Admiraţie pentru o mămică cu visuri…

Niciodată să nu renunţi la visuri, niciodată să nu te laşi călcat în picioare oricât de greu ţi-ar fi. Aşa-mi spunea adeseori Adele, prietena mea din copilărie. O admiram pe ascuns, a avut o viaţă grea şi nu am văzut-o o dată să se plângă. Crescută de bunici de la vârsta de 2 ani, cu nasu-n cărţi până la ore târzii şi-a trăit copilăria tânjind după mai mult. 
„Fata mamii, o să ajungi cineva. Doreşte-ţi asta şi luptă-te!”
Cuvintele celor bătrâni au urmărit-o mereu, şi-a terminat studiile cu brio, iar într-un final a plecat la Bucureşti să urmeze academia de studii economice. Printre străini a încercat să meargă pe drumul drept al vieţii, fără să se abată de la visul ei şi de câte ori se simţea doborâtă, trăgea aer în piept, se scutura de parcă ar fi fost prăfuită şi mergea mai departe zâmbind. La finalul academiei îşi dorea o carieră de succes, dar cum universul complotează mereu împotriva celor buni, nu reuşea să găsească ceva pe măsura calităţilor şi studiilor ei. S-a consolat rapid cu gândul că vor veni zile mai bune într-o bună zi şi a preferat să pornească de jos, angajându-se ca simplu ospătar într-un restaurant de lux. Apoi timp de 3 ani a lucrat funcţionar bancar. Acolo l-a întâlnit pe Mihai şi a crezut că Dumnezeu l-a scos în calea ei. S-au căsătorit rapid, neştiind ce-o aşteaptă. „Prinţul” era un alcoolic notoriu, o teroriza nopţile şi după ce i-a trântit doi copii, dus a fost. Nimeni nu ştia unde a plecat, dar Adele a răsuflat uşurată. A zărit o urmă de speranţă pentru viitorul ei şi-al copiilor. Perioada căsniciei a fost un calvar, era terorizată pentru fiecare bănuţ cheltuit( chiar dacă era vorba de necesităţile copiilor) şi nu a fost lăsată să muncească. 
„Stai la cratiţă, acolo e locul tău!”

Vreme de doi ani nu şi-a făcut planuri, a aşteptat un semn, ceva care să-i redea libertatea. Chiar dacă sună un pic sumbru, de abia aştepta să afle dacă este o femeie divorţată sau văduvă. După ce şi-a făcut un pic de „curăţenie” în viaţa ei, şi-a vândut apartamentul, a luat copii de mână şi-a pornit în căutarea fericirii. A ajuns în Constanţa, şi-a cumpărat o garsonieră şi a început să caute un job cât mai flexibil pentru că-şi dorea mai mult timp pentru micuţii ei, dar şi pentru ea. După câţiva ani, a strâns ceva bănuţi şi pentru că îşi dorea o afacere pe cont propiu, a început să se informeze. Pentru că avea studii superioare, a încercat să-şi deschidă un cabinet de contabilitate. Avea nevoie de mai mulţi bani, de un sediu mai bine văzut şi multe altele. Singura ei opţiune a fost să-şi facă un credit bancar, iar cu banii obţinuţi să înceapă demersurile necesare. Căutând informaţii pe internet, la un moment dat a dat peste aplicaţia AVBS Credit(aplicaţia este disponibilă numai pentru smartphone-urile Android sau iOS) aplicaţie ce îi permitea să calculeze şi să solicite creditul mult dorit. 

A descărcat aplicaţia gratuit, iar pentru ca aplicaţia să fie funcţională, după instalarea ei, a tastat codul unic 1234. După alte câteva calcule, planuri şi ore pierdute, a contactat-o pe Carmen, prietena ei din copilărie. Ştia că ea a lucrat acum ceva timp într-o companie de brokeraj şi i-a cerut câteva sfaturi. Domeniul financiar bancar este foarte diversificat, iar pentru neştiutori este un adevărat calvar. Marea surpriză lui Adele a fost să afle că prietena ei o îndruma către cei de la AVBS.ro

„Sunt cei mai în măsură să te ajute în cariera ta, Adele. Ai consultanţă gratuită, poţi obţine o franciză AVBS Credit şi să conduci o afacere prosperă cu o investiţie minimă.” 




