Transport animale de la Livestocktransport un serviciu pe care zootehnistii il apreciaza

In satul meu nu exista gospodarie in care sa nu se gaseasca animale.

Satenii care au imbatranit si nu mai au energia necesara sa tina o vaca, au gaini, oi si porc. Primavara peisajul este dinamizat de prezenta mieilor sau a iezilor care zburda printre florile galbene pe pajisti. Aceste animale jucause exploreaza totul si in curte, iar de multe ori se urca si in spatele stapanului.

Eram copil, cand m-a fascinat o fotografie alb-negru. Un ied ii luase palaria de pe cap lautarului satului si statea cocotat in spinarea acestuia. Poti sa nu iubesti un asemenea animal?

Dar vreau sa va vorbesc despre altceva! In apropierea localitatii noastre este un abator, iar proprietarul merge adesea prin sate si se intereseaza cine are animale de vanzare. Alteori este chemat de urgenta, mai ales cand se petrec accidente. O vaca isi rupe un picior si cum nu mai este nimic de facut, ca proprietarul sa nu ramana in paguba, este dusa la abator. Tot acolo merg si animalele care se ineaca si incep sa se umfle, fiindca marul a ramas in gatul lor.

Vaci batrane, oi pe care stapanii nu mai pot sa le tina sunt luate si duse la abator. Ma uit dupa masinile si animale din ele si ma tem pentru participantii la trafic, pentru bietele animale si pentru soferii care conduc masinile improvizate sa efectueze transport animale.

Nu este deloc in regula ca sarmanele vietati sa fie transportate fara despartitori intre ele, legate de caroseria masinii, sa vada traficul infernal si sa se sperie! Oricand se poate intampla o nenorocire, mai ales pentru faptul ca masina respectiva se balanseaza si animalele se zbat in caroserie. Au fost cazuri in care chiar au sarit din masina.

Se procedeaza in acest fel, fiindca:

-sunt animale putine care se transporta o data

-transportul se face pe o ruta scurta de cel mult 15 kilometri

-multi nu stiu ca pot solicita transport animale de la Livestocktransport legal si asa cum ar trebui sa fie organizat un astfel de transport.

Transportul animalelor vii oferit de firma de mai sus castiga teren prin urmatoarele aspecte:

  1. Este legal si autorizat. Nimeni nu poate opri masinile firmei, fiindca se respecta legea in toate privintele si animalele transportate sunt perfect sanatoase.
  2. Transportul nu pune in pericol sanatatea sau viata animalelor. Ele au spatiul lor care le permite sa respire, sa se miste in voie, sa se aseze, in cazul in care simt nevoia si nu pot sari din masina, nu se zbat si nu sunt legate tot drumul. In plus, la urcarea lor in masini sunt controlate de medicii veterinari, iar exemplarele bolnave nu sunt admise sa faca parte din lotul ce urmeaza sa fie transportat. Regulile stricte sunt respectate cu sfintenie.
  3. Transportul nu pune in pericol pe ceilalti participanti la trafic. Un animal care sare sau cade din masina poate provoca accidente grave care pot duce la raniri grave si la avarierea masinilor care vin in viteza.
  4. Medicii veterinari ai firmei au grija ca animalele sa fie atent triate, adapate si hranite corespunzator inainte de a fi urcate in masini si de a parcurge distante mari.
  5. Dupa efectuarea unui transport, fiecare masina este atent igienizata, astfel incat transmiterea unor boli de la un lot la altul se exclude.

Crescatorii de animale stiu ca au nevoie de transport animale vii pe distante mari in conditii optime, de aceea colaboreaza cu cel mai bun furnizor de servicii, cu firma Livestocktransport.

Exista insa si fermieri din zonele indepartate ale tarii care nu stiu ca isi pot aduce turmele in siguranta de pe varful muntelui la campie sau acasa pentru iernat.

Marsul fortat, sute de kilometri nu le face bine, mai ales ca unele sunt batrane, slabite si foarte bolnave.

Bine este ca animalele care duc o viata insuportabila sa fie sacrificate sau eutanasiate si in acest mod sa scape de chinuri, iar cele sanatoase sa fie transportate in siguranta cu masini curate, amenajate special pentru un astfel de transport si conduse de soferi atenti.

Firma prezentata mai sus pune la dispozitia celor interesati un site bine structurat, in care se gasesc toate informatiile referitoare la transport si la pregatirea masinilor pentru efectuarea lui.

Iti poti duce intreaga turma de sute de oi la distanta dorita, cu cele 13 autotractoare si 13 semiremorci ale firmei, avand certitudinea ca:

-mijloacele de transport sunt sigure. Toate sunt revizuite cu atentie inainte de plecarea in cursa si sunt prevazute cu despartitori potrivite, care difera in functie de dimensiunea animalelor. Soferii au efectuat sute de curse si gestioneaza perfect un asemenea transport pretentios.

-animalele calatoresc intr-un mediu igienizat, fiindca masina se spala dupa fiecare transport in parte. Firma prezentata mai sus respecta clientii, dar trateaza cu empatie si animalele acestora.

-ruta aleasa este cea mai scurta, fiindca pretul transportului este mic si soferii nu se abat de la ea.

-animalele nu sunt traumatizate nici cand sunt urcate in mijloacele de transport, nici la coborarea din acestea.

Cel mai bine este insa sa descoperi singur beneficiile pe care ti le aduce colaborarea cu aceasta firma care se transforma in partenerul tau de nadejde de la semnarea contractului, pana la coborarea animalelor vii din mijloacele de transport (in mod garantat ajung toate vii) la destinatie.

Intra acum pe site-ul firmei si informeaza-te, dar nu uita sa iti notezi datele de contact care iti vor fi utile!

Exista si un formular care te scuteste de efortul de a scrie un mail sau de a telefona. Ti se raspunde repede, fiindca firma stie ca transportul animalelor vii nu poate astepta.

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...