NO STRESS :)!!!

Aveti o viata agitata, plina de nervi, care va epuizeaza? Adoptati cateva obiceiuri bune, care va vor permite sa va pastrati seninatatea si vitalitatea in orice circumstanta. Iata zece metode foarte simple, care va readuc pe „linia de plutire”. 

1. invatati sa va odihniti. Este inutil sa incercati in permanenta sa va depasiti limitele, tocmai asa veti claca. Daca la trezire sunteti obosita, daca in timpul zilei aveti caderi drastice ale vitalitatii, e timpul sa luati masuri. Profitati de un weekend pentru a va lua o adevarata pauza. 

2. Gestionati-va mai bine timpul. O zi are doar 24 de ore, e inutil sa incercati sa o lungiti la 30. Faceti-va liste de prioritati si respectati-le. Investiti intr-o agenda daca nu aveti una. Este de asemenea o buna metoda de a va acorda o ora pe saptamana doar pentru dumneavoastra. 

3. Respectati-va ceasul biologic. Corpul fiecaruia dintre noi e reglat de un ritm biologic, ceea ce explica de ce in anumite momente ale zilei am trage un pui de somn, iar in altele suntem foarte lucizi. invatati sa reperati aceste momente de forma fizica minima si maxima. 

4. Renuntati pe cat posibil la stimulente. Tutunul este un stimulent care va epuizeaza rezervele de vitamina C (vitamina anti-oboseala) si antreneaza o oxigenare proasta a celulelor. La fel si alcoolul, care atunci cand este consumat in mod regulat perturba anumite functiile ale organismului. 

5. Alegeti odihna activa. Cea mai buna metoda de a alunga stresul si oboseala este sa va lucrati corpul si sa va oxigenati celulele. Pentru aceasta practicati in mod regulat o activitate fizica, de doua sau trei ori pe saptamana: bicicleta (chiar si de apartament), natatie, canotaj, mers rapid pe jos. Nimic nu va elimina mai bine tensiunile nervoase. 

6. Luati-va pauza si respirati. Din doua in doua ore faceti o pauza de cateva minute pentru a va aduna energia si alternati, daca se poate, activitatea fizica cu aceea intelectuala. Profitati de mica pauza pentru a va aduce aminte de ceva placut sau pentru a va imagina pe o plaja de paradis. 

7. Faceti-va placerile. Acordati-va cel putin o mica placere egoista pe zi pentru a evacua tensiunile. Ascultati un CD care va place, faceti o baie cu spuma, mergeti la un film sau orice altceva. Esentialul este sa gasiti o activitate care sa va faca placere. 

8. Bucurati-va de lucrurile mici. O zi insorita, surasul unui copil pe strada, o batrana pe care o ajutati sa treaca strada sau mirosul trandafirilor de la floraria din colt, toate acestea va pot binedispune. 

9. Faceti dragoste mai des. Este cea mai buna modalitate de eliminare a stresului. in momentul orgasmului creierul elibereaza endorfine cu virtuti calmante si euforizante. Nu cautati scuze: nu are importanta daca pierdeti o jumatate de ora de somn, veti dormi mai bine dupa. 

10. Radeti cat mai mult. Rasul este o excelenta modalitate de destindere, eliberand de asemenea endorfine. Potrivit specialistilor, un minut de ras e echivalentul a 45 de minute de relaxare.

In rest dragele mele , ganditi pozitiv suntem frumoase ,destepte si asta e tot ce conteaza !Puupici!!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...