Vise catalane ,cu soare şi Gaudi !

Niciodată nu este târziu să îţi indeplineşti visul… fie din copilărie, fie că se naşte pe parcursul vieţii iar cu timpul îndeplinirea lui rămâne doar o amintire sau după caz te zbaţi să-l faci realitatea pură. Şi eu visez, sau cel puţin am o dorinţă de ceva timp mai ales de când copii mei au crescut mai mari şi pot pleca cu ei pe drum arătându-le minunăţiile pământului. Şi dacă tot îmi doresc să le fac o mică surpriză, mă gândeam să mergem în Spania. Mai precis într-un oraş minune cu comori care de abia aşteaptă să fie descoperite.
Barcelona este genul de oras care apare, la un moment dat in visele fiecarei persoane. Ce înseamnă acest oraş pentru mine? Deocamdată nimic, sunt nerăbdătoare să descopăr fiecare colţişor şi să mă bucur de privelişti de basm văzute doar în poze sau filme. Acesta este şi visul meu, să petrec alături de cei dragi o vacanţă de vis în locuri catalane, să încerc să dansez flamenco, să vizitez tot ce se poate vedea. Nu prea am avut noi timp de vacanţe exotice mai ales înafara ţării, dar această experienţă cu siguranţă va rămâne adânc în amintirea copiilor mei.
Ne vom înarma cu aparate de fotografiat plus camera video care nu va lipsi şi ştiu sigur că vom avea foarte multe de imortalizat pe vecie.

Nu am nici cea mai infimă idee cum sunt acele meleaguri, am văzut doar în poze sau din spusele prietenilor care şi-au permis mai repede să „asedieze” tărâmul catalan.
Destinaţia este aleasă, dar acum trebuie neapărat să găsesc o cale să ajungem acolo. Şi cum ofertele sunt numeroase, m-am hotărât să aleg agentia de turism Paralela 45 care de mai bine de 23 de ani a supravieţuit pieţei şi a oferit clienţilor momente unice şi vacanţe de vis. Am găsit şi o ofertă trăznet cu plecare din Charter Costa Brava din Bucureşti este şi mai aproape de Constanţa unde locuiesc. Dar dacă tu dragul meu cititor eşti hotărât/ă să îţi petreci vacanţa în Barcelona iar plecarea din Bucureşti ţi-se pare la capătul lumii, poţi opta fără probleme pentru plecare cu Charter Costa Brava din Cluj. Gataaa, am prins oferta cea mai bună acum rămâne să stabilim lista cu obiectivele pe care vrem să le admirăm.
Mi-aş dori să văd neapărat Casa Batllo, o clădire remarcabilă proiectată de Gaudi care încearcă să evitele pe cât posibil liniile drepte iar faţada cestei clădiri este făcută din bucăţele de mozaic viu colorate.
Arată ca în basmele cu Feţi-Frumoşi şi zâne fermecate şi privind fotografiile gândul îţi zboară gândindu-te la ce s-a aşteptat maestrul Gaudi când a construit această clădire remarcabilă şi unică.

Nu vom pierde nici vizita la Museu de la Xocolata (muzeul ciocolatei), unde este destul de clar ce vom găsi acolo:) Va fi „lovitura de graţie” pentru copii mei şi tare îmi este că nu îi voi mai scoate de acolo.
Ceea ce este foarte interesant şi în acelaşi timp ne va potoli poftele, este că biletul de intrare în acest muzeu este de ciocolată super delicioasă şi va putea fi mâncat fără nici o problemă.:)
Printre exponatele super delicioase vom putea vedem machete ale unor clădiri celebre, statuete şi alte minunăţii.
O altă lucrare deosebită pe care nu o vom rata este parcul Guell. O splendoare cu clădiri fascinante şi structuri din piatră care arată minunat. Din nou această părticică din rai care şi-a pus amprenta într-un mod remarcabil asupra oraşului Barcelona fost creată de Gaudi. Mozaicul multicolor îi oferă un aer magic şi te impresionează încă de la prima vedere.
Obiective turistice sunt multe de vizitat, dar cele de mai sus rămân în fruntea listei de priorităţi. Acum nu ne rămâne decât să ne pregătim bagajele din timp şi să aşteptăm să vină ziua cea mare. Să vă i-au şi pe voi? Neahh lăsă că revin eu cu pozici şi filmuleţe bine documentate despre meleagurile catalane şi dacă sunteţi cuminţi poate fac o transmisie live de acolo şi promit solemn că o să vă aduc la fiecare câte un bilet de intrare delicios de la muzeul de ciocolată!
                              *Articol participant la proba nr 7 ,SpringSuperBlog 2013!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...