Top 5 cele mai inedite utilizari ale apei

Nu ne-am imagina viata fara apa, fie ca o bem sau o folosim pentru a ne face dus, a gati sau pentru irigatii. Dincolo de aceste utilizari, se mai pot adauga multe altele, despre care inca nu am aflat. Spre exemplu, in mod normal, apa se poate folosi pentru asigurarea nevoilor industriale de prelucrare a materiei prime, in scopuri piscicole, energetice, pentru agrement si scopuri urbanistice, pentru evacuarea apelor uzate si murdăriilor solide.

Dar iata cum mai poate fi folosita apa:

 

  1. Pentru desfacerea stridiilor

Desfacerea stridiilor acasa, pentru pregatirea unei mese copioase, se poate face chiar si fara clestele special. Pur si simplu se inmoaie in apa minerala, timp de 30 de minute, apoi cu ajutorul unui cutit se va desface cochilia mult mai usor.

  1. Pentru calmarea durerilor de stomac

Jumatate de pahar cu apa plata sau carbogazoasa, peste care se adauga o lingurita de bitter, face minuni atunci cand ai suferi de gastrita sau ulcer si ai dureri incontrolabile, in cazul indigestiei sau chiar pentru mahmureala.

 

  1. Pentru eliminarea matretii

Apa cu sare face minuni cu parul tau. Intr-un bol pune 5 lingurite de sare, 3 picaturi de ulei esential de arbore de ceai si 500 de ml de apa calda, apoi compozitia aplica-o pe parul uscat, masand, pana la absorbtia in piele. Lasa sa actioneze circa 15 minute, apoi spala parul cu sampon si aplica balsam. Repeta tratamentul o data pe saptamana.

  1. Pentru ochii obositi

Apa cu sare face minuni pentru ochii obositi. Pentru asta ai nevoie de 100 ml de apa, o lingurita de sare de masa si dischete demachiante. Pune apa la fiert, apoi sarea, iar dupa ce s-a diluat inmoaie cateva dischete demachiante in acest amestec si tamponeaza-le usor in jurul ochilor, de mai multe ori.

  1. Tratarea aftelor

Atunci cand ai deficienta de B12 sau fier, apar aftele bucale. Pentru vindecarea rapida, trebuie sa clatesti, de pana la de trei ori pe zi, gura cu apa cu sare, imediat dupa ce ai terminat sa te speli pe dinti.

  1. Vindecarea rapida a ranilor infectate

Inainte de a aplica alcool sau apa oxigenata, incearca mai intai un amestec de apa cu sare, aplicata cu ajutorul unui tifon, de pana la de 3 ori pe zi. Acest amestec va reduce inflamatia si va grabi procesul de vindecare.

  1. Eliminarea picioarelor umflate

In cazul picioarelor umflate si obosite, iti trebuie doar un lighean cu apa calda, in care sa adaugi doua linguri de sare grunjoasa, una de bicarbonat de sodiu si 5 picaturi de ulei esential de lavanda. Pune-ti picioarele in acest amestec timp de jumatate de ora si vei vedea cum iti destinde si relaxeaza musculatura picioarelor.

  1. Pentru restaurarea monumentelor

Cu ajutorul hidrosablarii in special, si a sablarii cu nisip, in general, se pot realiza activitati de restaurare monumente, de indepartarea a murdariei, rapid si usor, cu cheltuieli accesibile de timp si costuri.

  1. Pentru taiere

Jeturile automate de apa produc taieturi precise, consistente si fara riscuri pentru personal. Ele pot functiona cu sau fara abraziv, in functie de aplicatie. Apa sub presiune poate taia o gama variata de materiale, datorita vitezei de poate depasi  3.000 km/h.

Taierea cu jet de apa este ideala daca substantele nu trebuie sa se incalzeasca in timpul procesului de taiere sau daca exista parti ale substantelor care trebuie sa fie conservate. Mai mult, taierea cu jet de apa mai poate folosita si pentru a evita aburul si fumul toxic care poate aparea la taierea plasticului.

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...