Descopera tainele limbii germane cu ajutorul echipei Lingua TranScript

 

A cunoaste o limba straina este poate un avantaj in multe contexte din viata. Te poti descurca in diverse situatii si poti merge linistit in alte tari atat in scopul personal cat si profesional. Una dintre limbile de circulatie internationala este limba germana. Daca vrei sa descoperi si tu tainele acestei limbi nu ezita sa urmezi un curs in acest sens.

Cei de la Lingua TranScript pun la dispozitia celor interesati cursuri limba germana care te pot ajuta. Indiferent de nivelul la care ta afli ( A1, A2, B1, B2, C1 sau C2) atat cursuri pentru a invata limbajul uzual, cat si de specialitate pentru domenii diverse. Pe plan profesional poate te intereseaza sa cunosti termeni de specialitate in limba germana, iar aceasta este solutia pentru tine. Inainte sa urmezi un curs de limba germana, poate ca te-ar interesa cateva curiozitati despre aceasta limba.

Stiai ca..?

Limba germana este destul de raspandita si multe persoane o invata la scoala sau cu ajutorul unor cursuri. Sunt multe lucruri interesante pe care probabil nu le stii despre limba germana, dar care ar putea sa ti se para interesante.

Una dintre cele mai interesante lucruri este faptul ca vorbitorii nativi au o preferinta pentru cuvintele lungi, motiv pentru care poate parea putin mai greu de invatat. Totusi fiecare cuvant compus, daca este tradus, este usor sa descoperi la ce se refera. Totusi, constructia verbala “legea pentru transferul obligațiilor de supraveghere a etichetării cărnii de vită” este tradusa in limba germana prin intermediul unui singur cuvant, care este si cel mai lung cuvant al lor si contine 63 de litere si anume: Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz.

Un alt lucru interesant despre limba germana sunt dialectele. Avand in vedere ca sunt 16 landuri federale, fiecare zona are cate un dialect. Partea interesanta este ca deseori se intampla ca persoanele care vorbesc germana austriaca in dialecte, care sunt din zone diferite ale tarii sa nu se inteleaga unii pe ceilalti. Limba germana pe care o poate invata oricine nu are legatura totusi cu germana austriaca, dar este un aspect interesant.

In 1783 limba germana aproape devenea limba oficiala in Statele Unite, dar voturile au inclinat balanta spre limba engleza. Daca esti si tu interesat sa descoperi tainele limbii germane poti sa vezi pe site-ul www.linguatranscript.ro mai multe informatii despre aceste cursuri. Invata limbile de circulatie internationala si vei avea acces la mai multe informatii si la alte oportunitati.

Contact:
+4 0722 333 081
office@linguatranscript.ro

One Comment

Lasă un comentariu fain (sau nu) dacă ţi-a plăcut articolul...