Răsfăţ la Arc de Triomphe, Residence Hotels – File de jurnal pierdut…

hotel

Te iubesc! Două cuvinte atât de mici şi fără sens câteodată… dar care dezvăluie atât de multe lucruri minunate. Mi-am găsit fericirea alături de tine, draga mea. Fericirea pierdută acum două decenii… astăzi este aniversarea noastră. Cuvintele mă ard, iar gândurile mă bântuie chiar în acest moment când…

Lumea îşi vede de treburile ei, făcând abstracţie de zgomotele inimilor. Atât auzi după o zi încărcată. Deseori mă întreb la ce se gândesc atunci când călătoresc. La ce le fuge gândul? Oare inima le spune ceva în acest timp? A mea bate ca nebuna! Mă întorc din Franţa victorioasă. Am încheiat afacerea anului şi de abia aştept să dau ochii cu echipa. Entuziasmată şi cu gândul la ropotul de aplauze cu care voi fi primită la birou, nici nu am simţit când mi-a zbârnâit telefonul.

Fă oprire în Bucureşti! M-am ocupat de tot, stai liniştită! Te va aştepta cineva la aeroport şi te va conduce la hotel…

Pe bune? Sunt atât de obosită, îmi vine să leşin aici… jur! Cum a găsit atât de repede un hotel în Bucureşti? Nici nu cunoaşte oraşul, atât de zăpăcit e. Oh, Doamne! E aniversarea noastră… am uitat complet!

receptie

Nu ştiu când a trecut timpul. Aşa cum a promis, cineva m-a aşteptat la aeroport. M-a surprins cât de galant era şoferul şi cu câtă seriozitate şi-a îndeplinit „misiunea”. Cât ai clipi am ajuns în faţa unui hotel fastuos. Impresionant de la prima vedere… sper că nu am nimerit greşit.

– Bine aţi venit, doamnă. Hotelul Arc de Triomphe vă urează şedere plăcută, iar pentru orice problemă nu ezitaţi să ne contactaţi. Recepţia noastră stă la dispoziţia dumneavoastră 24/24 şi vă asigur că vom face orice este posibil pentru a nu vă lipsi nimic. Cu un zâmbet larg, domnişoara de la recepţie îmi înmână cheile camerei mele şi făcu un semn discret unui domn…să mă ajute cu bagajele. 

camera

 … te aştept aici. Je t’aime, mon amour! Atât de mult încât abia respir… simţi cât de tare îmi bate inima ştiind că eşti aproape? Ţi-am promis o aniversare frumoasă, draga mea. Meriţi răsfăţul ăsta în fiecare zi!

Am ajuns în cameră căutând cu ochii un semn că el este aici. Mă uit în jur şi totul mă copleşeşte. O fi de la iubire? Mobilierul din lemn masiv de cireş şi stejar impresionează prin detaliile bine definite. În jur sunt ţesături englezeşti din lână, iar aşternuturile din bumbac egiptean de cea mai bună calitate. Unde am nimerit? Este pentru prima dată când mă cazez într-un hotel atât de luxos. Curioasă am început să citesc broşurile de pe masă. Hotelul Arc de Triomphe face parte din lanţul hotelier Residence Hotels. Zona în care este amplasată este una selectă, liniştită chiar în centrul Bucureştiului.

Surprinzător pentru un hotel atât de superior, acesta acceptă animale de companie(dacă ştiam asta l-aş fi adus pe Bernard cu mine). Wifi inclus, parcare gratuită, camere pentru nefumători, camere de familie, serviciul de spălătorie-curătătorie în caz de nevoie… o mulţime de facilităţi pentru fiecare suflet ce trece pe aici. Serviciile de lux şi atmosfera intimă a întregului hotel mă fac să uit de drumul obositor pe care l-am făcut.

