10 reguli de aur in orice dieta..

1. Mancati la ore fixe, fara gustari intre mese
2. Nu efectuati o alta activitate cand mancati (nu va uitati la televizor, nu cititi,s.a.m.d.) Mancati fara graba si mestecati bine alimentele
3. Este preferabil sa mancati de 4 ori pe zi o cantitate mai mica de hrana, decat de doua ori sau doar o data, dar mult!
4. Masa de seara trebuie servita cu cel putin 2 ore inainte de culcare
5. Beti cel putin 2 l de lichide necarbogazoase, neindulcite pe zi (apa plata, ceaiuri cu antioxidanti naturali)
6. Renuntati definitiv la zahar,alcool si paine. (daca nu puteti renunta la paine treceti pe paine neagra si limitati-va la o singura felie, prajita, la o masa)
7. Renuntati la grasimi animele sau vegetale si la prajeli. Excludeti din alimentatie produsele din uleiuri hidrogenate (margarina, branza de tip feta din sau cu adaos de uleiuri vegetale hidrogenate)
8. Renuntati la produsele din carne provenite de la animale modificate genetic. (Cautati furnizori de produse BIO.)
9. Renuntati la excesul de sare, inlocuiti sarea cu mirodenii si verdeturi
10. Faceti miscare zilnic. Cel putin o plimbare de 30 minute zilnic. Ideal seara, inainte de culcare.
Si ca in orice dieta, …multa rabdare!!!..Va pupik

5 Comments

  1. la mine nu se aplica prima regula, imi da o stare de nervozitate maxima. daca mi-e foame, trebuie sa mananc, altfel ma apuca durerile de stomac 🙁


  2. 7. Renuntati la grasimi animele sau vegetale

    Fals! Organismul uman are nevoie de grăsime, doar că așa cum ai zis în continuare, nu orice fel de grăsime. Iar dacă vine vorba de slăbit cu atât mai mult trebuie mâncate grasimi și nu carbohidrați. Grăsimea ține de foame mai mult timp și așa ajungi și să-ți obișnuiești corpul să ardă grăsime. Cui i se pare dubios să caute mai multe informații despre dieta Atkins sau ketogenică sau să se uite la filmul Fat Head.

    P.S. Ar mai fi de menționat că lipsa grăsimilor din alimentație înseamnă automat și lipsa vitaminelor liposolubile precum A, D și E.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...