Replici de arme folosite la Airsoft

Airsoft este un joc care strânge milioane de jucători din întreaga lume în diverse competiții. Și în România sunt mii de jucători pasionați de acest sport în care poți să pui în scenă conflicte militare fără să existe victime.

Jocurile de Airsoft folosesc doar replici de arme care imită aproape perfect armele reale. E bine de știut faptul că aceste arme nu sunt adevărate și nu provoacă răni dacă sunt utilizate în condiții optime. 

Pentru a juca Airsoft ai nevoie de un echipament adecvat care trebuie să cuprindă ochelari de protecție, vesta, bocanci militari și alte accesorii utile pe terenul de joc. Airsoft se organizează mereu într-un cadru special în care intră doar jucătorii. Chiar dacă nu sunt arme letale, replicile de airsoft pot să fie dureroase dacă ești lovit de-aproape. De aceea e recomandat un echipament corespunzător. Pe lângă echipament ai nevoie de o replică de armă potrivită stilului tău de joc. În Airsoft sunt cunoscute mai multe tipuri de replici, dar acestea se împart în 3 mari categorii:

Replici automate electrice

Acestea sunt cele mai utilizate replici de arme airsoft deoarece se pot utiliza chiar și de jucători începători. În plus, oferă o durată de tragere mai lungă față de alte replici. Armele automate electrice folosesc natura electrică pentru a transforma energia electrică în energie cinetică. Sunt echipat cu acumulatoare speciale care permit utilizarea în siguranță o perioadă mai lungă de timp. Cu un singur acumulator poți trage pe teren chiar și câteva mii de bile, în funcție de replica de armă.

Replici pe bază de gaz

Pe cele mai cunoscute terenuri de Airsoft București poți vedea jucători profesioniști care utilizează replici de arme de asalt pe bază de gaz cu sau fără recul. Acestea nu folosesc energia electrică pentru lansarea bilei, ci gaz aflat sub presiune. De regulă, e utilizat propanul care trece prin anumite procese de purificare pentru a fi utilizat în siguranță. 

Replici pe bază de arc

Unele replici de airsoft folosesc principiul de lansare cu arc. De regulă, jucătorii care au poziția de sniper aleg acest tip de replici ce imită puștile cu lunetă. Se folosește un arc comprimat pentru lansarea bilei. Nu sunt recomandat jucătorilor începători deoarece nu se pot trage focuri automate, ci se alimentează după fiecare tragere. Avantajul este că sunt printre cele mai precise arme folosite în Airsoft.

Dacă și tu vrei să te apuci de Airsoft, atunci e bine să te documentezi, să aflii regulile și să fii pregătit corespunzător înainte de a intra în „luptă”. 

 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...