Discuţie între prietene şi-o epilare definitivă…

De câte ori nu ai refuzat o invitaţie la piscină? Sau de câte ori ai refuzat o invitaţie în oraş, pentru că ai fost luată pe nepregătite? Despre ce vorbesc? Picioarele tale arată ca după un război sângeros, pline de iritaţii provocate de lamele de ras, ceară şi alte metode de „tradiţie” din categoria epilării fără succes. Staţi liniştite, nici eu nu eram în temă cu ultimile noutăţi în ceea ce priveşte epilarea, până într-o bună zi…
-Bună, Aguritza. Ne bucurăm să te revedem pe la noi, draga mea. Ca de obicei, nu? îmi spune Karmela, făcându-mi cu ochiul. Îşi dădea seama de ce am nevoie de când mă vedea pe uşă şi pentru că eram clientă fidelă la acest salon, aveam parte de un răsfăţ pe cinste de fiecare dată. M-am apropiat de ea cu mersul melcului lovit de tunet, scrâşnind din dinţi de durere (numai de mine ştiută) şi am încercat să schiţez un zâmbet. Uitându-se atent la mine, a bufnit în râs.
-Ce-i cu tine, soro? Ia stai aşa, femeie. Tu eşti normală la cap? Ce ai pe picioare?? spuse ea îngrozită. Mai cu ruşine, cu noduri în gât, mi-am făcut curaj şi îi povesti „telenovela” prin care am trecut încercând să-mi epilez picioarele cu zahăr. Mă privea stupefiată de parcă îi povesteam SF-uri şi după ce mi-am terminat polologhia, a clătinat din cap în semn de regret faţă de prostia mea.
– Tu de IPL ai auzit?
– IPL? E o sectă nouă? IPL…Despre ce vorbeşti? 
– Ce sectă femeie, fii serioasă. Vorbesc despre epilarea definitivă cu impulsuri de lumină. Doamne, parcă ai trăi în peşteră! 
– Epilarea definitivă? Am auzit prin cunoştinţele mele despre acest lucru, dar serios, tu mă cunoşti atât de bine, nu? Nu îmi permit să merg la saloane ultra luxoase pentru o asemenea procedură…
– Nici nu este nevoie, draga mea. Poţi beneficia de rezultate optime în intimitatea casei tale fără nici o problemă dacă respecţi întocmai planul de tratament şi mai ales câteva reguli de care trebuie să ţii cont înainte de epilarea definitivă. Tehnologia a avasat foarte mult şi crede-mă, există pe piaţă aparate pentru epilare definitivă  acreditate şi testate dermatologic de specialişti în domeniu. Epilarea definitivă este la modă, draga mea. 
– Doare? Adică…de fapt, aş vrea să ştiu dacă există efecte secundare sau care sunt regulile principale înainte de epilarea definitivă? Sunt cam în ceaţă…
– Mă bucur să văd că eşti interesată despre acest subiect, draga mea. Mai ales după tortura la care te-ai supus, m-am gândit că nu vrei să aflii mai multe amănunte. Eu folosesc un aparat pentru epilarea definitivă numit Silk’n Flash&Go Luxx sau poţi alege Silkn Sensepil cum are prietena mea Corina. Special create pentru îndepărtarea părului nedorit, uşor de utilizat, volumul acestuia foarte redus ce permite transportul lui şi în vacanţe, iar  pentru a spori nivelul de siguranţă, la Silk’n Flash & Go Luxx avem un sensor inteligent de detectare a culorii pielii. Trebuie să ştii că fiecare fir de păr creşte trecând prin 3 faze ale ciclului de evoluţie:  anagen, catagen şi telogen. Timpul necesar a ciclului de creştere a firelor de păr diferă de la persoană la persoană, aşa că trebuie să ai răbdare şi să înţelegi că pentru rezultate extraordinare şi o epilare definitivă ca la carte, este necesar să aştepţi încheierea ciclului de creştere a firelor de păr. 
– Ce importanţă are culoarea pielii? 
