Colop – Oficial, ștampilez zâmbete…

Oficial, sunt o ștampilă ce trăiește într-un birou rece și printre hârtii prăfuite. Neobosită, legalizez acte. Uneori mă găsești în cabinetul unui medic și chiar în cea a unui avocat. Văd oameni triști, gârboviți de viață și vreau o schimbare. Chiar dacă sunt o mică bucată de plastic, îmi pasă. Îmi pasă de amprenta ce o las în urmă. Colop mi-a dat viață, iar misiunea lor a fost și este aceea de a oferi o gamă cât mai diversă de ștampile sau soluții de marcare individuale de calitate europeană.

Micuță, colorată, rezistentă

Colop ștampilă cu amprentă,

Ce-și lasă urma conștiincioasă

Oficial pe acte… prietenoasă.

Și țaca- paca toată ziua,

Ștampilez acte, rețete

Mii și mii prin cabine,

Până spune cineva… piua!

Dacă nu spune cineva piua, spun eu. Nu mai vreau acte oficiale, vreau personalizare. Sunt mică, dar am vise mari. Eco-friendly, Colop ține la mediul înconjurător și ne-a mascat „puterea” în materiale inovatoare – biopolimeri biodegradabili. Suntem fabricate în Uniunea Europeană, iar eu și surorile mele (ștampila electronică, datieră sau flash pre-ink) venim din Austria sau Cehia. Cu o experienţă de peste 10 ani, Colop își construiește o istorie.

 

O istorie ce ștampilează visele unor oameni ce își doresc o casă, un job în străinătate, o viață mai bună. Sunt modestă, dar prea sunt pusă numai în slujbe oficiale. Acte, deadline-uri și birocrație cât e ziua de lungă! Dacă aș ștampila vise? Dacă aș oferi un zâmbet? Atâta timp cât există personalizare, pot ștampila orice îmi doresc. Pot schimba sufletul unui om? Nu știu, aș putea încerca! Pot ștampila un tricou sau un pantalon dându-i un aer vintage? De ce nu? Putem încerca, nu? Poate aș crea o linie vestimentară ce se va numi Colop – Making Solutions, iar piesele vestimentare vor purta citate motivaționale ștampilate cu simț de răspundere.

Aș ștampila tricouri, genți sau geamantane

Ce martore au fost în călătorii spontane.

Aș ștampila un zâmbet pe-o coală de hârtie,

Și aș trimite-o zare… s-ajungă unde-i nevoie să fie.

 

Sunt o ștampilă fără reguli și mi-aș dori să pun amprenta pe obiectele născute din creativitatea omului. Sculptură sau lut, pictură sau partituri muzicale. Dacă aș fi profesor aș ștampila sub nota dată „Ești pe drumul cel bun! Nu renunța!”, chiar dacă punctajul oferit este mic. Elevii trebuie să fie motivați și sunt atât de multe moduri de a o face în mod creativ, fără ca ei să se simtă forțați. Dar, nu… nu sunt nici profesor, nici designer vestimentar. Sunt o ștampilă personalizată după bunul plac al unui simplu om. Un om care vrea să ofere zâmbete, să lumineze chipuri.

Aș merge în parcuri, pe străzi, prin lume și aș împărți un gram de suflet și un zâmbet pe o bucată de hârtie colorată. Aș descreți frunțile obosite, aș stârni curiozitate tuturor. Trăim într-un haos cotidian ce ne obosește și fiecare ne vedem de drumul nostru fără să ne pese de problemele celorlalți. Suntem ca niște roboți și uitam să fim oameni. Uităm să oferim fără să așteptăm ceva la schimb.

Aș ștampila un șervețel dintr-un restaurant sau hotel, în semn de mică apreciere pentru bunele servicii oferite „Mulțumesc! Voi reveni cu drag… „. De azi, oficial ștampilez zâmbete! Zâmbete gratis oricui, oriunde… oricând e nevoie. Frumusețea unui zâmbet este ca un răsărit de soare, așa că-l voi ștampila cu încredere în inimile oamenilor. Un zâmbet nu costă, dar oferă mult. Alungă tristeți și cultivă optimismul. Nu credeți? Faceți un experiment! Mergeți în locuri aglomerate și priviți fețele oamenilor… ce vezi?

Încearcă să le citești din expresiile feței și poate le vei afla povestea fără să faceți schimb de cuvinte. Ștampilează un zâmbet și o vorbă bună pe o coală de hârtie și, fără să fii văzut, strecoară bilețelele în buzunarele oamenilor sau lasă-le în preajma lor pe scaun sau banca din parc. Apoi, privește din nou! Observi schimbarea?

Oficial, mă numesc Colop

Ce ștampilez în galop

Rețete, acte de proprietate

Și alte hârtii impuse de societate.

Oficial sunt o ștampilă personalizată,

Eco-friendly, calitate de durată.

Trecând peste hârtii și acte prăfuite, de azi mă revolt. Oficial, de azi ștampilez zâmbete. De ce? Pentru că pot și pentru că avem nevoie de ele. Colop va scrie istorie, marcându-și existența în timp prin creativitatea abordată. Îți vei aduce aminte într-o zi de toamnă, că o simplă ștampilă ți-a adus zâmbetul pe chip și nostalgic vei căuta bucățica de hârtie cu amprenta trimisă de un suflet necunoscut. Vei zâmbi din nou, nu?

Proba nr 8 – Articol participant în competiția SuperBlog 2017! 

4 Comments

  1. Ce frumos ar fi daca ar exista o sampila care sa stampileze zambete. Cred ca nu am mai vedea fete acre pe strada.

  2. Eu ma duc la servici in fiecare zi cu zambetul pe buze si plec cu un gust amar, e greu cand e un colectiv numai de muieri. As vrea sa impart in continuare zambete, dar e imposibil. Da-mi si mie o stampila sa le-o lipesc in frunte proastelor ce se cred destepte.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...