Cum pui pe picioare o afacere profitabila in societatea actuala

Spre deosebire de trecut, cand lucrurile decurgeau cu totul altfel, cand punerea in aplicare a unei idei de afaceri era limitata de partea de aprovizionare cu produsele de interes, acum generatiile dispun de solutii variate, mai mult sau mai putin convenabile. Iata un plan in linii mari ce vizeaza conturarea unei afaceri in ziua de astazi, etape de parcurs pentru reusita.

Nu este suficient sa ai o idee inspirata si sa vrei sa atingi succesul – trebuie sa iti faci un plan bun pentru a ridica pe picioare o afacere sustenabila. Stii ca marea majoritate a start-up-urilor esueaza si falimenteaza inca din primul an pentru ca nu au luat masurile cuvenite pentru a evolua? Iti prezint in randurile de mai jos cateva sfaturi ce te pot ajuta sa constitui un plan bine pus la punct – urmat corect acesta iti va aduce succesul la care deocamdata doar speri.

Alege sa faci ceea ce iti place

Daca te-ai decis pentru o idee de afacere, tine cont ca e nevoie de timp pentru a o putea dezvolta, dar mai ales de energie. Cand gasesti placere in ceea ce faci, toate decurg mai usor.

Nu astepta sa te imbogatesti dupa prima zi de la infiintarea afacerii

Este bine sa ai inca un suport financiar cand incepi sa demarezi planul afacerii. Spun asta pentru ca rezultatele nu vor veni imediat si nici profitul. Ai si mai mult confort atunci cand stii ca ai o baza de venit – te poti concentra astfel asupra afacerii in curs de desfasurare.

Nu te aventura singur la drum decat daca esti sigur pe ideile tale

Oricand este mai bine sa ai cu cine te sfatui intr-o afacere. Mai ales daca este la inceput de drum, trebuie sa gasesti un anumit sprijin pe parcursul dezvoltarii acesteia – poate fi si un membru al familiei cel care iti este alaturi.

Gaseste un furnizor potrivit

Nu trebuie neaparat sa iti lansezi afacerea ca sa parcurgi acest pas. Cauta din timp un furnizor in care sa ai incredere, ce iti poate asigura stocurile necesare de produse. Daca te intereseaza sa importezi din China – aceasta este principala solutie a afaceristilor – atunci cauta un intermediar de incredere. Ce servicii trebuie sa iti asigure acesta afli pe site-ul www.bizz2china.ro, dar poti solicita tot de aici si ajutorul de care ai nevoie.

Realizeaza o cercetare pe piata

In functie de ramura de activitate de care esti interesat, este bine sa realizezi si acest pas, care de altfel nu marcheaza decat inceputul. Ca sa dezvolti o afacere de succes este necesar sa fii expert in industria pe care o promovezi, in serviciile si produsele livrate. Deci cauta sa te inscrii in acele asociatii de profesionale de profil existente.

Asigura un minim de capital

Nu te poti lansa orbeste intr-o afacere, cel putin nu cand stii ca nu ai nici o baza financiara, un minimum de economii pe care sa le investesti. Poti sa abordezi potentiali investitori daca tu consideri ca este necesar. In orice caz, asigura-te ca dispui de un plan de back-up financiar. Un program de finantare pentru noile afaceri ca START ar putea sa iti fie de folos in acest caz.

Deci, inca esti interesat de dezvoltarea unei afaceri care sa iti ofere profiturile dorite? Atunci ghideaza-te dupa acest plan si nu uita de ajutorul unor intermediari in aceasta ecuatie – intra pe bizz2china.ro pentru a intra in contact cu experti in acest sector de activitate.

2 Comments

  1. conteaza toate lucrurile detaliate de tine. Furnizorii trebuie alesi cu grija, dar si adaosul trebuie sa fie unul cu bun simt ca s-au mai desteptat si romanii si stiu ca caute produsele pe site-urile din china si sa vada care e diferenta de pret.

  2. Foarte util articolul, ati punctat bine principalele elemente necesare deschiderii unei afaceri de succes. Eu as mai adauga ceva: in cazul in care exista posibilitatea, atunci nu strica sa fie accesate si niste fonduri europene pentru demararea afacerii (de exemplu prin StartUp Nation).
    Va doresc mult succes cu blogul! Si felicitari pentru premiile obtinute.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...