Quilling…2 maini dibace :)…

Astăzi m-am hotărât să vă vorbesc un pic despre arta quilling.Am tot primit de mărţişor tot felul de minunăţii quilling,o adevărată frumuseţe.Îţi trebuie un pic de timp şi îndemânare .
Arta quilling se adresează tuturor persoanelor, indiferent de vârstă și statut social. De asemenea, această artă este indicată și în cazul persoanelor cu probleme (toxicomanilor, deținuților sau persoanelor marginalizate) pentru care o astfel de activitate reprezintă o revalorizare a propriei persoane.
Quillingul este o formă de artă care implică utilizarea fâșiilor de hârtie. Rulate în diferite forme și lipite împreună, acestea creează modele decorative deosebite.
Paper-rolling (hârtie rulată), paper-scrolling (hârtie pe suport, derulată), filigree (filigran), mosaic (mozaic) şi quilling sunt toate denumirile care s-au atribuit acestui meşteşug de-a lungul timpului.
Unele surse indică faptul că acest meșteșug a fost practicat încă din Egiptul Antic.
Cu un pic de imaginaţie se pot realiza tot felul de bijuterii, felicitări, suporturi pentru lumânări, chiar şi tablouri cu diferite tematici. Am găsit câteva exemple pe net ,sunt adorabile :

                                                            Un fluturaş drăgălaş

                                                                   Suport lumânare

     
                          Şi sunt multe alte exemple :))) Voi aţi încercat această tehnică? Pwwwwp….                                    

One Comment

  1. ceva in genu cum e prima floricica am primit de la nepotik mea de 8 martie, mi-a facut felicitare. e in cls a4a si au materie la scoala cu asa ceva…quilling…intersant. E nepotica din partea sotului meu.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...