– Este foarte important, draga mea. Dacă culoarea pielii tale este mai închisă la culoare, aparatul nu va funcţiona în paramentri normali, iar tu vei suferi reacţii adverse cum ar fi : arsuri, băşici sau chiar depigmentarea pielii. 
– Ce avantaje are acest aparat? Mi-se pare cam scumpă investiţia…
– Scumpă? Cred că glumeşti? Păi, fă o socoteală la câţi bani ar trebui să „arunci” în saloanele specializate, programare ş.a.m.d. Aaah, ştim prea bine cum stăm cu programările, nu? spune ea ironic, ridicând din sprâncene şi aruncându-mi o privire cruciş.
– Păi cam uit de programări, spun eu încercând să mă disculp.
– Hai lasă prostiile, trebui să tragă omul de tine mereu. Mă întrebai de avantajele acestui aparat, sincer nici nu ştiu de unde să încep. Avem tratament în viteză( mai ales când suntem grăbite şi invitate pe nepusă masă la un eveniment), protecţie garantată cu senzorul de detectare a culorii pielii, tratament eficient şi cu rezultate remarcabile în zonele sensibile (axilă, zona inghinală), 5 trepte de reglare a intensitatii impulsului luminos după nevoile fiecărei persoane şi ce este mai important, vei avea o piele  catifelată că de bebeluş, fără fire de păr crescute sub piele sau arsuri…cum ai tu, madam.
– Hai, nu mă mai certa şi tu! spun eu mâhnită. Am vrut să încerc epilarea cu zahăr, auzisem că este eficientă şi că nu vor exista probleme…m-am înşelat. 
– Aşa îţi trebuie dacă nu întrebi! 
– Acum te întreb foarte serios…chiar voi scăpa de „pădurea tropicală” cu epilarea definitivă?
– Până acum ţi-sa părut că vorbesc în dodii, draga mea? În funcţie de frecvenţa de utilizare şi gradul de pilozitate pe care îl ai şi respectând planul de tratament pe care îl primeşti cu aparatul Silk’n Flash&Go Luxx  poţi obţine rezultate eficiente şi rapide chiar în 40 de minute de exemplu. La ce ţi-ai făcut tu, eu zic să mai aştepţi să te vindeci şi apoi să recurgi la eliminarea parului pe baza de impuls luminos IPL. 
– Păi şi ce fac acum? 
– Nu ai ce să faci până nu ţi-se vindecă arsurile de pe picioare. Apoi timp de şase luni nu mai foloseşti nimic din metodele ştiute de tine, clar? Deci fără ceară, benzi, aparat de ras sau alte minuni de care auzi tu prin vecini…aaah, şi fără plajă în timpul ăsta, ai înţeles? 
– Am înţeles, acum mă rezolvi cu problema cealaltă? Măcar faţa să fie catifelată şi fardată pentru moment…o să ţin cont de sfatul tău, draga mea prietenă. Îţi mulţumesc pentru răbdarea şi timpul tău…
~
După mai bine de 8 luni, Aguritza a recurs la metoda epilării definitive şi ascultând sfaturile Karmelei, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Să nu mă pârâţi, am văzut o postare pe facebook unde era extrem de fericită şi o dădea pe versuri, încântată că epilarea definitivă a salvat-o de la tortura cu zahărul. Vă las să citiţi câteva rânduri, le-am furat de pe pagina ei…dar să nu mă spuneţi, ok? 
Foaie verde, trei măsline
Acum fix un an de zile,
M-am supus la o tortură
Să-mi dau „blana” jos…nu-i glumă.
Cu zahăr am încercat,
Pădurii să-i vin de hac.
Rezultatul îl ştiţi prea bine,
Băşici şi piele arsă
De abia merg în stilul barză.
De la prieteni am aflat
De epilarea definitivă.
De „pădure” am scăpat
Cu Silkn m-am aliat.
Va urma…
Acest articol participă la proba nr 19 din cadrul competiţiei SuperBlog 2014.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...