Interviul săptămânii – By Madame… Eleganță, stil și feminitate!

By Madame

Cochetă, veselă și plină de vibrații pozitive… așa aș descrie eu femeia ce calcă pragul magazinului By Madame din Mangalia. Manuela Stoica m-a impresionat din prima clipă și am vrut să o descopăr mai mult. Așa că, am stat puțin la vorbă și am descoperit o femeie puternică și ambițioasă. Sunteți curioși să vedeți ce am descoperit? Haide-ți să parcurgem împreună interviul!

 

Când a luat naștere By Madame și cât de mult a evoluat? Care este povestea?

Povestea mea este una simplă, normală şi ambiţioasă! 🙂 Întotdeauna am avut maşina de cusut în casă, că mai toate casele din epoca comunistă. Nu ştiu de ce o aveam pentru că nimeni din casă nu cusea la ea. Cam pe la 13 ani am avut prima tentativă şi i-am făcut surorii mele pantaloni. Şi de atunci din nevoie, din plăcere îmi făceam singura rochiile. Nu vă închipuiţi că arătau wow… dar la un material de faţă de masă înflorat… nu se vedeau defectele şi atunci era perfectă!

Viaţa şi-a urmat cursul, anii au trecut,am fost studentă, am devenit soţie, mama … dar o maşină de cusut mereu m-a însoţit oriunde am locuit. După 20 de ani de vânzări, după 15 ani de multinaţionala…mi-am dat demisia. Foarte greu, greu şi de explicat în cuvinte dar cumva supărarea mea se materializa în rochii cusute acasă pentru mine, pt sora mea, mama, vecine…până m-am trezit!

De unde plângeam şi mă plângeam la oricine mi-am dat seama ce îmi plăcea cu adevărat! Să combin partea practica- croitoria cu vânzările! În 2020 am deschis atelierul de croitorie, mic, timid ca şi mine! În 2023 am deschis magazinul by Madame! Mare,colorat, elegant , cu stil, exact ca mine! Am crescut întâi eu că mentalitate, ca antreprenor şi apoi a crecut şi afacerea!

 

Ce oferă magazinul tău și cum se diferențiază față de celelalte?

Magazinul meu este dressingul pe care ţi-l doreşti! De la ambienta primitoare, luminoasă accesorizata cu elemente plăcute privirii, cu cărţi, cu mesaje motivaţionale oferite cadou până la calitatea şi diversitatea produselor oferite. Pe o piaţă saturată de polyester eu încerc să aduc clientelor produse din materiale sustenabile, blânde atât cu pielea cât şi cu mediul şi adecvate oricărei siluete.

Sfaturile stilistice pertinente şi ajustările la produsele achiziţionate efectuate fiecărei cliente care solicita acest lucru, aduce un plus valoare magazinului. Pe lângă acest lucru pot efectua la comanda rochii de seară, de zi, fuste, bluze…aproape tot ce ai nevoie pentru o garderobă completă.

 

Cum te-ai descrie tu ca persoană?

Bineee! Sunt o persoană puternică, deschisă şi zâmbitoare. Îmi place să râd, să vorbesc şi să ajut! Sunt soţie, mama şi antreprenor ! Sunt autentică şi mă respect pe mine şi principiile mele!

By Madame

Ce înseamnă, în concepția Manuelei Stoica o ținută cu stil?

În concepţia mea o ţinută cu stil nu se rezumă doar la nişte articole vestimentare! Înseamnă culoare potrivită tonului tău de piele, înseamnă croi potrivit conformaţiei tale, înseamnă accesorii alese cu grijă, dar cel mai important – însemna Atitudine!

 

Cum ne alegem hainele? Care sunt cele mai frecvente erori pe care le care le facem?

Sunt multe erori din păcate:
– trend-ul,
– dimensiunea hainelor greşit alese,
– culori / imprimeuri,
– forma

 

Spune-mi cu ce te îmbraci, ca să-ți spun cine ești? Se potrivește vorba asta atunci când te uiți prima dată la o persoană?

 

Şi da şi nu! Depinde! Şi acest depinde este foarte discutabil! Depinde de momentul zilei, de eveniment, de starea ta.
Dar da, este o ştampilă după care societatea, din păcate, te etichetează.

 

Care e motto-ul tău?

Oricine poate! Setează-ţi intenţia şi munceşte pentru realizarea ei!

 

Descrie By Madame în trei cuvinte!

 

Eleganță, stil, feminitate!

 

Ce viziuni de viitor ai, care sunt planurile pentru brandul By Madame?

 

Am 2 obiective clare pe partea profesională! Clare! Dar te rog, lasă-mă să îţi spun cum am făcut decât să îţi spun ce voi face! Mi se pare mai relevant peste 2 ani când vom vorbi să-ţi spun: la primul interviu îmi setasem 2 obiective pe care, uite cum mi le-am atins!

 

În concepția ta, care e rețeta succesului?

 

Nu exista o reţetă standard! Nu am ce să îţi recomand! Eu îmi setez intenţii şi muncesc, studiez, învăţ şi mai încet sau mai repede, depinde cât de aliniata eşti cu dorinţa ta, reuşeşti! Poate nu aşa cum ţi-ai dorit, poate nu în timpul pe care ţi l-ai setat, dar pentru mine contează rezultatul final.

By Madame

Unde ai plasa capitala modei în lume din punctul tău de vedere şi de ce?

 

Nu ştiu! Cred că Milano! Acolo am văzut cei mai frumoşi şi eleganţi oameni pe stradă! Femei extrem de elegante pe bicicletă, domni la costum pe scuter, doamne în vârstă la terase… dar ce spuneam la început, atitudinea este cea care face diferenţa! Răspuns final- Milano!

 

 

Care a fost cea mai mare provocare de până acum? Cum ai depășit momentul și ce te motivează?

 

Cel mai greu mi-a fost după ce mi-am dat demisia după 15 ani din multinaţională. De departe ceI mai grei ani! De la un salariu motivant, la statutul de casnică fără obiective…crunt!

Ce m-a motivat?
– frică de stagnare
– dorinţa de a fi un exemplu pentru fiica mea,
– partea materială
– am urmărit ce îmi făcea cu adevărat plăcere, ce mă împlinea şi am mers cu paşi timizi în direcţia aceea

By Madame

Planuri pentru viitor și un gând pentru cititori?

 

Dragele mele, orice dorinţă aliniată cu valorile tale poate fi îndeplinită! Iar motto-ul meu este: “ dacă tu ai putut, pot şi eu… dacă eu am putut, poate oricine”.

 

 

Mulțumim Manuela Stoica pentru timpul acordat interviului, iar voi îi puteți vizita magazinul plin de culoare în Mangalia pe b-dul 1 Decembrie 1918 sau pe pagina de facebook By Madame pentru noutăți.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...