Miercurea Creativă – Magie și emoții cu Luminaria Handcrafted Home & Events

Seară bună, iubitori de artă… astăzi la Miercurea Creativă o vom cunoaște pe Anamaria Necșulescu, creator de frumos la Luminaria Handcrafted Home & Events. Vom parcurge pași mici în atelierul ei și ne vom răsfăța simțurile printr-un amalgam de mirosuri îmbietoare. Magie, emoții, răsfăț și relaxare… cam așa pot descrie Luminaria Handcrafted Home & Events. 

Draga mea, bine ai venit și mulțumim că ai acceptat să răspunzi pozitiv la acest interviu. Spune-mi te rog, care este povestea ce se ascunde în spatele lui „Luminaria Handcrafted Home & Events” care a fost primul obiect creat de tine și de la ce a pornit totul?

Bună dragă mea, îi salut cu drag pe toți cititorii tăi. Îți mulțumesc tare mult pentru oportunitatea de a-mi face cunoscută povestea luminată și parfumată aici, “acasă” la tine.

Povestea Luminariei Handcrafted începe cu mult timp în urmă, cu o pasiune pentru porțelanuri vintage. Îmi aduc aminte cu drag de vitrină aceea cu porțelanuri pe care o știm cu toții din copilărie și care adăpostea servicii întregi de Alba Iulia, Cluj sau Curtea de Argeș. Pe mine mă punea mama mereu să le șterg de praf, iar în momentele acelea eram cea mai fericită. Fast forward câțiva ani, mă regăsește cu o pasiune amplificată pentru descoperirea și colecționarea de piese din porțelan vintage, antichități, piese rare, de colecție, adunate de peste tot din călătoriile mele prin lume.

Luminaria Handcrafted s-a născut, practic, din nevoia unei mame în concediu de creșterea copilului de a face și ceva pentru sufletul ei, ceva productiv în același timp. Și cum obișnuiam să cumpăr avid lumânări în ceșcuțe de porțelan, tocmai pentru a mă bucura de minunatele piese de colecție, m-am hotărât să expolatez și eu această idee.

 

Lumânăria Handcrafted Home & Events
Ținând cont de faptul că ești artist handmade și probabil ai o viață socială intensă … unde și cum îți găsești inspirația? Cum decurge o zi în atelierul magic „Luminaria Handcrafted Home & Events „?

“Artist handmade”?! Wow! Niciodată nu am gândit despre mine și despre activitate mea în astfel de termeni. Începând cu debutul pandemiei, viața mea socială, ca pentru mulți alți antreprenori, s-a mutat în online. Și, Doamne, dacă nu este intensă fiecare clipă!

Mă inspiră cel mai mult poveștile cu care vin încărcate porțelanurile care îmi pășesc pragul Atelierului. Și extrem de mult mă inspiră oamenii care mă susțin necondiționat. Acei oameni care ne trimit link-uri și ne spun că un anume set din porțelan vintage este perfect pentru noi. Acei oameni care își rup din puținul lor timp liber pentru a scotoci prin anticariate piese minunate de colecție ba mai apoi să le facă pachet și să le trimită dintr-un capăt de Europă, în celălalt.

Cât despre o zi în Atelierul nostru… de când mi s-a ridicat Molecula copăcel, am schimbat ziua cu noaptea. La orele 22  intru în atelier, pregătesc cele necesare pentru turnarea lumânărilor, verific comenzi, emit facturi, împachetez, fac comenzi la curieri… dar și experimentez arome noi, accept provocări și mă delectez cu cele mai prețioase porțelanuri din colecția mea.

Ce îți place și ce iți displace în “lumea handmade-ului”?

Cel mai mult îmi place la această comunitate a producătorilor de handmade este susținerea necondiționată și faptul că este loc pentru toată lumea. Scăpări există, ca peste tot, însă nu sunt demne de luat în seamă.

Lumânăria Handcrafted Home & Events

Ce greutăți întâmpini în lumea handmade? Cât de apreciată este munca ta, ce ai învățat până acum și cum te-a schimbat pe tine ca om…

Atât timp cât iubești cu pasiune ceea ce faci, micile inconveniente nu reprezintă nimic.
Am avut surpriza, ca la începutul lui septembrie când ne-am relansat cu o înfățișare nouă, o altă strategie de marketing și alt mindset, să atragem exact acel feedback pe care ni l-am dorit de la început. Poate că ține și de maturizarea mea ca antreprenor însă, cu siguranță, are de-a face cu determinarea de a face cât mai bine ceea ce fac.

Handmade-ul românesc, hobby sau bussines? Cum a evoluat afacerea ta și care a fost rețeta succesului? Ai un sfat pentru cei la început de drum ?

Dar este simplu! Depinde numai de modul în care abordezi tu problema. Dacă pleci la drum ca antreprenor, automat vei dezvolta un business. Dacă pleci pe ideea de hobby, atunci fix acolo ți se vor opri așteptările, iar realizările la care visezi se vor plafona încet, dar sigur.

Luminaria Handcrafted a luat avânt odată cu lansarea în online vezi site-ul nostru www.evenimenteluminariahandcrafted.ro și participarea mea activă în acest mediu, impusă de pandemie până la urmă, a fost mai mult decât benefică.

