De ce sa alegi ignifugarea?

Multe persoane spun ca nu au nevoie de ignifugare pentru ca, de exemplu, otelul nu se topeste, ca sunt foarte grijulii cand vine vorba de surse de foc sau alte motive. Este adevarat ca este posibil sa fie nevoie de o temperatura de pana la 1.500 de grade pentru a topi otelul, insa de cele mai multe ori in cadrul locuintelor exista o parted din structura de lemn iar acest material este foarte inflamabil.

Ignifugarea protejeaza structura de lemn, mentinand astfel rezistenta elementului structural si, in consecinta, stabilitatea unei structuri.

Beneficiile ignifugarii:

  • Ofera timpul vital pentru ca ocupantii unei cladiri care a luat foc sa poata iesi la timp afara.
  • Ofera timpul necesar pentru ca autoritatile competente sa poata actiona, pompierii.
  • Este un mijloc de a mentine stabilitatea structurala.

Din nefericire si din multe motive, ignifugarea este un proces care se bazeaza foarte mult pe stiinta.

Grosimea, acoperirea cu substante, aderenta, coeziunea, legatura moleculara interna, preocuparile legate de mediu, substraturile, vopselele, grundurile – toate au un impact asupra procesului de ingnifugare si toate sunt de natura tehnica. Pentru a intelege impactul acestora asupra procesului, este nevoie de cunostinte speciale pentru realizarea unei astfel de operatiuni , de la aplicare pana la verificare. Recomandarea mea este sa apelati la o firma specializata in ignifugarea lemnului.

In timp ce codul lui Hammurabi poate parea un pic extrem pentru standardele actuale, el ilustreaza fix probleme din prezent, conduita cladirilor, colapsul structural si preocuparea pentru incendii. De fapt, se face referire la preocuparea lui Caesar Augustus legata de prabusirea cladirilor, astfel incat anumite legi au fost adoptate, totul pentru a limita inaltimea cladirilor la 21 de metri. Stim, de asemenea, ca Nero, imparatul Romei, a avut probleme legate de conduita, cu consiliul sau, si ar fi putut arde Roma pentru a-si dovedi punctul de vedere ca anumite conduite sunt necesare.

Astazi, avem avantajul istoriei. Suntem familiarizati cu pierderea vietilor omenesti si a proprietatilor care au avut loc de-a lungul secolelor din cauza incendiilor catastrofrale care se petrec la orice pas.

Cu toate acestea, aceste catastrofe au pus bazele a multor studii care au la baza prevenirea si siguranta in cazul incendiilor. Siguranta impotriva incendiilor s-a dezvoltat ca o stiinta, in special in ultimele decenii. Protectia impotriva incendiilor nu este o sarcina care trebuie facuta doar pentru ca acest cod o cere, ci trebuie aplicata pentru protectia proprietatilor si a valorii vietilor umane.

Protectia pasiva impotriva incendiilor este un element critic al designului oricaror structuri care trebuie sa fie imbratisata de arhitecti, designeri si toti cei asociati domeniului constructiilor de calitate.

Evident, ceea ce este in joc aici este viata oamenilor. Deci, veti afla ca orice profesionist va va recomanda sa apelati la servicii de ingnifugare, indiferent de dimensiunile unei cladiri, sau cat de departe ar fi de o potentiala sursa de foc.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...