Fuziunea societăților – ce presupune, cum te poate ajuta în afacere și de ce ai avea nevoie de Cabinet Lichidator

Fuziunea societăților – ce presupune, cum te poate ajuta în afacere și de ce fuziune se referă la contopirea unor organizații, societăți, într-o unitate omogenă. Implică reorganizarea societăților, pentru ca una din cele două o absoarbe pe cealaltă și își încetează activitatea sau, după caz, mai multe firme devin o nouă entitate, se contopesc în una și își încetează existența.

În astfel de cazuri intervine și transferul universal al patrimoniului societății de la cea absorbită la cea absorbantă. Acest transfer duce la mărirea de capital social a societății absorbantă, prin urmare acționarii ar urma să primească părți sociale și acțiuni.

Cum ajută o fuziune o afacere

Există mai multe avantaje ca urmare a unei astfel de alegeri. Depinde și de interesele pe care le are fiecare, însă, în general, vorbim despre optimizare operațională și financiară, despre optimizarea fiscală, despre reducerea anumitor costuri de administrare.

Pentru a demara aceste proceduri este absolut necesar ajutor de specialitate. Vorbim aici despre Cabinet Lichidator prin reprezentant Mihaela Monea. Anii de experiență își spun cuvântul. Regăsiți aici servicii privind planul de fuziune. Poate fi cerută mai întâi de toate consultanță de specialitate, o evaluare a situației, negociere și până la implementarea contractului de fuziune.

Juridic vorbind, este nevoie de o analiză a elementelor ce sunt incluse în patrimoniul societăților absorbite. Vor fi determinate condițiile, eventuale restricții și formalități pentru ca transferul să fie unul valabil. Sunt incluse în această analiză activele imobiliare, contractele, licențele și autorizațiile, relațiile de muncă, finanțările și asigurările.

În ceea ce privește implementarea există două etape majore ale procesului de fuziune, ceea ce poate însemna până la 9 luni ca durată, în funcție de cât de complex este cazul.

Prima etapă

Este cea în care asociații sau acționarii se pun de acord cu demararea procesului de fuziune. Acesta urmează a fi depus la Oficiul Registrului Comerțului. După 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial intră în prim plan a doua etapă a fuziunii.

Este timpul ca asociații să își ofere acordul cu privire la fuziunea propriu zisă, urmând a fi pregătită documentația. Dosarul va fi transmis către tribunal, iar hotărârea definitivă va aduce în final eliberarea certificatelor de radiere pentru societatea absorbită.

Aflați mai multe despre cum va decurge un astfel de proces, despre ce implicații există, despre avantajele fuziunii de la practicianul în insolvență Mihaela Monea. Detalii aici:

cabinetlichidator.ro

+4 0770 417 373

office@cabinetlichidator.ro

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...