Promedi.ro – Ce trebuie să știi când cumperi o pereche de papuci medicali

Incălțămintea medicală oferă in general multe avantaje persoanelor din domeniul medical și tuturor celor care desfășoară o activitate intensă, de durată. Alegerea celei mai potrivite perechi de saboți sau papuci medicali, de cea mai bună calitate este extrem de utilă pentru menținerea confortul și sănătății tuturor persoanelor care le poartă. O pereche potrivită de papuci medicali ajută radical la ameliorarea și prevenirea stresului asupra picioarelor, crescând în același timp performanța celor care-i poarta.

Cele mai importante lucruri de stiut atunci cand cumperi o pereche de papuci medicali:

  • să fie cât mai flexibili și comozi
  • să fie confecționați dintr-o piele naturală sau ecologică
  • să aibă talpă ortopedică turnată, ușor curbată
  • să aibă cusături care nu deranjează
  • să aibă perforații care să permită aerisirea piciorului
  • să aibă un interior din materiale care permit aerisirea piciorului și care să absoarbă șocurile
  • închizătorile trebuie să fie reglabile
  • să aibă proprietăți antibacteriene, care să împiedice apariția micozelor
  • talpa trebuie să aibă striații antiderapante

 

Chiar dacă nu lucrezi în sistemul sanitar, papucii medicali sunt esențiali pentru a fi purtați zilnic și ajută la corectarea mai multor probleme ortopedice. Deasemenea acestia oferă mobilitate și deplasare ușoară, iar  cei care suferă de durere cronica de picioare sau fasciita plantara, își pot rezolva problemele purtand pentru o perioadă îndelungată papuci medicali. Pentru o gamă variata de culori si modele poți cauta pe https://promedi.ro . Sunt 100% din piele, au talpă din spuma și daca ești o fire mai romantică poți găsi papuci medicali cu modele înflorate. Papucii medicali de la Promedi prezintă găuri de aerisire in lateral iar combinat cu pielea naturală, piciorul respira in voie!

 

Nu uitați să îngrijiți papucii medicali în mod corect

Pielea este mai respirabila, dar acest lucru nu înseamnă ca nu prinde un miros neplăcut la un moment dat. Mai mult, purtarea aceluiași tip de încălțăminte pentru perioade mai lungi de timp poate provoca diverse problemele legate de mirosuri. Pentru a evita aceste situații neplăcute, dar și pentru a vă proteja sănătatea, este recomandat sa utilizati un spray antiseptic de curățare pentru a ucide bacteriile și germenii.

De asemenea, asigurați-vă că aveți cel puțin două perechi de papuci medicali. Atunci când aceștia se murdăresc, pielea naturală se poate curăța foarte ușor cu o cârpă moale și umedă. Nu folosiți niciodată perii sau alte obiecte de curățat care ar putea distruge cu ușurință materialul. O pereche de papuci medicali din piele naturală va rezista o lunga perioada de timp. Astfel, respectând un pic regulile investiția va fi cu siguranță una pe termen lung, ca să nu mai vorbim de faptul ca picioarele dvs. se vor bucura de confort maxim și veți evita problemele de sănătate.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...