Unde iti petreci vara lui 2017?

 

Se pare ca si aceasta vara ne intampina cu temperaturi ridicate, iar asta inseamna ca nu ne va fi cu nimic mai usor sa rezistam in perioadele de varf ale zilei, cand soarele incalzeste cel mai puternic. Probabil deja ti-ai facut planurile pentru vacanta si stii exact unde o sa fii in perioada de concediu. Variantele de a petrece zilele libere de vara sunt nenumarate. In functie de preferinte, poti sa alegi o locatie mai selecta intr-una din tarile europene, profitand de diversele oferte de transport si cazare disponibile, insa nici posibilitatea de a petrece cateva zile de calitate alaturi de familie pe una din plajele romanesti nu este exclusa.


Unde iti petreci concediul si ce iei in bagaj?

Nici o vacanta nu este completa daca nu pleci de acasa cu toate cele necesare si cu un plan bine facut. Asta inseamna ca trebuie sa te organizezi din timp si sa te interesezi in privinta tuturor celor necesare, incepand de la mijlocul de transport (in cazul in care nu beneficiezi de masina proprie), cazare si lucrurile de care ai nevoie in bagaj.

Daca destinatia ta este marea atunci este bine sa cauti din timp cazare, avand in vedere ca pe intreg sezonul estival cea mai mare parte a hotelurilor si pensiunilor sunt rezervate. De asemenea, ai grija sa intrebi daca in pretul de cazare este inclusa vreo masa. Trebuie sa iti faci si un plan in ceea ce priveste mancarea, mai ales daca iti doresti sa stai mai mult de cateva zile.  In cazul in care planuiesti sa ajungi la Constanta, nu trebuie sa iti faci griji in privinta traficului sau cel putin nu a masinilor de tonaj mare. Conform site-ului de stiri mereu proaspete, stireacalda.ro, in perioada 1 iulie – 31 august, pe autostrada Soarelui si alte doua drumuri nationale, masinile care nu sunt destinate transportului de persoane si au mai mult de 3,5 tone nu au voie sa circule pe respectivele trasee.

„Vacanta era considerata un lux, dar a devenit o necesitate.” – Anonim

Asadar, poti spune ca stresul ca vei fi blocat in trafic poate fi exclus. Desigur, asta nu inseamna ca nu trebuie sa conduci in continuare prudent si sa fii atent la orice pas pentru a ajunge in siguranta la destinatie. Daca am lamurit si aceste aspecte, urmatorul lucru asupra caruia trebuie sa iti indrepti atentia este bagajul. Ideal este sa pui in acesta strictul necesar. Desigur, daca ai spatiu poti lua si alte lucruri in plus, insa de preferat este sa nu cari inutil. Ai grija sa pui esentialul, sa nu uiti de produsele cosmetice, de periuta si pasta de dinti, de prosoape, lenjerie, schimburi, incarcatorul pentru dispozitivul mobil, sandale, dar si o tinuta mai eleganta, in cazul in care vei participa la o petrecere mai selecta.

Bineinteles, daca stii ca mai exista si alte lucruri de care ai nevoie este bine sa ti le notezi pentru ca in momentul plecarii sa verifici din nou si sa fii sigur ca ai totul pus la punct. Apoi, nu iti mai ramane decat sa pornesti la drum si sa te bucuri de concediul mult asteptat!

4 Comments

  1. as fi vrut sa-mi petrec vara la munte, dar portofelul zice ca nu se poate, asa ca o s-o petrec acasa si pe langa casa. Ma mai amagesc cu o iesire in parc si astept toamna 😀

  2. eu plec weekendul viitor la mare, abia astept! si mai aveam programat unul, la sfarsitul lunii, dar din ce vad, se cam suspenda, din cauza unor probleme de la munca

  3. Voi merge putin la mare mai mult pentru baiat, apoi vom colinda tara pana se termina bugetul.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...