Frumusete la tine acasa…..

Dragele mele ,am inceput ieri un mic concurs la care una din reguli este „ce v-ar placea sa vedeti pe blog”.Vreau sa stiti ca voi lua in calcul fiecare idee(am eu carnetelul meu hihi) si le voi pune in aplicare .
Una din idei este creme(masti) naturale cu ce gasim prin casa sau frigider.
Inainte sa incepi a folosi orice crema ,masca pentru ten  v-as recomanda intotdeauna o vizita la dermatolog ,asta pentru a putea preveni pe viitor problemele .
Pentru inceput sa vorbim despre cateva ingrediente care le putem gasi prin frigider si bucatarie :

LAPTELE .
Recomandat mai ales tenului uscat, laptele gras poate fi combinat cu miere. Ne putem spala pe fata cu lapte si miere sau putem folosi aceasta combinatie ca masca, timp de 15-20 de minute, dupa ce tenul a fost degresat. La o cana de lapte de 200 ml se adauga una-doua lingurite de miere.
MIEREA .
Bogata in minerale, vitamine si un foarte bun antioxidant, mierea este ideala mai ales pentru tenurile cu tendinta de uscaciune. Se poate folosi ca masca, direct pe ten, timp de 20 de minute, sau poate fi dizolvata in infuzie sau decoct – cu care se tamponeaza fata.
OUL .
Masca din ou, care este hranitoare, se poate folosi o data sau de doua ori pe saptamana. Si, chiar daca este indicata cu precadere persoanelor care au tenul uscat.
BRANZA DE VACI.
Este destul de frecvent recomandata in tratamentele cosmetice. Acest produs lactat poate fi utilizat si pentru intarirea bustului. Aplica putina branza de vaci (se poate adauga si un strop de smantana) pe sani si pe gat si las-o sa actioneze timp de 15-20 min. dupa care indeparteaza masca prin clatire cu apa calda. Efectul va fi si mai vizibil daca vei aplica aceasta masca de 2-3 ori pe saptamana.
CARTOFII.
Sub forma de feliute- sunt un remediu miraculos impotriva pungilor de sub ochi. In plus, au o actiune profilactica impotriva ridurilor. Se pune cate o feliuta de cartof sub fiecare ochi si se lasa sa actioneze cca.10 minute.
CASTRAVETI.
Considerat elementul magic pentru piele, deoarece inchide porii, reduce inflamatiile, diminueaza cearcanele si purifica tenul. In plus, este un tratament perfect pentru zona sensibila a ochilor. 

Fiecare dintre noi avem diferite necesitati ,tipul de ten difera de la o persoana la alta. Va recomand cateva idei specifice pentru fiecare ten in parte:

Pentru tenul gras
– amesteca un albus de ou batut spuma cu o ligurita de zeama de lamaie si una din suc de portocale. Las-o sa actioneze 15 minute. 
– amesteca sucul de la doua rosii cu o ligura de glicerina. Lasa masca pe fata 5 minute. Nu mai mult! 

Pentru ten uscat
– da prin razatoare doi castraveti si amesteca-i cu doua linguri de ulei de masline. Lasa masca 20 de minute! 
– amesteca un galbenus de ou cu o lingura de ulei de masline si una de germeni de porumb. Lasa masca pe fata pana simti ca incepe “sa stranga”. 

Pentru ten acneic
– amesteca o lingura de drojdie de bere cu una de ceai de musetel. Lasa masca 10 minute. 
– amesteca sucul de la o portocala cu o ligura de smantana grasa. Lasa masca sa actioneze 15 minute. 

Pentru ten iritat
– amesteca o lingura de smantana cu una de miere si una de suc de castraveti. Trebuie sa o lasi pe ten 20 de minute. 
– striveste o banana si amestec-o cu zeama de la o lamaie. Tine-o pe fata 10 minute. 

Pentru tenul cu puncte negre
– amesteca miezul unei rosii cu o ligurita de tarate. Maseaza usor cateva minute, apoi clateste cu multa apa calda. 
– amesteca o ligura de miere de albine cu un pumn de malai. Maseaza usor insistand pe zona T. 

Pentru tenul cu porii dilatati
– amesteca miezul a doua prune cu o ligurita de ulei de masline si zeama de la o lamaie. Lasa masca pe fata 10 minute. 
– amesteca un galbenus de ou cu o lingurita de ceai de menta. Lasa masca 15 minute. 

Pentru tenul patat
– amesteca o lingura de smantana cu o lingurita de apa oxigenata. Nu lasa masca pe fata mai mult de 5-8 minute. 
– amesteca o lingura de tarite de grau, 10 g drojdie de bere si zeama de lamiie cit este necesar. Se aplica pe fata si se lasa 10 minute, apoi se clateste cu apa calduta. 

Pentru tenul cu pistrui
– amesteca o lingura de faina de secara, o lingura de tarite de orz si zeama de lamiie. Se aplica pe fata timp de 15 minute, apoi se clateste bine cu apa calda. 
– amesteca 3 linguri de zeama de lamaie, 20 g drojdie de bere si 20 g de tarite de griu. Las-o sa actioneze 10 minute. 

Sper ca va vor fi de ajutor ,daca si voi cunoasteti alte creme naturale pe care le putem face usor ,astept cu nerabdare comentariile voastre.  Va poop dulce ,sa fiti mereu frumoase !

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...