Sănătate cu produse bio româneşti + CONCURS!

Zum, zum, zum,
Albinuţa mea
Prin câmpii şi prin răzoare,
Alergam din floare-n floare
Zum, zum, zum,
Albinuţa mea
Căutam prin floricele
Şi-adunăm mierea din ele
Zum, zum, zum,
Albinuţa mea
Ne-am intors cu toate acasă
Şi-am adus mâncare aleasă
Zum, zum, zum,
Albinuţa mea…
Vă mai aduceţi aminte dragelor de acest cântecel? E imposibil să nu vă mai amintiţi, încă de la grădiniţă eram iniţiaţi despre tainele şi despre ce minunăţii fac albinuţele.
Ce minunăţii fac aceste mici harnicuţe o ştim prea bine : mierea de albine.
Datorită proprietăţilor antimicrobiene şi calmante, medicina populară a folosit mierea şi produsele apicole de-a lungul a mii de ani, cu rezultate spectaculoase.
Cunoaştem cu toţii efectele miraculoase ale mierei de albine ,iar dacă nu ştiaţi este un tonicardiac, este cea mai bună energie pentru orice muşchi, inclusiv pentru inimă, poate avea efect laxativ ,mierea este higroscopică (atrage apa), şi reglează flora intestinului gros.
Ceea ce este foarte important de reţinut despre proprietăţile ei este că are un efect spectaculos asupra tenului.
Ohh şi asta cred că interesează pe oricine nu?
Despre frumuseţea desăvârşită a pielii Cleopatrei se vorbeşte şi astăzi după mii de ani ,şi niciodată nu a fost un secret că a folosit mierea de albine. Mierea înfăptuieşte adevărate minuni deoarece are calitatea de a revigora, hidrata şi catifela pielea.
Sunt sute de reţete în combinaţie cu mierea de albine pe care le poţi încerca chiar şi tu acasă fără nici o problemă. Efectul este garantat ,iar pielea tenului tău îţi va mulţumi.
O altă proprietate al acestui miracol este că la nivelul plăgilor şi ulceraţiilor, mierea stimulează granulaţia şi conduce la creşterea glutationului în secreţia plăgilor, contribuind la cicatrizarea rănilor şi a ulceraţiilor.
Prin căutările mele după tot felul de noutăţi am dat peste Apimond , un magazin online unde îţi poţi găsi diferite sortimente de produse şi cosmetice bio pentru toate gusturile şi ceea ce este foarte important pentru mămici aici puteţi găsi produse pentru bebeluşii voştri.
Şi cum era de aşteptat am îndrăznit să încerc şi eu două produse de la ei : Miere de Zmeură şi Miere de Salcâm cu Vanilie.
Două minunăţii ,am rămas surprinsă de gustul lor ,chiar şi de aspectul foarte drăgălaş al ambalajului.
DESCRIERE OFICIALA :MIERE DE ZMEURĂ
 Are o aromă discretă de zmeură, cu parfum proaspăt şi gust plăcut. Se recomandă pentru îndulcirea ceaiurilor folosite ca remediu în stări gripale, tuse şi răceală. Reglează activitatea ovarelor, previne apariţia unor afecţiuni precum osteoporoză şi este cunoscută ca reîntineritoare pentru ten.
Mierea provine din apicultura ecologică românească şi este recoltată prin metode tradiţionale din zonele de şes, deal şi munte. Albinele culeg nectarul florilor şi printr-o alchimie ştiută doar de ele îl transformă în miere.
Este un sortiment deosebit, condiţionat la temperaturi de până la 40ºC  pentru a-şi păstra intacte toate calităţile nutriţionale : enzimele, vitaminele, precum şi aroma naturală specifică sortimentului.
Eventualele modificări ale aspectului: cristalizarea şi separarea confirmă originalitatea produsului.
Datorită gustului său fin este apreciată de majoritatea consumatorilor.

MIERE DE SALCÂM CU VANILIE :
 Miere de salcâm cu vanilie  ( cu baton de vanila burbon ) este un produs cu o savoare deosebită de miere de salcâm şi vanila burbon autentic.
Pentru iubitorii de miere  este un vis ce poate da diverse utilizări pline de fantezie şi experienţe cu gust special.
Mierea cu vanilie este recomandată pentru sucuri, lapte, iaurt, cafea, ceai, ciocolată, clătite, salate de fructe şi ca toping pentru îngheţată şi brânză.
Producţia acestei specialităţi este în totalitate naturală şi nu conţine nici o aromă sintetică.
Care este diferenţa între mierea obişnuită şi mierea Bio?
Calitatea mierii Bio este atent controlată şi certificata de organisme internaţionale specializate. În cazul mierii obişnuite, nu exista decât autocontrolul pe care şi-l face producătorul.
Sistemul de acreditare Bio, deloc simplu, este menit să asigure tocmai certitudinea calităţii produsului. Astfel, chiar dacă, de multe ori, micii producători pot oferi produse care ar corespunde conceptului Bio, nu ai cum să ştii acest lucru atât timp cât nu exista o atestare în acest sens. Este motivul pentru care brandul Apimond a făcut eforturile de a obţine atât certificarea de către organismul de inspecţie şi certificare a produselor alimentare Lacon GmbH, cât şi de către organismul de inspecţie şi certificare a produselor cosmetice Ecocontrol GmbH (în curs de certificare).
 Eu sunt tare curioasă dacă voi alegeţi produse bio şi de ce?
Şi pentru că îmi sunteţi dragi vreau să vă provoc la un concurs cu premiu surpriză !! 

Premiul este de 5 produse surpriză deocamdată în acest moment ,şi sper ca căştigătoarea să se bucure de ele. Ce trebuie să faceţi voi? Foarte simplu …
Intră pe Apimond.ro şi caută un produs care îţi place şi argumentează alegerea ta.
Pentru participare lasă comentariu mai jos cu :
1.LINK-UL produsului ales
2.comentariu de ce ai ales acel produs
3.răspuns la întrebarea : De ce alegi produse bio româneşti?
4.Share acestui articol pe pagina ta.
Durata concursului 15 dec-15 ianuarie2013 ,iar câştigătoarea o vom afla pe 16 ianuarie 2013 cu random.org. Succes fetele!
UPDATE CASTIGATOARE CONCURS : 

 Au fost 60 de comentarii ,iar numarul castigator a fost 47. Castigatoarea premiului surpriza este…

 Doamna/domnisoara Liliana Golea!!Felicitari draga mea,astept datele tale in privat pe pagina mea de facebook pentru ati trimite premiul tau.Felicitari inca o data, restul fanilor sa nu fiti suparati ,vor urma o groaza de concursuri in curand deoarece in luna februarie blogul meu va implini un anisor :))Deci fiti active in continuare (ma ajuta foarte mult comentariile voastre pe blog dar si pe pagina de facebook) .Pupici

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...