Dieta Rina – ajutor în slăbitul armonios

Atunci când vrem să slăbim, noi femeile încercăm toate posibilitățile. Chiar și eu, dacă pe la 30 de ani slăbeam rapid doar cu câteva ceaiuri și intram rapid în formă… acum după 40 de ani organismul a devenit mai leneș și nu se mai lasă păcălit așa de ușor. Astăzi vreau să vă vorbesc puțin despre dieta care a înnebunit tot mapamondul: dieta Rina.

Totuși, înainte de a începe orice dietă pe care vrei să o urmezi ține cont că este foarte important să
respecți programul de masă. Micul dejun trebuie să fie servit între orele 07:00 și 12:00, prânzul de la 12:00 la 14:00, iar cina între 18:00 și 20:00 maxim.

Ce este dieta Rina?

Din căutările mele pe google reiese că dieta Rina a fost creată de două sportive americance, Breda Hrobat și Mojca Poljansek care și-au dorit ca toți oamenii obișnuiți  să cunoască principiile alimentare pe care le urmează unii sportivi. Conceptul este destul de simplu: mănânci patru grupe de alimente, câte una în fiecare zi și urmezi acest ciclu de 4 zile până ajungi la 90 de zile. Urmând cu strictețe această dietă, se presupune că poți pierde între 10 și 20 de kilograme.

Cum functioneaza dieta Rina

Conceptul care stă la baza dietei Rina este simplu: este mult mai ușor sa digeri un anumit tip de mâncare daca nu o combini cu altele. Ideea de baza a dietelor disociate este sa eviți pe cât posibil combinarea mâncărurilor de tip paste, paine, cartofi  cu carne, peste, lactate sau oua. Astfel, alimentele se digera mult mai ușor și tu pierzi mult mai repede în greutate.

În prima zi din cele patru ale dietei Rina sunt recomandate alimentele bogate în proteine, carne, ouă sau lactate de orice fel. Acestea trebuie asezonate cu legume proaspete sau gătite.

În cea de-a doua zi se recomandă alimentele bogate în amidon, cartofi, fasole, mazăre, năut, linte, soia.

Ziua a treia de dietă este dedicată carbohidraților, fiind considerată cea mai permisivă dintre toate, deoarece este recomandat consumul de pâine, paste, ciocolată neagră, covrigi, biscuiți și alte produse de panificație.

În ziua a patra, autorii dietei recomandă doar fructe și legume bogate în vitamine proaspete sau gătite.

Ciclul se repetă, până în ziua a 29- a din lună care este dedicată detoxifierii organismului și atenție, aceasta zi nu trebuie omisă. În această zi ai voie să consumi doar apă și ceai, dar dacă totuși nu reziști poți mânca un fruct sau două.

Pe tot parcursul dietei Rina poţi să bei cafea şi ceai, dar ar fi bine să consumi cafeaua (simplă, fără zahăr sau lapte) doar dimineaţa şi să nu bei mai mult de două ceşti de ceai pe zi. În plus, nu uita să consumi cât mai multă apă.

Obligatoriu, în orice dietă se ține cont de câteva reguli de bază:

– Chiar dacă nu îți este mereu foame, este foarte important să respecți toate cele cinci mese recomandate în timpul zilei(mic dejun, prânz, cină și cele 2 gustări). Dacă totuși nu este posibil, ai în vedere să respecți măcar 3 din 5 mese pe zi

– Obligatoriu, cantitatea de alimente consumate la cină trebuie să fie pe jumătatea celei de la prânz

– Ceaiurile reprezintă o alegere bună deoarece ajută la detoxifiere; băuturile alcoolice și cofeina sunt interzise. Optează să bei ceai de soc sau de pătrunjel de exemplu. Acestea te vor ajuta să elimini apa din corp, mai ales dacă suferi de retenție de apă.

– Consumă 2 litri de apă pe zi (sucurile și infuziile nu înlocuiesc apa)

– Pentru cele mai bune rezultate, combină dieta de slăbit cu exerciții fizice regulate – poți alege să alergi măcar 30 de minute sau de ce nu, o oră de zumba te va ajuta să intri în formă imediat și în plus te încarci cu energie pozitivă

– Se recomandă consultarea unui specialist înainte de a începe această dietă

Sunt curioasa daca si voi ati incercat aceasta dieta si care au fost rezultatele. Pana data viitoare, imbratisari si soare!

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...