Pericol public…

surse foto: google.com
Va salut dragele mele..Astazi vreau sa va vorbesc un pic despre un adevarat pericol public din orasul Constanta, numit „Vila Elena”.
Conosc vila aceasta de cand eram copila, stiam de existenta ei dar nu ma interesat mare lucru la acea vreme.Vila dateaza din anul 1928, destul de veche dar ruinele care mai sunt acum arata frumusetea ei, probabil a fost ridicata cu multa dragoste, si cred ca nu se gandea ca minunatia care a ridicat-o cu multa truda va ajunge in halul asta..
Este amplasata pe bulevardul Ferdinand, direct in buricul targului ca sa zic asa, si de cate ori ma duc la servici ma intreb de unde atata nepasare, ma intreb cine a trait aici atata timp, ce fel de oameni si-au trait amarul in acest loc.
Vila Elena a devenit o groapa de gunoi, un focar de infectie…un adevarat PERICOL PUBLIC!!
Stiu ca s-a mediatizat foarte mult pe aceasta tema in presa chiar si la televiziunea locala…dar anii trec si acesta ruina sta sa cada.
Autoritatile au dat cred ca sute de amenzi proprietarului actual al vilei, si apropo nu e chiar un terchea-berchea. Vila Elena este detinuta de vicepresedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania in persoana domnului Ion Marin.
De-a lungul timpului ruina din centrul orasului Constanta a fost locuita abuziv de diferite persoane.
Chiar si asa, daca erau niste oameni gospodari, Vila Elena nu ar fi ajuns un focar de infectie. Nepasarea si indiferenta zace in acel loc de aproximativ 10 ani sau chiar mai mult.
Exasperati chiar si vecinii din blocurile alaturate au tot facut plangeri, s-au adresat autoritatilor in speranta ca cineva va lua masuri.
Primaria inafara de amenzi nu a putut face mare lucru deoarece este un domeniu privat si nu putea lua ei decizia definitiva de demolare a imobilului.
Tin minte foarte bine ca anul trecut tot pe vremea asta, actualul proprietar a promis solemn ca in 2-3 saptamani focarul de infectie va disparea si chiar a invitat mass-media sa revina sa vada daca s-a onorat angajamentul. A trecut un an de atunci, groapa de gunoi zace in continuare in acel imobil, sobolanii au palatul lor, caldura a venit si sa te tii acum ca va veni si mirosul de „primavara”. Locatarii din jurul vilei vor fi obligati sa stea cu geamurile inchise.
Ma gandeam daca domnul Ion Marin ar avea asa ceva langa casa dumnealui la Brasov, ce ar face? 
Oare autoritatile constantene dupa atata timp, nu pot lua o decizie definitiva in privinta acestei probleme? O fi spatiu privat etc etc dar pana la urma vorbim de sanatatea celor din jur.

Nu arunc cu pietre in nimeni..dar totusi chiar nu exista o solutie? Ce se poate face? Voi ce ati face? Putem sta indiferenti? 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...