Ventilarea în baie, cu ventilatorul cu recuperare de căldură – află de ce este necesară

Ventilarea corespunzătoare a băii este evident o necesitate. De la duș, baie, spălat haine se creează un nivel mai ridicat de umiditate, care, necontrolat, poate duce la situații neplăcute. Chiar dacă în aparență crezi că este o chestiune banală, umiditatea prea mare, în timp duce chiar și la afectarea sănătății. Află de ce ai nevoie de ventilare aici și nu numai, dar mai ales de ce este indicată ventilația cu recuperare de căldură.

Problemele umidității și a aerului viciat în baie

Dacă nu ai pereții placați cu plăci ceramice, cu faianță, toată apa ce rezultă din umiditate ajunge să se transforme în igrasie pe pereți, mucegai, condens pe geam. Afectează pereții, estetic și nu numai, menține aerul viciat, iar pe termen lung sănătatea este afectată. În mod special cei care au sensibilități, alergii, au de suferit de pe urma unei situații de acest gen.

Să menții un geam deschis nu înseamnă aerisire corectă. În plus, ai pierdere de căldură, ceea ce nu îți convine. Soluția este să optezi pentru un sistem de ventilație cu recuperatoare de caldura, ceea ce vei găsi la Altecovent, cu pagina de prezentare ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Ce presupune acest tip de ventilație

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură te ajută să menții în baie un aer curat, proaspăt, filtrat de particule de praf, alergeni de asemenea. În plus, îți ține sub control umiditatea, evitând și corectând deci aceste probleme legate de mediul din interior. Elimini totodată și problemele mirosurilor neplăcute, dar mai ales eviți pierderile de căldură.

Concret, funcționarea unui astfel de sistem presupune folosirea căldurii aerului evacuat, pentru a încălzi aerul proaspăt și rece de afară. Un astfel de sistem poate fi eficient pentru ventilarea întregii case, pentru orice încăpere, nu doar pentru baie. În plus, poate fi montat atât în casele moderne, cât și în case mai vechi – mai ales că de regulă construcțiile mai vechi au o ventilare deficitară și igrasia sau mucegaiul sunt probleme destul de comune.

Cât despre costurile implicate, vei descoperi la ventilatiecurecuperarecaldura.ro variante accesibile sau premium. Trebuie să alegi în funcție de particularitatea cazului, de suprafața ce o ai nevoie a fi ventilată, nu doar în funcție de buget. Un cost estimativ la un sistem de marca Aerauliqa spre exemplu este 975 de lei. Acesta este disponibil la Altecovent. 

Pentru o alegere optimă a sistemului de care ai nevoie cere consiliere specialiștilor. Detalii aici:

0753 967 762

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro 

 

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...