Iarna nu-i ca vara…

Știm cu toții cât de important este să ai controlul absolut asupra situațiilor neplăcute, mai ales atunci când conduci o mașină. Viața ta și a pasagerilor poate fi pusă în pericol dacă mașina pe care o conduci nu este pregătită corespunzător și de cele mai multe ori imprudența lasă urme. Cum timpul zboară și vara este pe terminate, cred că este momentul să te gândești la o sesiune de shopping pentru mașina ta.

Știi cât de important este să-ți achiziționezi niște cauciucuri de iarna pentru sezonul rece? Dacă te gândești că este prea devreme pentru a le cumpăra, află că unii furnizori cresc prețul cauciucurilor de iarnă chiar în apropierea sezonului rece. De ce să dai niște bani în plus? Nu aștepta primii fulgi de zăpadă și nici nu îți recomand să cumperi cauciucuri de iarnă second-hand. Dacă ești prea zgârcit și nu dai importanță la detalii, află că vechimea și uzura cauciucurilor la mâna a doua reduc destul de considerabil performanțele pentru care acestea au fost proiectate.

Cauciucurile de iarnă sunt proiectate special pentru a avea aderența corespunzătoare pe drumurile de iarnă, iar dacă aveți grijă de ele cu siguranță investiția voastră va dura mai mult. Țineți cont că cauciucurile de iarna nu se recomandă a fi folosite pe timpul verii. Din cauza compoziției speciale, cauciucurile de iarna se încălzesc foarte tare vara și se uzează mult mai repede. Pe piața din România există foarte multe mărci și modele de anvelope, iar prețurile variază de la cele mai ieftine la cele mai scumpe. Le puteți găsi în majoritatea magazinelor de piese auto, service-uri auto, dar și în mediul on-line.

Conduceți cu grijă!

Cum spuneam mai devreme, nu te zgârci și nu cumpăra un produs de calitate îndoielnică. Un cauciuc de iarnă ieftin nu va avea niciodată viață lungă, iar unul de calitate este mult mai economic. Înainte să vă alegeți cauciucurile pentru sezonul rece trebuie să țineți cont de  tipul mașinii pe care vor fi folosite, tipul de drum pe care acestea vor fi folosite și bineînțeles, mare atenție la dimensiunile acestora. Dimensiunile anvelopelor le găsești pe talonul mașinii, iar dacă nu te pricepi și îți este teamă să nu faci vreo greșeală, cel mai bine apelează la specialiștii în domeniu.

Teoretic, autoturismul tău ar trebui  echipat cu cauciucuri de iarnă în momentul în care temperatura de afară atinge sau coboară sub 7 grade Celsius. Practic, nimic nu te împiedică să le achiziționezi mai devreme și să plătești mult mai puțin față de prețurile care vor exploda în apropierea sezonului rece. Un alt sfat destul de important, schimbați toate cele patru anvelope și nu doar două cum se mai obișnuiește. Atunci când folosești toate cele patru cauciucuri de iarnă, ai garanția că vei reduce riscul de derapaj și tracțiunea mult mai îmbunătățită.

Documentează-te înainte să le achiziționezi! Optează pentru o marcă cunoscută și de încredere și nu arunca cu banii în prima promoție pe care o vezi. Alegerea unor cauciucuri de iarnă potrivite pentru mașina ta este o decizie importantă, iar siguranța ta și a celor dragi este prioritară! Alege produse de calitate și nu uita să conduci prudent indiferent de anotimp.

3 Comments

  1. anvelope de iarna noi avem si de vara ne-am cumparat in ianuarie pentru ca am prins niste super-oferte. Eu sfatuiesc pe toata lumea sa cumpere tot ce are nevoie in extra-sezon ca sunt oferte mai rentabile.

  2. f util articolul dar si f real la noi in ro cand toata lumea are nevoie de ceva , pt ca asa impune o lege, atunci preturile cresc.daca legea nu ar fi cred ca mulți n.ar folosi cauciucuri de iarna.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...