Cum să alegi un avocat pentru divorț

Căsnicia între doi oameni se poate termina brusc… cu toate că la început poate fi o dragoste mare, pe parcurs datorită stresului, lipsei banilor și monotoniei lucrurile pot escalada și se ajunge la certuri. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te retragi și fiecare să meargă pe drumul lui. Nu este de dorit, dar dacă stai într-o relație doar de dragul lumii sau de dragul copiilor… mai târziu va fi și mai greu. Vei da vina pe vârstă sau pur și simplu te vei complace într-o situație în care toate lumea este nefericită.

Multă lume are o teamă în suflet atunci când trebuie să șteargă cu buretele zeci de ani de căsnicie, dar uneori este cel mai bun lucru făcut ție și celor din jurul tău. Pentru că este un pas important și mai ales că nu știi exact ce pași ai de urmat, te sfătuiesc… apeleaza la un avocat pentru divort. Legislația în vigoare prevede desfacerea căsătoriei prin divorț într-una dintre următoarele variante: la cererea aceluia dintre soti a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei, prin acordul soților sau la cererea unuia dintre soți.

Cea mai potrivită alegere pentru a găsi un avocat bun:

  • Căutați un avocat specializat în divorțuri
  • Cereți referințe din partea unor persoane de încredere
  • Alegeți un avocat care acordă maximă atenție dosarului dvs
  • Alegeți un avocat care face parte din baroul local

Pe lângă pregatirea juridică, un avocat specializat în divorțuri îți poate oferi suport moral și sfaturi pentru a întelege ca lucrurile se vor îmbunătati și cu siguranță tot ce va urma poati fi inceputul unei noi etape deosebit de frumoase din viața dumneavoastră. Este deosebit de important să rețineți un aspect… relaţia avocat – client trebuie să fie bazată pe încredere. Un avocat bun trebuie să cunoască toate detaliile legate de caz, chiar aspectele pe care tu le consideri irelevante. Un avocat te reprezintă și îți apără drepturile în instanță, așa că este de recomandat să apelezi la serviciile sale. Îți doresc să nu ai nevoie niciodată de serviciile unui avocat, însă dacă se întâmplă să ai nevoie… ține cont de sfaturile de mai sus și alege optim.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...