Un strop de parfum… conexiunea unor emoţii

Încă din cele mai vechi timpuri, parfumul a fascinat şi a creat poveşti în spatele fiecărui strop care a încântat simţurile prin combinaţii inedite de miresme. În trecut, parfumul era considerat un moft al nobilimii şi mulţi ş-au pierdut capul în ghilotină folosindu-l. Originile parfumului s-au născut în Mesopotamia, iar mai târziu în Egiptul Antic unde pe parcursul timpului s-a dezvoltat o adevărată industrie. De atunci şi până astăzi au avut loc adevărate „revoluţii” în domeniul parfumeriei, mai ales în urma descoperirilor şi cunoştinţelor avansate în chimie. Parfumierii au încercat să dezvolte aromele simple şi să facă câteva conexiuni care să transmită o gamă variată de emoţii şi sentimente. Cât de important este parfumul pentru noi? Cât de important este mirosul unui parfum şi ce efect poate avea asupra noastră? 
Sunt o mulţime de întrebări la care, cu siguranţă ne vom răspunde singuri. Parfumul are propriul limbaj şi totul se rezumă la simţul olfactiv mai ales atunci când vine vorba de alegerea unui partener în viaţă. Mirosul unui parfum îţi stârneşte şi crează anumite stări sufleteşti, sentimente şi combină toate emoţiile cu amintirile involuntare sau voluntare, dezvăluind o parte din personalitatea noastră. 
Parfumul este un accesoriu suprem, nevăzut şi de neuitat. Îţi anunţă sosirea şi îţi prelungeşte prezenţa după ce pleci. 
Coco Chanel

Toată lumea foloseşte parfum din abundenţă, dar nu ştiu câţi dintre noi conştientizează că un strop de parfum te ajută să comunici cu cei din jur, să atragi admiraţia şi atenţia şi de ce nu, te ajută să te redescoperi pe tine ca persoană. Se spune că parfumul este o armă „letală” în arta seducţiei şi uneori, puterea erotică a acestuia depăşesc orice barieră prin crearea unei legături strânse între două suflete care se plac, delectându-le simţul olfactiv. Da, parfumul are această calitate. Te învaţă să devii mai seducătoare (în cazul meu), te învaţă să ai mai multă încredere în tine, să-ţi conturezi stilul şi personalitatea în funcţie de starea de spirit pe care o ai în acel moment. Simţul  olfactiv este strâns legat de memorie, iar un strop de parfum poate lăsă o amprentă destul de puternică asupra celorlalţi, declanşând un mic „scurt-circuit” ori de câte ori vor simţi „mirosul” tău prin preajmă. Într-o relaţie în doi, parfumul poate transmite un mesaj de atracţie, seducţie dusă la extrem sau repulsie. Te ajută să trezeşti emoţii nebănuite în mintea celui ce-l iubeşti, să fii mai seducătoare, mai sexy, mai feminină şi de ce nu, te poate ajuta să scapi de timiditate. 
Eu nu sunt adepta unui singur parfum. Îl aleg în funcţie de situaţie, de momentul zilei, de cum bate vântul… caut mereu să surprind, să atrag prin miresme îmbietoare, ameţitor de seducătoare datorită creativităţii şi fanteziei celui care l-a creat. Jocul seducţiei se învaţă din mers, nu te naşti cu el şi nu îi cunoşti limitele. Un strop de parfum face diferenţa, iar magnetismul dintre două persoane se produce aproape inconştient, deblocând toate temerile. Chiar dacă nu sunt adepta unei singure „arome”, în preferinţele mele există o „mică” obsesie. Ador mirosul de mosc! Absolut orice strop de parfum care are uşoare note de mosc, devine un must have pe lista de priorităţi. În ultimul timp pentru a elimina „monotonia” din viaţa mea personală am căutat să surprind simţurile jumătăţii mele cu un buchet floral fructat : Deeply Yours Fragrances. Un parfum ce-mi conturează personalitatea şi care mă reprezintă 100%. Îţi garantez că aroma acestui parfum te poate transforma într-o persoană irezistibilă. Parfumul Deeply Yours este o combinaţie năucitoare de miresme ce poate trezi dorinţe şi capta atenţia celui mai „rece” om printr-o explozie fructată de măr verde, mandarină şi grapefruit. Notele de mijloc sunt un pic mai florale, un joc ameţitor de seducţie şi magnetism prin aromă de piersică delicată, trandafir şi frezie. În final, întreaga personalitate îţi va fi „invadată” de notele de bază şi te va transforma într-o „zeiţă” a romantismului incurabil prin aroma senzuală de mosc(yesss!!), lemn de santal şi vanilie. Puterea unui parfum poate seduce fără a mai fi nevoie de replici „pompoase”. Pur şi simplu vorbeşte în locul tău, „zăpăcind” minţile celor din jur sau a celui iubit fără prea multe cuvinte. Parfumul este imagina ta, te reprezintă şi îţi redă încrederea în forţele proprii de fiecare dată când „abuzezi” de puterea magică a miresmelor. În plus, te va ajuta să îţi depăşeşti limitele în jocul pasiunii numit „dorinţă”. Pasiunea din cuplu depinde de tine şi nu îţi rămâne nimic de făcut decât să-l ispiteşti mereu cu acestă mică capcană aromată . 
Sunt curioasă… credeţi că un strop de parfum face diferenţa atunci când vine vorba de atracţia dintre două persoane? Ce importanţă credeţi că are parfumul în viaţa de zi cu zi şi ce ai dori să transmită parfumul tău celor din jur? 
Deeply Yours… Aguritza
Acest articol participă la proba nr 20 din cadrul competiţiei SuperBlog 2015! 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...