Black tie cu zâmbet la purtător şi-o atitudine Answear…

12226991_448734008666507_5417142062439877830_n

Societatea te judecă şi în acelaşi timp te poate ajuta să te ridici la standarde la care nici nu visai. Cu greu te poţi infiltra în lumea bună. Dacă nu eşti un „pui de bani” gata, cei din jur tind să te marginalizeze. De multe ori eşti pus în situaţii penibile şi imposibil de trecut cu vederea, nu? Şi atunci ce faci? Cum impresionezi prin simpla ta prezenţă, fără a recurge la falsitate şi trucuri?

Answear its in your blood!

Dragii mei, sper că nu v-am derutat. Câteodată mă apucă melancolia, devin „irascibilă” în gânduri şi încerc să mă automotivez. Ambiţia nu-mi lipseşte şi chiar dacă câteodată dau cu bâta-n baltă, vor exista momente când luminez încăperea cu inteligenţa dând pe afară. Mai ceva ca un licurici, jur pe roşu! Unul din momentele geniale din care am scăpat basma curată a fost atunci când, universul a complotat împotriva mea aruncându-mi „mănuşa duelului” cu o invitaţie la un eveniment high class. Ca blogger (şi voi mă ştiţi foarte bine, dragii mei) am fost invitată de foarte multe ori la diferite evenimente mondene. Ador să fiu în preajma oamenilor şi să-i cunosc. Ador petrecerile mondene, simple şi fără mari pretenţii. Când vine vorba de stilul vestimentar pe care trebuie să-l adopţi la o petrecere high class, lucrurile tind să devină un pic complicate.

befunky-collage-333

Invitaţia primită de curând m-a pus pe gânduri. Umila mea prezenţă a fost solicitată la un bal de caritate. Scopul acestui eveniment va fi strângerea de fonduri pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Prin generozitatea celor prezenţi, vieţile unor copii se vor schimba radical. Impactul emoţionant al acestui eveniment mă va marca sufleteşte, dar nu vreau să lipsesc. Unica problemă va fi (eterna problemă a femeilor): eu cu ce mă îmbrac? Codul vestimentar obligatoriu al evenimentului: Black tie. Şi acum, serios vă întreb: cu ce mă îmbrac? Nu poţi arunca pe tine o haină elegantă, arunci un pic de parfum şi pe aci ţi-e drumul, străine! Genul evenimentelor high class te obligă să te supui rigorilor vestimentare, iar dacă la o primă vedere dress code-ul „Black tie” te derutează… te asigur că-i o nimica toată.

Stai dreaptă, feminină, elegantă, demnă… îi vei cuceri!

Black Tie nu înseamnă doar rochii de seară sau pantofi eleganţi. Înseamnă atitudine, amprenta personalităţii tale plus un zâmbet la purtător. Încă de la apariţia ta pe „covorul roşu”, zeci de ochi (preferabil de  vultur pentru un impact emoţional puternic) te vor scana din cap până-n picioare în căutarea „eşecului tău în societate”. Tu, draga mea… stai dreaptă, feminină, elegantă, demnă. Iar tu, dragul meu… de la tine vreau să văd atitudine, charm şi zâmbet. Ai văzut? Dacă la o primă vedere totul pare atât de preţios şi sofisticat, cu puţină creativitate problema este rezolvată. La sfaturi „preţioase” nimeni nu mă întrece. Şi totuşi, cu ce ne îmbrăcăm când suntem invitaţi la o recepţie oficială sau un eveniment de caritate?

befunky-collage111

La astfel de evenimente, bărbaţii vor purta smoking sau tuxedo, cămăşi elegante cu manşete duble, papion negru şi neapărat butoni. Chiar dacă dress code-ul este destul de restrictiv, vă puteţi folosi imaginaţia şi să schimbaţi un pic ţinuta adăugând o notă de creativitate.

befunky-collage-men

Dacă la jumătăţile din viaţa noastră dress code-ul nu dă prea multe bătăi de cap, noi suntem nevoie să alocăm o atenţie sporită ţinutei. Noi putem alege între o rochie lungă de culoare clasică sau ne putem îndrepta atenţia către o rochie cocktail, realizată obligatoriu din catifea, mătase sau satin. Un clutch micuţ, o pereche de pantofi stiletto şi o rochie elegantă este tot ce îţi trebuie pentru a ieşi din anonimat.

befunky-222

Accesoriile vor face diferenţa. Bijuteriile trebuie să rămână în zona delicată, elegantă. Eu la evenimentul de caritate am ales o ţinută care duce mai mult către „Black tie Creative” cu tentinţe rock. Pantofii Carinii, rochia Only şi o brăţara Simple mă reprezintă în totalitate. Dress code-ul Black Tie vă poate pune în încurcătură, dar nu uitaţi că totul ţine de educaţie şi de bunul simţ al fiecăruia dintre noi. Răspunsul este în voi, în personalitatea voastră. Puteţi fi creativi, fără a depăşi limitele admise şi cu siguranţă ţinuta aleasă va fi una memorabilă. Şi nu uitaţi, zâmbiţi!

Acest articol a fost scris pentru proba nr 1 din competiţia SuperBlog 2016!

Colajele au fost realizate cu fotografii preluate de pe Answear.ro!

20 Comments

  1. Unde ai gasit pantofii aia asa de interesanti? Pe answear.ro?
    Îmi place recomandarea ta! Stai dreapta, femeie… si judeca strâmb! 🙂
    Dragut articolul! Frumos ar fi sa ne ceara sponsorul sa ne îmbracam cu tinutele alese la Gala!

    • Toate tinutele din colajele de mai sus le-am facut cu produsele gasite pe anwear. ro 🙂 Mi s-au lipit ochii de pantofii aia mai ceva ca timbrul de scrisoare! Intr-adevar, ar fi tare fain sa venim imbracati la gala cu ce alegem noi acum… mie mi-ar fi greu sa defilez cu pantofii aia pt ca planuiesc sa va invit la o repriza de zumba 😛

  2. Foarte frumoase sandalele negre cu tocuri rosii. Intr-adevar este foarte greu sa te imbraci pentru un eveniment unde o anumita tinuta este obligatorie.

  3. Tinute tineresti care imbraca bine siluetele frumoase. Dantela este in top si ma bucur ca revine in forta si catifeaua, mi se pare foarte seductiva si romantica, gen pe care eu il ador

  4. Ai mare dreptate cand spui ca pe langa tinuta aleasa atitudinea este poate la fel de importanta. Trebuie sa stii sa porti niste haine elegante si evient … zambetul la purtator

  5. Accentele trebuie bine gandite pentru a da echilibru tinutei si mi s-au lipit si mie ochii de pantofii aia argintii. Daca vii la Gala si nu poti dansa in ei, lasa-i la usa mea, ma sacrific eu.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...