Ce vitamine și minerale să oferi porumbeilor în perioada de iarnă?

Imediat după ce năpârlesc și începând cu luna decembrie, porumbeii intră în așa zisul program de iarnă. Este perioada în care zborul este pe pauză, când activitatea porumbeilor este limitată, mai ales de teama prădătorilor. Stau în adăpost mai toată ziua și au tendința de a se îngrășa, în funcție și de cât și cum sunt hrăniți. Este totuși perioada în care crescătorii trebuie să fie atenți la cum evoluează aceștia, întrucât pe lângă tendința de a câștiga în greutate, există nevoia de a susține imunitatea păsărilor.

Pentru calitatea puilor ce vor urma să vină, pentru că iarna sunt și factori de mediu ce afectează, mulți se vor întreba ce fel de produse pentru porumbei să administreze?

Hrană adecvată

Mai întâi de toate asigurați o rație de hrană potrivită cu ce activitate și program zilnic au porumbeii iarna. Ovăzul va face parte din hrana acestora în mod special iarna, pentru că îi ajută să se mențină în formă, să fie ușor și cu mușchi tari, ajută la tonifiere și susține buna funcționare a sistemului nervos. Totuși trebuie de ținut cont că în perioada de depunere a ouălor să fie cantitate redusă oferită.

Usturoiul

Acesta este în aliat al organismului sănătos. Este o recomandare pe care o face orice crescător. Suplimentele alimentare cu extract de usturoi sunt binevenite și în perioada de iarnă, când porumbeii năpârlesc sau în timpul concursurilor.

Descoperiți la produsecolumbofile.ro astfel de produse.

Amestec de vitamine și minerale, în hrană

Sunt recomandate abordări de genul, întrucât iarna porumbeii nu mai beau la fel de multă apă ca vara. Așadar este bine de optat pentru un amestec de multivitamine și minerale în hrană. Amestecuri de genul nu trebuie să îl faceți singuri, întrucât există în magazinele de specialitate amestec optim creat, numai bun de oferit porumbeilor.

Porumbeii se pot îmbolnăvi din diverse cauze, chiar dacă nu au  program de zbor. Spre exemplu după îmbăiere, mai ales dacă faceți des asta și îi spălați seara, pentru că nu este timp ca penele să usuce, pot interveni diverse probleme de sănătate a păsărilor.

Orice produs este oferit preventiv însă nu trebuie să fie din clasa celor medicamentoase, cu excepția probioticelor și a vaccinurilor. Pentru orice altceva administrați, trebuie să urmăriți cum se manifestă păsările, ce simptome au și să oferiți produse ce pot combate eventualele probleme de sănătate.

Descoperiți eshop-ul produsecolumbofile.ro și produse de calitate de la mari branduri ce pot fi cumpărate rapid.

Contact:

0773774303

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...