Inovaţia continuă…cu pasiune

         Pentru unii dintre noi invenţiile lumii nu au însemnat prea mult, alţii chiar nu văd legătura cu viaţa lor de zi cu zi.
Cu toate astea ele ne-au modificat complet stilul de viaţă iar fiecare din ele au creat confortul în care omenirea trăieşte şi acum.
Sunt multe de spus pe această temă, mai ales ca deseori fiecare invenţie nouă are nevoie de „upgrade” şi în cele mai multe cazuri numele invenţiei este atribuită in mod incorect celui din urmă.
Pe mine personal m-au impresionat toate invenţiile lumii, începând de la „plug”, ori faimoasa „roata”, apoi „telescopul” în cele din urmă la computer, internet etc etc.
O istorie interesantă după opinia mea este invenţia motorului cu abur. Multe minţi luminate au contribuit la această idee începând cu inginerul grec Heron din Alexandria. În 1698 un inginer englez pe nume Thomas Savery a conceput un motor cu abur proiectat să pompeze apa din mine apoi şi nu in cele din urmă Nicolas Cugnot a fost primul care a folosit motorul pe un autovehicul.
Fiecare dintre cei care au contribuit la îmbunătăţirea motorului şi-au dorit ceva mai bun, mai performant, ceva ce va rămâne in istorie.
Şi acum în zilele noastre fiecare invenţie este foarte des upgradată din dorinţa de a ne uşura traiul de zi cu zi.
Un bun exemplu este evoluţia celor de la Toyota, în decursul anilor şi-au dezvoltat tehnologia reuşind performanţe foarte bune dedicându-se ţelului lor „un autoturism veritabil cu zero emisii”.
Modelele hibride Yaris, Auris şi Prius se bucură de un real succes pe piaţa datorită gradului ridicat de confort, spaţiu foarte generos, hartă de navigare, cameră video pentru marşarier, motoare cu un consum foarte redus de combustibil şi ceea ce este foarte important brandul Toyota este decisă sa reducă impactul asupra mediului înconjurător cu fiecare producţie făcută de la stadiul de proiect până la reciclarea autoturismului.
Fără să reducă nivelele de performanţă cele trei modele hibride îşi respectă ţelul „zero emisii” şi sunt sigură că şi peste ani vom vedea diferenţele dintre performanţele de acum şi cele ce vor veni.
Sunt tare curioasă să văd în anii ce vor urma, ce vor mai inventa geniile din spatele proiectelor celor de la Toyota Romania.
Un lucru este sigur, există o mână de oameni care zi de zi lucrează pentru confortul şi siguranţa ta.

  Acest articol a fost scris pentru proba nr 18 la SuperBlog2012!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...