, trandafiri de toate culorile.

Ca orice grădină care se respectă, nu voi uita de cele care-mi vor mângâia auzul cu ciripitul lor. Le voi pregăti acest set de 3 căsute decorative pentru păsari, din lemn Linga Multicolor. Aerul british se va regăsi în fiecare obiect din grădină, iar piesa de rezistență va fi o fântână arteziană ascunsă printre trandafirii cățărători.

 

Aleile sunt  importante în orice grădină și trebuie să fie din piatra sau pietris, iar accesul neapărat să fie facil. Pentru a crea un spațiu mai larg, optez să creez două alei despărțite unde să poată fi amenajată o pergolă metalică cu 2 banchete. Grădina mea în stil british păstrează cu grijă influențele romantice și în același timp rustice. Piatră, lemn, fier forjat, statuiete minuscule la marginea aleii sunt doar câteva criterii din ceea ce trebuie să conțină o grădină cu iz englezesc. Propria mea oază de liniște și verdeață este aproape gata… oare ce mai lipsește?

 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...