Te aştept la masă, draga mea! Mă găseşti în restaurant la masa din colţ… dress code: smart casual. 

restaurant

Cum?? Cu ce mă îmbrac? Ce-ţi veni să-mi spui că există un dress code? Mai târziu am înţeles… restaurantul Oliviers este impecabil şi cu o servire ireproşabilă. Eleganţa şi rafinamentul preparatelor din bucătăria mediteraneană şi internaţională te fac să accepţi o călătorie culinară de neuitat plină de arome şi savoare. Am savurat o simfonie de creveţi alături de un vin Cabernet Sanvignon, iar la desert un delicios tort de ciocolată cu sos anglaise.

Ne-am retras mai târziu în cameră extrem de mulţumiţi. Întreaga experienţă m-a făcut să îmi doresc mai mult. Am hotărât ca a doua zi să vizităm împrejurimile, mai ales că el habar nu avea cum arată Bucureştiul. Am vizitat Muzeul Satului, Ateneul Român, Arcul de Triumf, parcul Herăstrău şi multe altele. După o zi atât de agitată, obosiţi dar încântaţi de cele văzute ne-am întors în hotel. Acolo din nou surprize…

spa6

Şampanie, căpşuni, ciocolată, decor romantic… ce îţi poţi dori mai mult după o zi obositoare? De mult timp mi-am dorit să „abuzez”  de o gamă completă de masaje. Aici am avut ocazia să fiu răsfăţată cu ajutorul masajelor cu pietre şi bambus, realizate de către maseurul terapeut profesionist. Mi-am relaxat mintea şi corpul într-o atmosferă romantică, de vis. Nu am putut să omit „distracţia” de la saună şi jacuzzi. Ne-am încărcat cu energie pozitivă pentru o bună perioadă de timp.

E bine de ştiu că poţi beneficia de aceste servicii, iar după o zi obositoare este chiar recomandat să te relaxezi într-un mediu atât de primitor. Am rămas impresionată. Data viitoare îi voi face eu o surpriză alegând pachetul SPA „Răsfăţ Romantic”. Vom avea cazare într-o cameră executive studio, ciocolată și decor romantic, cină romantică urmată de un mic dejun în cameră a doua zi plus acces SPA la saună, jacuzzi, steam bath. 

balcon

Sper că te-ai simţit bine, draga mea! Orele petrecute cu tine au trecut atât e repede… te aştept pe terasă pentru o ultimă surpriză. Apoi, mergem acasă? 

Cum să nu-l iubesc? Atmosfera luxuriană din hotel şi dragostea lui m-au făcut să cred că fac parte dintr-un film… de fapt, chiar este un film. Filmul vieţii presărat pe alocuri cu obstacole periculoase, dar şi cu momente unice, răsfăţ şi rafinament impecabil… aşa cum am petrecut la hotel Arc de Triomphe. Ne vom întoarce negreşit…

residence-hotels-mic-300x235

Acest articol a fost scris pentru proba nr 6 din cadrul competiţiei SuperBlog 2016! 

21 Comments

  1. Se apropie si aniversarea noastra…oare sa.l pun sa citeasca articolul tau? Sincer, asta da sarbatorire, mi.ar placea si mie! Mai ales dupa toata fuga de saptamana asta…ar fi numai buna!

  2. Deci povestea se termina cu un „Va urma”. As fi fost dezamagita daca nu ar fi fost asa fiindca imi plac povestile frumoase, locurile elegante, imi place romantismul, eticheta, hotelul Arc de Triomphe, asa cum ni l-ai prezentat.

  3. Mi-ai facut pofta cu deliciosul tort de ciocolată cu sos anglaise,am inghitit in sec pana am luat o bucata de ciocolata ca sa-mi revin. Despre EL ce sa-ti spun? Unde l-ai gasit?

  4. O locatie superba perfecta. Te face sa te indragostesti pentru a doua oara, sa retraiesti momente si sa simti ca traiesti cu adevarat.

  5. O aniversare pe cinste pe care nu o vei uita prea curand! Cred ca toate fetele care ți-au citit articolul si-ar dori sa trăiască un astfel de suspans măcar o data … si eu ma includ pe lista doritoarelor!!!

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...