De ce am consuma româneşte..?

De ce să consumăm produse româneşti autohtone? În primul rând pentru că eşti român şi dacă te preocupă economia locală sau a întregii tări ar trebui să o faci. 
Înainte de 89″ dacă vă aduceţi aminte se exporta foarte multe legume şi fructe ,şi culmea cei din afară ne apreciau foarte mult produsele ,iar noi nu eram conştienţi cât de valoroase erau.
Mulţi merg pe premiza că dacă nu avem ,nu ne trebuie ..sau dacă văd două produse unul să zicem „made in greece” şi altul românesc , multe din gospodine aleg produsul de import . Este trist ,dar am văzut acest lucru deseori.
„_ Vaii tu ,uite ce ardei frumos …”
Frumos,frumos  nimic de zis, dar l-ai gustat vreodată? Ehh cum e ? Cauciuc calitatea întâi sau a doua? Să fim serioşi ,nimic nu se compară cu un produs românesc.
Îmi aduc aminte de legumele din grădina bunicii , de mirosul lor imbietor şi de savoarea mâncărurilor pe care le gătea . Bunica obişnuia să spună că o grădină cu legume proaspete este ca un magazin de sănătate.De la ea am învăţat tainele grădinăritului şi proprietăţile fiecărei legume sau fruct în parte.
Şi eu la rândul meu mă bucur că am reuşit să le împart şi băieţilor mei din aceste „secrete”  ,şi am încercat cât am putut să le ofer în alimentaţia lor cât mai multe fructe şi legume proaspete.
Poate nu toată lumea are posibilitatea să aibă o mică gradină pentru a avea mereu în sezonul potrivit legume proaspete şi pline de vitamine ,dar avem destule magazine care promovează produsele româneşti autohtone şi după parerea mea nu ar trebui ocolite.
Una din iniţiativele demne de toată lauda este la hypermarketurile Real România care de curând a lansat o zonă de vânzare, destinată exclusiv  producătorilor români de legume şi fructe.
Această zonă este denumită „Standul Produselor Româneşti” şi din câte am observat se bucură de un real succes printre consumatori . Este uşor de observat prin semnalizarea clară cu însemnele naţionale : harta ,tricolorul României şi binecunoscutele motive populare româneşti .

Proiectul încurajează consumul de produse autohtone româneşti şi în acest fel totodată susţine agricultura şi economia românească.
Eu sunt adepta produselor noastre ,mai ales că am fost o mămică tânără şi am ales numai produse de calitate pentru copii mei . Chiar dacă cele de import arătau poate mai bine ,mai frumos în colorit preferam să caut produsele noastre fiind sigură de calitatea şi provenienţa lor.
Pentru familia mea este foarte important să avem o alimentaţie sănătoasă şi  niciodată nu ocolim standurile cu produse tradiţionale atât în hypermarket cât şi în piaţă unde găseşti mereu produse proaspete şi de calitate.
Ar trebui ca toţi să apreciem calitatea şi valoarea produselor noastre şi să ajutăm pe cât putem în promovarea lor .
Şi o puteţi face începând cu copii voştri…insuflaţi-le de mici conceptul alimentaţiei sănătoase şi cât de important este să consume produse autohtone româneşti.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...