Având ceva bani puşi deoparte, Adela s-a hotărât să se consulte şi cu echipa AVBS. Era deosebit de încântată. O franciză este exact drumul care-i va deschide uşile, o rampă de lansare şi posibilitatea reală de a se remarca pe plan profesional. A aflat că este destul de simplu să obţii o franciză în domeniul bancar şi pentru acest lucru avea nevoie de câteva lucruri importante: 

– elaborarea unui plan de afaceri bine stabilit de către ambele părţi(francizor/francizat)
– stabilirea unei strategii de management
– găsirea unei locaţii cu vad cât mai avantajos posibil
– acoperirea cheltuielilor aferente pentru primele luni de activitate

Ideea era destul de simplă. Avea nevoie numai de o locaţie potrivită, bani pentru cheltuieli şi multă atitudine pozitivă. Pentru că AVBS încurajează şi sprijină oamenii talentaţi, deschiderea unei francize nu presupune nici un cost ascuns, nu există taxe entry fee sau royalties. 

Condiţiile sunt generoase, iar faptul că va primi sprijin şi asistenţă pe toată perioada francizării au făcut-o pe Adele să viseze la viitorul copiilor ei, motivând-o şi mai mult.  Pentru prima dată se simţea stăpână pe viaţa ei, nefiind condiţionată de „reguli” nescrise şi simţea cumva că echipa AVBS o va proteja de umbrele eşecului. A aplicat pentru un credit de nevoi personale pentru a-şi achiziţiona o locaţie cu dublă folosinţă. Parterul(cu intrare separată) va fi folosit ca sediu principal pentru deschiderea francizei, iar la mansardă va locui ea împreună cu cei doi copilaşi. Cu o mică experienţă în domeniul bancar din trecut, cu bagajul de informaţii preluate de la echipa AVBS şi sprijinul acestora, Adele a fost acceptată în echipa învingătorilor şi a început să intermedieze credite între bancă şi clienţi. După circa 3 luni de zile, multe contracte încheiate(credite ipotecare, prima casăcredite IMM ş.a.m.d) şi multă implicare, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Fermă pe poziţie dar blândă cu nevoile oamenilor, tânăra mămică ce odinioară nu-şi imagina cum va arăta viitorul ei şi-al copiilor, a ajuns o femeie de succes, perseverând şi progresând alături de echipa formată de ea. 

Cu o atitudine de invidiat a reuşit să-şi facă loc printre competitori şi să atragă respectul multora. Şi-a asumat riscurile încă de la început, dar indiferent de obstacole şi-a trasat un drum precis către succes, fără să regrete nimic şi totul doar pentru copii ei, pentru binele şi viitorul lor. O mămică cu visuri pe care am reîntâlnit-o după 3 ani şi m-a frapat revederea. Cochetă, impunătoare, o femeie demnă de respectul tuturor, o luptătoare. Am întrebat-o care este secretul schimbării şi cu această ocazie mi-a relatat pe scurt ce v-am spus şi vouă în acest articol. 

„Am renăscut datorită unui lux care nu m-a costat nimic…”

Aşa a început Adele să-mi povestească obstacolele la care a fost supusă şi cum a ajuns să fie o mămică independentă, o femeie de succes, o mămică cu visuri… împlinite. La finalul întâlnirii m-a îmbrăţişat cu drag şi m-a încurajat să-mi fac şi eu o franciză AVBS. 
-Atitudine ai, ştiu că-ţi place competiţia şi nu te temi de eşecuri. Îndrăzneşte, uşile familiei AVBS sunt mereu deschise pentru oameni care ştiu ce vor. Auzi, dacă aş avea putere, aş inventa „creditul pentru mămici cu visuri”, spuse ea râzând şi brusc şi-a întors privirea către fereastră. A rămăs pentru câteva momente privind către copii ei, care, fericiţi se jucau în curtea casei. Se vedea clar în ochii ei pentru ce a luptat şi nu a renunţat la o viaţă liniştită cum multe femei o fac. M-a convins că niciodată nu e târziu să cunoşti reţeta succesului şi mă bucur că mi-a împărtăşit povestea ei. Pe tine, dragă cititorule te-ar încânta obţinerea unei francize AVBS Credit? Ce calităţi te recomandă pentru o astfel de afacere şi ce ai fi făcut în locul Adelei? Te-ai fi mulţumit cu un job care nu te satisface profesional sau ai prefera să evoluezi? 

Acest articol participă la proba nr 2 din cadrul competiţiei SpringSuperBlog 2015!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...