5 avantaje oferite de antrenamentele fitness

Dorinta de a ne simti bine si de a arata la fel de bine nu apare doar o sigura data in decursul vietii, ci in randuri repetate. Nici nu e de mirare, intrucat un corp antrenat este asociat cu o sanatate de fier. Nu o spunem noi, ci majoritatea medicilor specialisti si antrenori care ne aduc constant aminte despre beneficiile antrenamentelor fizice realizate in fiecare zi. Cu toate acestea, chiar daca avem la dispozitie intregul echipament necesar, de multe ori ceea ce ne lipseste este motivatia. Descopera in randurile urmatoare 5 beneficii oferite de antrenamentele fitness si foloseste-te in avantajul tau. De asemenea, eu imi iau deseori informatii interesante de aici.

 

Arderea caloriilor

 

Nu este un secret faptul ca un numar crescut de calorii influenteaza greutatea corpului, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. De aceea, o alimentatie echilibrata poate contribui activ la mentinerea siluetei. In plus, antrenamentele fitness vor asigura arderea caloriilor in timp record, atat timp cat utilizatorul respecta frecventa acestora. Printre cele mai eficiente tipuri de antrenamente de acest fel se numara cele care utilizeaza aparatele fitness, respectiv diferite benzi de alergat pliabile. Doar 45 de minute de alergat in fiecare zi pe banda te vor ajuta sa scapi de 550 de calorii – per antrenament. 

 

Cresterea tonusului muscular

 

Chiar daca exista numeroase cercetari in derulare in ceea ce priveste imbunatatirea tonusului muscular in lipsa antrenamentelor fizice, pana la obtinerea rezultatelor poti apela la aparatele fitness. In functie de categoria de muschi pe care vrei sa o lucrezi, exista numeroase tipuri de exercitii pe care le poti intreprinde chiar la tine acasa. De fiecare data cand avem parte de un tonus muscular crescut, ne simtim mult mai siguri pe noi si pe activitatile pe care le intreprindem.

 

Imbunatatirea starii de sanatate

 

Antrenamentele fitness imbunatatesc starea de sanatate pe toate planurile. Pe langa beneficiile aduse fizicului, care sunt vizibile de la o zi la alta, inclusiv functiile de baza sunt imbunatatite. Vorbim aici despre functia metabolica, starea de spirit si despre mobilitatea articulatiilor, precum si de densitatea osoasa. Mai mult, consumul compulsiv de alimente este reglat, intrucat devenim mult mai constienti de efectele pe care ingredientele consumate le au asupra corpului si organismului nostru.

 

Cresterea nivelului de optimism si pozitivism

 

Multi dintre noi trecem prin perioade diverse, in care atat pozitivismul, cat si optimismul lipsesc cu desavarsire. Indiferent de cauzele de aparitie, avem posibilitatea sa reglam acest nivel cu ajutorul antrenamentelor fizice. Doar 15 minute de exercitii fitness realizate cu regularitate te vor ajuta sa treci cu bine peste orice activitate, indiferent de cat de dificila sau extenuanta se resimte. Din punct de vedere medical, exercitiile fizice contribuie la secretarea unui nivel ridicat de endorfine, cunoscute ca hormoni ai fericirii. Prin intermediul lor, atat starea de spirit, cat si increderea sunt net imbunatatite. Sa nu uitam despre reducerea nivelului de stres si a anxietatii, care sunt efecte directe ale acestui fenomen.

 

Mentinerea unui echilibru intern 

 

Activitatile de zi cu zi ne pot afecta in nenumarate feluri, ceea ce poate avea repercusiuni negative asupra organismului nostru. Nu de putine ori, suntem tentati sa mancam compulsiv sau sa ne lasam prada stresului de zi cu zi. Din fericire, antrenamentele fizice ne ajuta sa gestionam stresul in avantajul nostru, in asa fel incat sa finalizam toate activitatile de peste zi. Mai mult, multe studii conclud faptul ca exercitiile fizice contribuie activ la cresterea sanatatii imunologice, conferind organismului, in acelasi timp, un echilibru intern. 

Antrenamentele fizice realizate acasa sau in sali specializate au nenumarate beneficii pentru organism. Cu toate acestea, pentru a ne putea bucura de ele, trebuie sa le facem cu regularitate. Potrivit specialistilor in domeniu, integrarea a 3 sau 4 antrenamente in rutina saptamanala ne asigura un corp suplu si un organism pregatit sa faca fata tuturor impedimentelor. In acelasi timp, imunitatea este net imbunatatita, ceea ce va conduce la sanse mult mai mici de imbolnavire in decursul anului. Nu uita nici de alimentatie, intrucat acest aspect este unul pe care trebuie sa il ai tot timpul in vedere. Chiar daca acum preferi sa consumi alimente diverse la ore tarzii, dupa doar cateva saptamani de antrenamente apetitul ti se va regla de la sine. 

Bucura-te de fiecare avantaj oferit de antrenamentele fitness chiar la tine acasa, integrand exercitiile si aparatele fitness in rutina ta zilnica sau saptamanala. 

One Comment

  1. Cred ca este foarte important sa faci sport/miscare la orice varsta. Cu cat intri mai repede in mindset-ul de „doer” cu atat mai usor ti se va parea sa faci sport si sa duci o viata sanatoasa in general. Eu asa vad lucrurile si imi pare rau ca nu am aplicat mai devreme acest principiu.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...