Lumânăria Handcrafted Home & Events

Am participat la diferite cursuri și webinarii de online marketing, de copywriting, branding, dezvoltare personală și mindset. Toate acestea au dus la îmbunătățirea vizibilă a brandului, a rezultatelor rezultatelor prezenței în online, a textelor scrise. Iar toate aceste eforturi se concretizează în vânzări. Până la urmă, unul dintre principalele obiectivele propuse. Sfatul meu pentru cei care abia pleacă pe drumul antreprenoriatului este să-și propună obiective SMARTER, să nu aibă așteptări nejustificate, să investească continuu nu numai în business-ul lor, ci și în ei înșiși.

Sunt curioasă cum îți promovezi lucrările… spune-mi, online-ul este mult mai de succes decât târgurile handmade? Cum atragi clienții?

Mie personal, îmi este tare dor de interacţiunea raw cu clientul de la târgurile de până acum. Este extrem de dificil să vinzi o lumânare parfumată în blind. De aceea am pus accentul pe povestea care o însoțește și pe vizualurile care vin să întregească tabloul general. Țin tare mult la calitatea imaginilor de prezentare a produselor și, cred eu, am reușit să trasez destul de bine caracteristicile prezentării.

Deja mi se recunosc pozele și se știe că sunt ale „tipei ăleia cu lumânările în cești”. Ceea ce se pare că a prins foarte bine în online. Clienții mi-i atrag prin consecvență, prin atenție la detalii, atitudine proactivă față de client, nevoile și indicațiile primite de la acesta, dar și respectarea deadline-urilor.

Lumânăria Handcrafted Home & Events

Luminaria Handcrafted Home & Events are proiecte de viitor? Colaborezi cu cineva sau ești implicată în vreo campanie specială?

Da, avem câteva planuri de viitor despre care nu putem da prea multe detalii deocamdată. Colaborăm cu antreprenori pe care i-am întâlnit în online și suntem extrem de mulțumiți de feedback-ul de până acum.

Definește Luminaria Handcrafted Home & Events în trei cuvinte!

PORȚELAN, AROMĂ,  AMINTIRI!

Comparativ cu piața din afară, cum ai defini handmade-ul românesc? Ce ai schimba dacă ai avea posibilitatea?

Handmade-ul românesc a prins aripi frumos în ultima perioadă, iat trend-ul pare să corespundă standardelor de afară. Speranța mea este să se mențină această evoluție, pentru că direcția este, cu siguranță, cea bună. Vorbim despre evoluție. Și deoarece acest proces este împărțit în etape de urmat, orice schimbare a ordinii firești poate aduce mai mult prejudicii unei piețe deja fragile. Deci, nu aș interveni să schimb pașii de urmat, ci i-aș îmbrățișa așa cum vin. Și, clar, vin cu un imens și prețios bagaj de experiențe.

Ai și alte pasiuni înafară de ceea ce știm că faci? Cum faci faţă… presupun că este un consum mare de energie şi concentrare?

Da, am și alte pasiuni. Până recent am avut și un job 8-16… adesea spre 17.30. Rețeta care funcționează la mine este organizare, prioritizarea task-urilor… și multă cafea, care vine la pachet cu toată susținerea celor din jur.

Lumânăria Handcrafted Home & Events
Planuri de viitor care așteaptă să iasă la iveală?

Da, am lansat de curând un serviciu nou, numit „Parfumează-ți nunta!” un concept inedit, unic pe piață prin care împreună cu clienţii noștri, voi explora dimensiunea olfactivă a evenimentelor lor, cu noi în rolul de arhitecți olfactivi.
Ce facem mai exact? Prin produsele noastre: lumânările parfumate, difuzoarele cu pastile de ceară parfumată, lumânările-mărturii, aducem o aromă distinctivă oricărui eveniment fericit. S-a dovedit științific că, orice parfum funcționează ca un trigger pentru amintirile noastre, mai ales pentru cele intense. Memoria olfactivă va fi complicele nostru care, ajutat de aromă lumânărilor aduse de noi, peste ani și ani va scoate din sertarele sale cele mai frumoase senzații, trăiri și sentimente. Pe acesta ne dori, să-l facem cât mai cunoscut și mai apreciat de către clienții noștri.

Pregătești ceva special cu ocazia venirii primăverii?

Da, deja am ieșit pe piață cu o selecție de arome florale care își așteaptă nerăbdătoare ceșcuțele de porțelan. Avem niște modele noi, senzaționale!

Draga mea, mulțumesc pentru amabilitatea de a răspunde la întrebări. Sper că nu am fost indiscretă, iar în încheiere spune-le cititorilor un gând bun și unde îți pot vedea, admira sau comanda lucrările.

Plăcerea a fost și de partea mea. Oricând, cu mare drag, ne reauzim! Iar voi, dragii mei, NU renunțați la visul vostru! Mare atenție, însă! Dream big but start small!

Pe mine mă găsiți în online, pe câteva platforme.

Site la www.evenimenteluminariahandcrafted.ro
Facebook la www.facebook.com/evenimentelhhome
Și pe Instagram la www.instagram.com/luminariahandcrafted_events

Vă doresc tuturor o primăvară luminată și parfumată!

2 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...