6 moduri pentru a te menține fericit…

Fericirea se poate manifesta în diferite moduri… de la lucruri mărunte precum un zâmbet sincer la câștiguri materiale sau de la o declarație de dragoste la promovare pe scară socială. Fiecare dintre noi percepem în mod diferit fericirea și stă în puterea noastră să ne menținem starea de euforie pentru o viață liniștită. Dacă și tu adori starea de fericire și vrei să o menții, iată 6 moduri pentru a menține fericirea în preajma ta.

(1) Zâmbește mai mult

Da, da! Zâmbește mai mult! Asta nu înseamnă că trebuie să umbli pe stradă ca aiuritul cu un zâmbet tâmp pe față. Când simți că ești la pământ, amintește-ți un moment fericit din viața ta și la ce ai simțit atunci. Trage aer în piept, respiră ușor și gândește pozitiv.

(2) Fii recunoscător

Indiferent de starea de spirit, fii recunoscător pentru tot ce ai… chiar și pentru tot ce ai pierdut în viață. Fiecare palmă este o lecție și trebuie tratată ca atare. Pe măsură ce trece ziua, încercați să țineți cont de lucrurile plăcute din viața voastră. Ai primit un compliment? Fii recunoscător și întoarce complimentul. Ai băut o cafea alături de cineva drag? Iată un motiv de fericire! Chiar și micile raze de soare ce coboară ușor pe pielea ta dimineața pot fi motive de recunoștință… e o nouă zi, un nou început în toate.

(3) Ține un jurnal cu amintiri

Nu trebuie să fii un geniu în ale scriiturii pentru a ține un jurnal. Un jurnal este un mod bun de a-ți organiza gândurile, de a-ți analiza sentimentele și de a-ți face planuri.

(4) Întâlnește-te cu prietenii tăi – socializează

Oamenii nu pot trăi singuri și din acest motiv simțim nevoia să avem mereu pe cineva alături. Ne ajută emoțional și psihic în evoluția noastră și ne dă sentimentul că suntem în siguranță, că suntem fericiți.  Îți este dor de cineva? Dă-i un telefon și stabiliți o întâlnire sau pur și simplu purtați o conversație telefonică mai lungă. Depănați amintiri și prețuiți momentele…

(5) Bucură-te de natură

Câteva clipe petrecute în natură te încarcă cu energie pozitivă. Du-te pe plajă, citește o carte, ascultă valurile mării. Chiar și grădina bunicii poate fi un moment de fericire… verdeață, un leagăn, un ceai și liniște. Ce poate fi mai minunat decât atât? Conform unor studii academice, petrecând 30 de minute într-un spațiu verde, scade tensiunea arterială și reduce depresia.

(6) Ai grijă de tine 

Nu renunța la plăcerile tale favorite! Ia cina în restaurantul tău preferat, dansează sau pur și simplu cântă în baie dacă asta te face fericit. Nu uita, ai grija de tine în orice moment… fericirea depinde de tine!

2 Comments

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...