De ce recomand insecticide si capcane soareci de la Columna shop

In perioada pandemiei de Coronavirus, desi este o perioada grea din toate punctele de vedere pentru orice om, am decis ca cea mai buna solutie de viitor, in ceea ce priveste stilul de trai, este sa ma mut la casa. Mi-am dorit o casa cu gradina, pentru ca planurile mele sa poata fi realizabile, iar in momentul in care chiar m-am vazut mutata, am inceput sa imi pregatesc gradina pentru a planta flori decorative si legume. Da, am constientizat cat de important este sa am mereu acces la surse sigure si eco – friendly de legume proaspete, astfel incat sa minimizez costurile lunare, cel putin in ceea ce priveste mancarea. 

Am vazut cat de greu este cu restrictiile impuse si cu magazinele care nu doar ca se golesc uneori in mod rapid, dar se mai si inchid la ore mai joase decat in mod general. Mi-am pus intrebarea: ce fac daca am nevoie de ceva, dar fix atunci magazinele sunt inchise? Merita sa alerg prin oras, in locatii diferite, pana cand obtin tot ce am nevoie pentru urmatoarea perioada? Si asa mi-am raspuns singura la intrebare: mai bine ma ocup pe cont propriu de anumite aspecte, pentru ca e clar ca in astfel de clipe greu incercate, nu ma pot baza decat pe propriile puteri si atat, iar iscusinta este o alta caracteristica ce ma reprezinta total.

Cand am inceput treburile prin curte, in ceea ce priveste semanarea / cultivarea plantelor, am constatat si primele probleme: insectele daunatoare si rozatoarele (m-am mutat undeva la margine de oras, in camp deschis, deci clar intr-o zona in care exista acest risc, dar mi-am asumat alegerea). Prima oara am crezut ca pot face fata sau ca pot ignora distrugerile pe care aceste mici vietuitoare le pot cauza, dar am constatat rapid ca nu pot face fata. Asa am ajuns sa apelez la Columna shop, pentru insecticide si capcane soareci (pana cand aveam sa adopt si o pisica, care sa faca treaba grea legata de rozatoare). 

Nu mi-a parut rau pentru alegerea facuta, ba din contra: chiar m-am felicitat singura pentru ca am constatat ca produsele lor sunt de buna calitate si inclusiv preturile sunt de bun simt, motiv pentru care eu stiu sigur ca voi reveni pe shop-ul lor online si pentru alte comenzi, pentru ca gama lor de produse nu se opreste doar la insecticide si capcane pentru soareci, ci se intinde pana la accesorii de gradinarit sau materiale pentru sisteme de irigare sau construirea de sere si solarii. Daca iti alegi cu grija ‘’partenerul’’ de lucru, atunci chiar si task-urile zilnice devin mai usoare.

Cand am reusit sa scap de problema aceasta, bineinteles cu ajutorul Columna shop, mi-am continuat activitatea: evident ca nu am vrut sa pierd vremea, pentru ca plantelor le trebuie timp sa creasca, deci cu cat mai repede cu atat mai bine. Am inceput timid cu cateva plante perene, in special cu plante primavaratice (ghiocei, lalele, zambile si asa mai departe), cu cateva ierburi aromatice si cu cateva rasaduri de rosii, castraveti si cateva capatani de salata. Ulterior, pentru ca mi-am dorit si culture extrasezon, am luat in considerare ridicarea unei sere micute, dar bine construita din materiale de cea mai buna calitate, astfel incat plantele sa nu fie afectate de capriciile vremii schimbatoare, iar eu sa pot sa le ingrijesc cum se cuvine. 

Am construit si un sistem de irigare prin picurare, pentru ca stiu ca este esential si ma ajuta mult, scutindu-mi din munca fizica ce oricum mi-ar revenii tot mie (sunt o fire practica si chiar ma laud cu acest lucru, pentru ca imi place sa imi optimizez viata din toate punctele de vedere). Tot de pe Columna shop am cumparat si tuburile pentru acest sistem si accesoriile aferente. Va recomand acest magazin cu toata increderea – eu am gasit tot ce mi-a trebuit pentru casa si gradina la ei.  

Ce am inteles eu din aceasta experienta cu pandemia de Covid-19? Ca este important sa ne folosim de toate resursele pe care le avem, in primul rand, in jurul nostru, pentru ca si acestea se pot dovedi extrem de valoroase. Am mai inteles ca e foarte important ca hrana sa fie cat mai sanatoasa si netratata chimic, asa ca am inceput sa imi cultiv legumele singura. De asemenea, am invatat cum sa reciclez, astfel incat deseurile vegetale sau cele de uz zilnic sa fie mult diminuate. Nu in ultimul rand, am invatat ca este bine sa ma protejez cum pot mai bine, iar siguranta mea depinde de grija pe care mi-o port in mod special mie si celor dragi. 

Daca va mai avea loc inca un lockdown, eu pot spune sincer ca voi fi pregatita, pentru ca: stau la casa si pot oricand sa ma bucur de aer curat, in propria gradina, pastrand in acelasi timp distantarea sociala, daca magazinele se inchid prea devreme, eu nu ma panichez pentru ca in ceea ce priveste alimentatia de baza, mi-o procur singura si, nu in ultimul rand, am reintrodus in rutina zilnica activitati de relaxare care sa ma ajute sa tin departe monotonia, precum cititul, meditatia, gatitul, jocurile de societate si asa mai departe. De asemenea, am adoptat o pisicuta, astfel incat timpul meu sa fie umplut de gingasia ei, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca tine rozatoarele departe de gradina, deci nu mai sunt nevoita sa pun capcane pentru soareci, pentru ca acum am pradatorul natural care le vine de hac. 

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...