Frumusete…la picioare ..:)

Calcaiele aspre si crăpate constituie o problema frecvent intalnita. Pentru unele persoane, reprezintă o problema cosmetica, iar pentru altele disconfort si suferinţă fizica .
Ingrijirea permanentă a călcâielor previne apariţia crăpăturilor. Folosirea unor creme hidratante, bogate în vitamine si minerale, te va ajuta să îti mentii pielea catifelată si hidratată.
Uscarea si craparea calcaielor este cauzata adesea de o deficienta de vitamine, minerale, zinc si acizi graşi omega-3. De aceea este foarte important sa maresti consumul de calciu, fier, zinc si acizi graşi omega-3. 
Acestea le poţi gasi în fructe,legume, etc dar si în farmacii ca supliment de vitamine.
Iată cateva remedii pentru a scapă de calcaiele aspre sau crăpate.

Ulei de parafina si vitamina A – amestecă 100 g ulei de parafina cu o fiolă de vitamina A cu care ungeti bataturile si calcaiele crapate. Se trag în picioare sosete de bumbac si se lasă cateva ore sau peste noapte.

Banane si ulei de măsline – Seara după o baie calda si o curatare adecvata a calcaielor cu ajutorul pietrei ponce, aplica pulpa unei banane coapte pe zona afectata si lasa sa actioneze timp de 10 minute. Apoi indeparteaza cu apa calduta. Unge talpile cu ulei de măsline, acoperă picioarele cu şosete groase si lasă sa actioneze pana dimineaţa.

Masca cu capsune – ajuta la exfolierea calcaielor: amestecă 6-8 capsune cu 2 linguri ulei de măsline (sau migdale) si 1 lingurita sare de mare. Maseaza cu putere calcaiele cu ajutorul acestei paste si lasa sa actioneze 10-15 minute. Apoi îndepărtează alternand apa calduta cu apa rece.

Dupa o baie calduta si o curatare adecvata a calcaielor, cu o piatra ponce, ungeti pielea calcaielor cu margarina, unt sau ulei (orice fel). Acoperiti-va picioarele cu şosete groase si lăsaţi sa actioneze pană dimineaţa.

Voi ce remedii cunoaşteţi sau ce creme folosiţi pentru a avea calcaie frumoase?

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...